2015.12.20. 10:20 – m.adi

Szopóálarcban is bulizni kell – hazai újdonságok

dalmegosztás

maxresdefault_2.jpg

Megjött az idei év valószínűleg utolsó dalmegosztása, amiben a Star Wars-őrületet kihasználó PASO személyében egy nagy névvel, rajtuk kívül pedig sok tehetséges feltörekvő előadóval találkozhattok. Olyan visszatérőkkel például, mint a Bankrupt, a Revue, az Emma Undressed vagy Nicky Csé, és olyan műfajokkal, mint a rock és a pop különböző változatai, vagy az underground rap. Ha valamelyik szereplő tetszett, a poszt végén ajándékozhatsz karácsonyra egy szavazatot neki, biztosan nagyon fog örülni!


magyar újdonság dalmegosztás2015.12.19. 10:13 – dankógábor

Lesz magyar verziója is az új Ignite-lemeznek

A War Against You címmel januárban jelenik meg az új Ignite-nagylemez tíz évvel az előző album után. A nemzetközi kiadáson 13 dal lesz, viszont kijön kifejezetten egy magyarok számára készített verzió is 14 számmal. Ez a Falu című dallal kezdődik (a nemzetközin Where I'm From lesz a címe), és azzal is végződik, mivel bónuszként akusztikusan is rajta lesz. Illetve a Work című dal lesz még magyarul a lemezen Kitartok címmel. Az alább hallható This Is War pedig lényegében a címadója az albumnak. Január 28-án és 29-én pedig koncert a Barba Negrában.


punk rock hardcore hír ignite2015.12.19. 09:51 – dankógábor

Attól halt meg Scott Weiland, amitől mindenki egyből gondolta

scott.jpg

Bejelentették a toxikológia vizsgálatok eredményét, amiből kiderült, hogy a Stone Temple Pilots volt énekese jelentős mennyiségű kokaint, amfetamint és alkoholt vitt be a szervezetébe a halála előtt, de szív- és légzési problémák is hozzá járultak a tragédiához. Weiland halálakor több közeli ismerős állította, hogy az énekes már több éve tiszta volt, de aztán szép lassan kiderült, hogy szó sem volt ilyenről, sőt, egyre durvábban csúszott lefelé a lejtőn. A turnébuszban egyébként találtak kokaint, illetve egy csomó gyógyszert is, emiatt a Wildabouts zenekar basszusgitárosát le is tartóztatták.


rock hír scott weiland2015.12.18. 11:50 – Dankó János

Kell egy kis csönd – Caramel-interjú

caramel.jpg

Molnár Ferenc Caramel a TV2, sőt Magyarország első énekes tehetségkutatójában, de annak a második szériájában tűnt fel, amit meg is nyert. A karrierje azóta stabil pályán halad. December 20-án jubileumot ünnepel egy nagyszabású Aréna koncerttel, azután visszavonul egy kis időre. Erről is beszélgettünk, de arról is, hogy miként jutott el hátrányos helyzetű fiatalként Magyarország egyik legnagyobb színpadjára.


interjú pop r&b caramel2015.12.17. 15:37 – Fielding Mellish

Elfelejteni a cirkuszt – Kolin-interjú Linczényi Márkkal

img_2335.JPG

Minden botrányt a hőse tesz hitelessé – Linczényi Márkot többé nem kísérti tulajdon múltja, így készen áll beváltani nagy, kamaszkori álmát. A magyarországi színpadokra visszatérő Kolin, a Hungary’s Got Talent zsűrijébe katapultált énekesével többek között megbánt sikerről, hurkatöltő sztárokról és a tökéletes botrányról beszélgettünk.


interjú pop kolin2015.12.17. 12:16 – Nihil_AK

Lángoló TOP 10 rockzenei jóslat 2016

Újból igazunk lett, és már a jövő évet is látjuk előre!

ingram_cut.jpg

Lehet, hogy nem a Lángoló Gitárok a legjobb, a legszimpatikusabb, netán a leginformatívabb zenei magazin a magyar piacon, az viszont biztos, hogy nálunk jobban senki sem lát a jövőbe. Miért mondom ezt? Nos, fél éve megjósoltuk, hogy David Vincent várhatóan közös megegyezéssel kirúgódik a Morbid Angelből, és láss csodát, ez még aznap este megtörtént. Mára pedig múlt heti holland death metálos tippünk jött be, ugyanis a Hail Of Bullets zenekar énekese nem más lett, mint Dave Ingram, a Benediction és a Bolt Thrower korábbi frontembere. Jövendőmondásban elért sikereinken felbuzdulva most jöjjön néhány további tippünk, ezúttal már a jövő évre! Jóslatainkat TOP 10-es lista formájában közöljük, ha már úgyis az jött divatba, hogy minden hülyeséget pontokba kell szedni, mert akkor hátha többen olvassák. Virtuális kristálygömbünkbe a hajtás után pillanthattok bele!


edda slipknot lángoló jóslat tankcsapda guns n roses metallica top10 helmet cannibal corpse phil collins 2016 killing joke2015.12.17. 11:08 – Lángoló

Komorabb, melankolikusabb - Itt a Hostages Went Home új EP-je

Lángoló Premier

hostages_mg_4900_web.jpg

Félig-meddig meglepetésszerűen ma új EP-vel jelentkezett az egyszerre post-rock, egyszerre progresszív, egyszerre indie zenét játszó The Hostages Went Home, amit ezúttal is a toftlundi Musik og Teaterhøjskolen stúdiójában rögzítettek, csakúgy, mint az előző nagylemezt. Hogy miért éppen ott? Az ok meglehetősen egyszerű: úgy alakult, hogy Kádár Eszter dobos után Miskolczi Márton gitáros-szintisnek is kedve támadt hangmérnöknek tanulni náluk, az iskola vezetői pedig rendkívül nagylelkűen ismét megengedték, hogy használják a stúdiójukat - egy spontán koncertért cserébe. Az Inhabit komorabb, melankolikusabb a zenekar korábbi kiadványaihoz képest és mivel a tagok közül többen is külföldön tartózkodnak, a témákat a stúdióban rakták össze, gyakorlatilag a próbák teljes kihagyásával. Lemezbemutató koncert február 27-én a Dürer Kert kistermében, a Cielo Dive társaságában.


indie premier rock hír post progresszív the hostages went home