2015.02.08. 11:00 – Lángoló

Kiss Tibi pap lett

A Muriel új klipjében

Ezt a klipet már láthatta a közönség. Szombat este ugyanis a Muriel a koncertjén bemutatta a She's Insainthez készült kisfilmet, de hogy ne csak a koncertjükön fizikailag is jelen lévők legyenek benne a buliban, így most itt az online premier. A Quimby frontemberén kívül többek között olyanok szerepelnek még az amúgy jól összerakott klipben, mint Palya Bea, a Mary Popkids-es Kama és Sanyi vagy a Punnany Massif-os Wolfie. Rendezte Kocsis Bence. Premier alább.


premier pop rock hír muriel2015.02.07. 12:11 – Lángoló

Újra Budapesten a Papa Roach

Nemrég kijött a F.E.A.R. (Face Everything and Rise) című lemezük, így jönnek ők is. Június 14-én lépnek fel a Barba Negra Trackben, már jegyet is lehet rá kapni. Tavaly is, meg tavaly előtt is jártak amúgy Magyarországon, de Budapestre már évek óta nem, pláne önálló bulival. Erre csak úgy tudunk reagálni, hogy megmutatjuk a sok püttyögő hanggal megírt új albumot teljes egészében.


rock hír papa roach2015.02.06. 16:37 – dankógábor

Kiderültek dolgok a Hegyaljával kapcsolatban. Például, hogy lesz At The Gates.

Elég vicces módon mindez az At The Gates Facebook-oldalán történt, a kultikus svéd death metal zenekar rakta ki leghamarabb a Hegyalja plakátját. Ez azt is jelenti, hogy lesz metál a tokaji fesztiválon. Meg rock is, mert például jön Josh Homme nagy haverja Jesse Hughes is az Eagles Of Death Metallal. Lesz még Rudimental és Hercules And Love Affair is a Tisza partján július 16-tól 19-ig. De itt a plakát a most bejelentett fellépőkről, van benne még több is az itt felsoroltaknál. 
2015.02.06. 11:04 – Dankó János

Mi értelme a Slipknotnak?

Slipknot @ Budapest Sportaréna, 2015.02.05.

Egy zenekar, amelyik a karrierje kezdetén nagy százalékban a külsőségekre épít, elég nehéz dolga van, ha később zeneileg is komolynak akarja láttatni magát. A Slipknot köré a kiadója, és a zenekar maga is egy olyan showbiznisz monstrumot építettek, amit egyhamar nem lehet lerombolni. Láthatóan Magyarországon sem, hiszen majdnem telt házas volt az Aréna tegnap. (Fotók: Huszti István/Index.hu)


metál slipknot koncertbeszámoló2015.02.05. 16:32 – dankógábor

"Sosem volt ennyire üres, mint most" - Lovasi András a magyar popzene állapotáról 2015-ben

Facebookon bukkant fel egy szűk kétperces hanganyag, amiben Lovasi András nyilatkozik az Open Air Radio riporterének. Az adás még január 29-én ment le, de csak most kapták fel. Lovasi brutális őszinteséggel beszél a mai magyar popzene állapotáról, amit egy jól becsomagolt, coelhói szintű bölcsességeket puffogtató ürességnek nevez, előhozva olyan példákat, mint a mostanában nagyon népszerű hiphopzenekarok, a Punnany Massifot pedig még nevesíti is. Tényleg nem sok, tessék meghallgatni, aztán tessék ezen a szép szavazógépen véleményt nyilvánítani, hogy igaza van-e Lovasinak. (A teljes, Leskovics Lecsó Gábor Kiscsillag-gitárossal, PUF-frontemberrel közös interjú egyébként itt hallgatható meg.)


pop hír lovasi andrás2015.02.05. 14:44 – dankógábor

Így énekel Bob Dylan-dalt Téglás Zoli

A szám az Eva Longoria és Sean Bean főszereplésével készült romantikus vígjáték, az Any Day főcímdala. És ha már Téglás Zoli, akkor berakom ide a Kocsmárosné című Petőfi-átiratát, mert az még nem volt a Lángolón. Hamarosan egyébként jön az Ignite új lemeze, illetve lesz valami a Zoli Banddel is. És a két telt házas magyar buli után úgy tudom lesz még Ignite-koncert idén Magyarországon, de erről majd később.


rock hír ignite téglás zoli2015.02.05. 14:10 – dankógábor

Itt a Fishing On Orfű teljes programja

Mivel a Pécs melletti nagyon hangulatos fesztiválon fellép minden jelentősebb magyar alternatív underground zenekar sőt, a feltörekvőek közül is egy csomó, így inkább azt mondom el, hogy mik a különlegességek. Ahogy nézem, két külföldi csapat lesz. Az egyik a post-hardcore-os, rockos angol Pulled Apart By Horses, illetve az osztrák rockzenekar, a Mother's Cake. Arról már volt szó, hogy egyik ünnepi koncertjét Orfűn adja az Amorf Ördögök, de arról még nem, hogy a hivatalosan már feloszlott Isten Háta Mögött itt még fellép. Van egy meglepetés is még beírva kettes nagyszínpadra a szombati napra, de mivel az Isten Háta Mögöttet máshol nem találtuk, így kizárásos alapon őket tippelném a meglepetésnek. Ja, és ugye a Subscribe-nak is ez lesz az egyik búcsúbulija. Minden más zenei program itt. A fesztiválnak amúgy Nagyszoba címmel új kezdeményezése is indul. Itt a zenekarok ugyanazon - többnyire nem hétköznapi - tárgyak segítségével szólaltatják meg dalaikat. Az audiovizuális projektet március közepétől videósorozatként mutatják be, de helyszínként is jelen lesz a 2015-ös Fishingen, ahol bárki kipróbálhatja majd magát szobazenészként. A fesztiválra már csak napijegyek vannak csütörtökre, péntekre, szombatra, tessék sietni a vásárlással!


fesztivál hír fishing on orfű