2015.12.20. 10:20 – m.adi

Szopóálarcban is bulizni kell – hazai újdonságok

dalmegosztás

maxresdefault_2.jpg

Megjött az idei év valószínűleg utolsó dalmegosztása, amiben a Star Wars-őrületet kihasználó PASO személyében egy nagy névvel, rajtuk kívül pedig sok tehetséges feltörekvő előadóval találkozhattok. Olyan visszatérőkkel például, mint a Bankrupt, a Revue, az Emma Undressed vagy Nicky Csé, és olyan műfajokkal, mint a rock és a pop különböző változatai, vagy az underground rap. Ha valamelyik szereplő tetszett, a poszt végén ajándékozhatsz karácsonyra egy szavazatot neki, biztosan nagyon fog örülni!


magyar újdonság dalmegosztás2015.12.19. 10:13 – dankógábor

Lesz magyar verziója is az új Ignite-lemeznek

A War Against You címmel januárban jelenik meg az új Ignite-nagylemez tíz évvel az előző album után. A nemzetközi kiadáson 13 dal lesz, viszont kijön kifejezetten egy magyarok számára készített verzió is 14 számmal. Ez a Falu című dallal kezdődik (a nemzetközin Where I'm From lesz a címe), és azzal is végződik, mivel bónuszként akusztikusan is rajta lesz. Illetve a Work című dal lesz még magyarul a lemezen Kitartok címmel. Az alább hallható This Is War pedig lényegében a címadója az albumnak. Január 28-án és 29-én pedig koncert a Barba Negrában.


punk rock hardcore hír ignite2015.12.19. 09:51 – dankógábor

Attól halt meg Scott Weiland, amitől mindenki egyből gondolta

scott.jpg

Bejelentették a toxikológia vizsgálatok eredményét, amiből kiderült, hogy a Stone Temple Pilots volt énekese jelentős mennyiségű kokaint, amfetamint és alkoholt vitt be a szervezetébe a halála előtt, de szív- és légzési problémák is hozzá járultak a tragédiához. Weiland halálakor több közeli ismerős állította, hogy az énekes már több éve tiszta volt, de aztán szép lassan kiderült, hogy szó sem volt ilyenről, sőt, egyre durvábban csúszott lefelé a lejtőn. A turnébuszban egyébként találtak kokaint, illetve egy csomó gyógyszert is, emiatt a Wildabouts zenekar basszusgitárosát le is tartóztatták.


rock hír scott weiland2015.12.18. 11:50 – Dankó János

Kell egy kis csönd – Caramel-interjú

caramel.jpg

Molnár Ferenc Caramel a TV2, sőt Magyarország első énekes tehetségkutatójában, de annak a második szériájában tűnt fel, amit meg is nyert. A karrierje azóta stabil pályán halad. December 20-án jubileumot ünnepel egy nagyszabású Aréna koncerttel, azután visszavonul egy kis időre. Erről is beszélgettünk, de arról is, hogy miként jutott el hátrányos helyzetű fiatalként Magyarország egyik legnagyobb színpadjára.


interjú pop r&b caramel2015.12.17. 15:37 – Fielding Mellish

Elfelejteni a cirkuszt – Kolin-interjú Linczényi Márkkal

img_2335.JPG

Minden botrányt a hőse tesz hitelessé – Linczényi Márkot többé nem kísérti tulajdon múltja, így készen áll beváltani nagy, kamaszkori álmát. A magyarországi színpadokra visszatérő Kolin, a Hungary’s Got Talent zsűrijébe katapultált énekesével többek között megbánt sikerről, hurkatöltő sztárokról és a tökéletes botrányról beszélgettünk.


interjú pop kolin2015.12.17. 12:16 – Nihil_AK

Lángoló TOP 10 rockzenei jóslat 2016

Újból igazunk lett, és már a jövő évet is látjuk előre!

ingram_cut.jpg

Lehet, hogy nem a Lángoló Gitárok a legjobb, a legszimpatikusabb, netán a leginformatívabb zenei magazin a magyar piacon, az viszont biztos, hogy nálunk jobban senki sem lát a jövőbe. Miért mondom ezt? Nos, fél éve megjósoltuk, hogy David Vincent várhatóan közös megegyezéssel kirúgódik a Morbid Angelből, és láss csodát, ez még aznap este megtörtént. Mára pedig múlt heti holland death metálos tippünk jött be, ugyanis a Hail Of Bullets zenekar énekese nem más lett, mint Dave Ingram, a Benediction és a Bolt Thrower korábbi frontembere. Jövendőmondásban elért sikereinken felbuzdulva most jöjjön néhány további tippünk, ezúttal már a jövő évre! Jóslatainkat TOP 10-es lista formájában közöljük, ha már úgyis az jött divatba, hogy minden hülyeséget pontokba kell szedni, mert akkor hátha többen olvassák. Virtuális kristálygömbünkbe a hajtás után pillanthattok bele!


edda slipknot lángoló jóslat tankcsapda guns n roses metallica top10 helmet cannibal corpse phil collins 2016 killing joke2015.12.17. 11:08 – Lángoló

Komorabb, melankolikusabb - Itt a Hostages Went Home új EP-je

Lángoló Premier

hostages_mg_4900_web.jpg

Félig-meddig meglepetésszerűen ma új EP-vel jelentkezett az egyszerre post-rock, egyszerre progresszív, egyszerre indie zenét játszó The Hostages Went Home, amit ezúttal is a toftlundi Musik og Teaterhøjskolen stúdiójában rögzítettek, csakúgy, mint az előző nagylemezt. Hogy miért éppen ott? Az ok meglehetősen egyszerű: úgy alakult, hogy Kádár Eszter dobos után Miskolczi Márton gitáros-szintisnek is kedve támadt hangmérnöknek tanulni náluk, az iskola vezetői pedig rendkívül nagylelkűen ismét megengedték, hogy használják a stúdiójukat - egy spontán koncertért cserébe. Az Inhabit komorabb, melankolikusabb a zenekar korábbi kiadványaihoz képest és mivel a tagok közül többen is külföldön tartózkodnak, a témákat a stúdióban rakták össze, gyakorlatilag a próbák teljes kihagyásával. Lemezbemutató koncert február 27-én a Dürer Kert kistermében, a Cielo Dive társaságában.


indie premier rock hír post progresszív the hostages went home2015.12.17. 09:01 – Hirdetés

Szombaton éjfélig még véleményezheted a Sennheiser termékeit

Írd meg a tapasztalataid, és a tiéd lehet egy prémium kategóriás fejhallgató!

en_es_a_sennheiser_v_6_b.jpg
Célegyenesbe érkezett az Én és a Sennheiser kampány, ugyanakkor ha szívesen nyernél egy Urbanite XL fejhallgatót, még mindig van néhány napod, hogy megoszd velünk a márkával kapcsolatos tapasztalataidat. Nem kell mást tenned, mint írnod néhány mondatot az általad használt fejhallgatóról, mikrofonról, vagy bármilyen egyéb termékről, amit színpadon, stúdióban, vagy egyszerűen zenehallgatás közben használtál. További infók a hajtás után!


sennheiser mikrofon nyereményjáték hangtechnika margaret island brains fejhallgató punnany massif karai anna wellhello2015.12.16. 18:45 – Lángoló

Közös Titkok – Itt egy új Fekete Város-EP

Lángoló Premier

fvkt_hd_ok.jpg

Nem sokkal bemutatkozó lemeze után máris EP-t ad ki Kálocz Tamás zenekara, a Fekete Város. Az illusztris zenészeket (Lovasi András, Pálinkás Tamás, Odett, Nagy Dávid, Sárközi Zoltán Papa, Kubányi Bálint) felvonultató debütálás idén jelent meg Térkép Sehova címmel, színpadon pedig az orfűi fesztiválon debütált, szép sikerrel, ahogy ezt a napokban itt a Lángolón is meg lehetett nézni.


rock hír képzelt város2015.12.16. 16:11 – dankógábor

Februárban jön Budapestre az Eagles Of Death Metal

Ahogy az már a pletykákból sejthető volt, az Eagles Of Death Metal viszonylag hamar pótolja a turnéját, ami a 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás után szakadt félbe. A U2 koncertjén már felléptek a francia fővárosban, és ott is megesküdtek rá, hogy befejezik a turnét. Most pedig már hivatalos, hogy február 20-án lép fel Budapesten a rockzenekar, de az eddig meghirdetett két helyszínnel ellentétben az Akvárium Klubban lesz a koncert. A bulira a már az előző két helyszínre megváltott jegyek is érvényesek. Párizsban is lesz amúgy koncert, négy nappal a pesti előtt, de nem a terrortámadás helyszínén a Bataclanban, hanem az Olympiában. Azt meg nem tudjuk, hogy Josh Homme is jön-e velük.


rock hír eagles of death metal