2015.12.27. 14:33 – dankógábor

Hoppá hoppá! Itt egy új Grand Mexican Warlock-dal!

Lángoló Premier

a2jo_kicsi.jpg

Itt az első dal a 2016 tavaszán megjelenő, egyelőre cím nélküli harmadik Grand Mexican Warlock-albumról. Az anyagot egyben játszva rögzítették szalagra a törökbálinti SuperSize stúdióban Horváth Attila hangmérnök felügyelete alatt. A kiegészítő gitárok és énekfelvételek a zenekar próbatermében készülnek az időközben taggá avanzsált Áron Andris (Apey) segítségével. A nyolcszámos, 44 perces anyag a hagyományos CD és digitális formátumok mellett vinylen is megjelenik majd a Pongo Pongo Collective gondozásában. A december 29-i Corvin Clubos koncerten a napokban bemutatott újramaszterelt Aeons album dalai mellett várhatóan ez a track is felcsendül majd.


premier rock hír grand mexican warlock2015.12.25. 14:03 – dankógábor

Itt a Radiohead James Bond-filmhez írt dala

radioheadlive.jpg

Év elején pletykálták, hogy a Radiohead írja az idei James Bond-film főcímdalát, de végül Sam Smith kapta a megtiszteltetést. Itt le is nyugodtak a kedélyek, de azért sokakban ott motoszkált, hogy vajon mi lehetett az igaz ebből a radioheades dologból. Gyakorlatilag minden, már azon kívül, hogy végül nem ők futottak be. A dalt viszont megírták, most pedig karácsonyi ajándékként ki is adták.

Boldog karácsonyt. Az erő legyen veletek.

- ahogy ők mondják az általuk nagyon kedvelt dalhoz írt kommentárban. A Spectre című számot le lehet tölteni ingyen, de akár itt is meg lehet hallgatni alább.


rock hír radiohead james bond2015.12.25. 11:52 – Rácz Mihály

Magyar világzenénél nincs jobb széles e világon - Magyar világzenei Top 10

Ez volt 2015

cimbalibuli.png

Az igen erős hazai világzenei felhozatalból nehéz csak tízet kiválasztani, ezért az a minimum, hogy hozzácsaltunk plusz egyet. Az így kialakult kép megnyugtatóan színes, és ismerve nemzetközi world music trendeket és zenekarokat, bátran kijelenthetjük, a magyar világzenénél nem találni jobbat széles e világon. Sorrendet nem lenne értelme felállítani, ezért haladjunk abc-rendben.


lista világzene2015.12.24. 19:58 – dankógábor

Karácsonyra jött egy Blind Myself-klip is

Önvakítás címmel itt egy új Blind Myself-klip és dal, aminek a püttyögő kezdődésekor hirtelen azt hittem, hogy egy Enter Shikari-szám indult el, de aztán mégiscsak az utóbbi idők Blind Myselfje kerekedett ki belőle. Ordítás nincs sok benne, helyette Tóth Gergő énekli az általa és Pálinkás Tamás által írt szöveget, de már ezen sem lepődik meg senki, aki aki nem hagyott ki náluk pár évet. A klipben a zenekaron kívül még vannak táncos csajok, szóval nem sztoris a videó, csak jól néz ki.


metál hír blind myself2015.12.24. 12:00 – Boros Gábor

Christmas Rappin’ – A 10 legjobb karácsonyi hip-hop szám

christmassrappin.jpg

Szán helyett repülő lila Cadillac, rénszarvas helyett aganccsal díszített kutya. A kívánság listán platina ékszerek és aranyfogak, az ünnepek alatt pedig a legjobb program a szex. A karácsonyi hip-hop szám létező kategória a műfajon belül, ráadásul végtelenül szórakoztató. Laza klisépuffogtatás, egy olyan ritka pillanat, mikor egy kis időre, a rap legnagyobbjai sem veszik túl komolyan magukat. Itthon az Animal Cannibals és Ganxsta Zolee is elkészítették a saját karácsonyi felvételüket, az alábbi listában azonban tengerentúli hip-hop előadók és szerzeményeik szerepelnek, amik nem utolsósorban garantáltan feldobják a Last Christmas-től fuldokló karácsonyi partyt. (Nyitókép: Meyhem Lauren – Money In My Pocket /Fool’s Gold)


hiphop toplista karácsony rap2015.12.24. 08:14 – dankógábor

Indítsátok Beatlesszel a karácsonyt!

beatles-christmas-streaming.jpg

Most már megtehetitek, ingyen is, teljesen legálisan. Felkerült ugyanis a zenekar teljes katalógusa a streaming szolgáltatókhoz, így hallgatható akár a Deezeren, akár a Spotifyon, akár a Google Play Musicon, de az Apple Musicon is. Amikor felröppent a hír, hogy a Beatles is beáll a sorba, sokan arra tippeltek, hogy csak az utóbbin lesznek elérhetők az albumaik, de tévedtek. A Beatles menedzsmentje nem kötött exkluzív szerződést senkivel, mindenhol ott a zenéjük. Ugyanezt csinálta amúgy pár hónappal ezelőtt az AC/DC is. Mindkét zenekar erősen vonakodott feltölteni a zenéjét a streaming szolgáltatókhoz, de a népigény legyőzte a makacskodást. A Beatles amúgy híres arról, hogy nem adja olcsón magát. A mai napig szinte az újdonságok árának szintjén vannak a lemezeik, és sosem árazzák le őket úgy, mint sok hasonló korú, sőt, akár jóval fiatalabb zenekarok anyagait. Szóval nem ragozom tovább, nagy dolog, hogy a Beatles már így is hallgatható, tényleg igazi karácsonyi ajándék.


pop rock hír beatles