2015.12.30. 08:07 – dankógábor

Pár hónapot adtak Lemmynek az orvosai

Lemmy Kilmister december 24-én született, de a születésnapját már 13-án megtartották a hollywoodi Whisky a Go Góban. A Motörhead főnöke itt már megint nem érezte túl jól magát, ezért elment orvoshoz, aminek az eredményeit kapta meg 26-án. Akadozó beszéde miatt alaposabban átvilágították, itt derült ki, hogy az agyában és a nyakában is van daganat. Az orvosai kettő-hat hónapot adtak neki. Mindezt a zenekar menedzsere, Todd Singerman árulta el, aki azt is elmondta, hogy azonnal szólt a zenekar másik két tagjának, hogy menjenek elbúcsúzni tőle, amíg viszonylag jó a hangulata. Amúgy Lemmyt rendkívül lesújtotta a hír, nem gondolta volna, hogy így fog távozni.


rock hír motorhead lemmy2015.12.30. 07:34 – dankógábor

Állítólag tutibiztos, hogy összeáll a Guns 'N Roses

Naponta jönnek a Guns 'N Roses összeállásáról szóló pletykák, amik miatt a tényleges bejelentés már lényegében mínuszos hír lesz a sajtóban, de mindegy, itt van még egy állítólag. Most a Billboard írja, már tényként, hogy a Guns 'N Roses klasszikus felállása klasszikus felállásából többen ott lesznek az idei Coacheállán, valamint egy 25 állomásos észak-amerikai turné is le van már kötve. Olyat is biztosan tudnak már a Billboardnál, hogy április hatodikán ők lesznek az elsők, akik fellépnek az új Las Vegas Arenában. Meg azt is elárulták, hogy a zenekar minimum 3 millió dollárt kér egy-egy koncertért. Ez olyan 840 millió forint, ami csaknem a negyede mondjuk a Sziget fesztivál költségvetésének, ha meg mondjuk a Groupama Arénában lenne ennyiért, akkor minimum 30 ezer forintos jegyárra tippelnénk, de akkor nagyon-nagyon alul számoltunk (a Billboard 70 ezer forintos belépőkről beszél). A felállásról az újság amúgy csak annyit tud biztosan, hogy Axl Rose és Slash ott lesz a zenekarban.


rock hír guns n roses2015.12.29. 07:08 – dankógábor

Meghalt Lemmy

Born to lose, lived to win

lemmy_1.jpg

Pár nappal a 70. születésnapja után elhunyt Ian Feaser "Lemmy" Kilmister. A hírek a rák egy különösen agresszív fajtájáról szólnak, amit december 26-án diagnosztizáltak nála. Ezután a Rainbow klub-os kedvenc játékgépét a lakására szállították, ahol szűk családja körében töltötte utolsó pár napját. Igazából nem tudunk mit mondani.


hír gyász motörhead lemmy2015.12.28. 18:11 – Lángoló

Egyszerre ocsmány és szép - 2015 legjobb hard rock és metállemezei

Ez volt 2015

slayerking.jpg

A Lángoló történetében először szétválasztottuk az éves listákat. Lesz külön metál, illetve nem metál, ráadásul egyiknél sem állítottunk fel sorrendet, hanem egyszerűen megmondjuk, hogy mi volt a legjobb 25 nem magyar metál és nem metál album az idén. Alább a nagyra hízott metálos lista, mindegyik kis szöveggel ellátva. A névre, a címre, esetleg a borítóra kattintva hallgathatók is a lemezek, szóval el lehet lenni vele sokáig. Jó szórakozást!


metal legjobb lemezek év végi lista top20152015.12.28. 11:12 – Lángoló

Szilveszterezz a Tankcsapdával, ingyen!

Lángoló Játék

tankcsapdacleveland.jpg

A Tankcsapda ritkán koncertezik szilveszterkor, de 2015 most ilyen év. December 31-én a Barba Negrában lépnek fel Budapesten, ahová még bátran lehet jegyet vásárolni, de aki akar, játszhat is páros belépőért itt a Lángolón. A koncert az Urai vagyunk a turnénak sorozatba tartozik, de az idén 20 éves Ember tervez lemez összes dala elhangzik majd, még ha nem is sorrendben. A belépőjegyekért az alábbiakat kell tenni:


játék rock hír tankcsapda