2015.02.22. 11:11 – m.adi

Visszatérők és furcsaságok

dalmegosztás – különkiadás

Különleges résszel jelentkezik a dalmegosztás, ugyanis ezúttal nem csak a hazai zenekarok újdonságait találjátok meg a posztban, hanem két különleges előadót is, akik érdemesek a figyelemre, és akiket a szerkesztőség tagjai javasoltak bemutatásra. A sztenderd részben egyébként több olyan előadó is feltűnik, amelyekkel a korábbi posztokban már találkozhattatok, ilyen a VAGER, a Ghost Toast és a Feel Good is. Rajtuk kívül szerepel a listán punk rock a Pygmaliontól, grunge a Karmageddontól és elektró Nrbrttől. Az igazi ínyencségek pedig ezután következnek, Musica Moralia és a Berosszulás képében.


magyar dalmegosztás2015.02.21. 14:53 – raffera

Hurrá! Újra Faithless! A Balatonig kell értük menni!

Maxi Jazz és Sister Bliss egy egész nagyzenekarral jön majd Zamárdiba. Az idén 20 éves formáció több szülinapi koncertet is ad világszerte, az egyiket épp a Balaton-parton ejtik meg, szóval aki a 2011-es feloszlásig még nem látta őket Magyarországon (van ilyen ember?), az most mindent pótolhat. Itt lesz még a 25 éves, orosz származású, de Németországban élő EDM-huszár Zedd, aki már Grammy-díjat is bezsebelt. A szervezők szerint „bárkiben fel tudja ébreszteni a szunnyadó, partyra éhes fenevadat”, szóval nem biztos, hogy érdemes kihagyni!


fesztivál hír faithless balaton sound2015.02.20. 11:08 – dankógábor

Furán kapott bónuszt az Anathema A Fine Day To Exit lemeze

anathema2001.jpg

Nem a végére, hanem az elejére. Vincent Cavanagh énekes-gitáros árulta el a Noiseynak, hogy az eredetileg 2001-ben megjelent albumra szerettek volna mindig is egy intrót, de ez akkor, 14 évvel ezelőtt lemaradt. Most viszont, hogy a Music For Nations kiadó feltámadt, bepótolhatták ezt a dolgot. Szóval most nem a Pressure-rel kezdődik az amúgy igen jó album, hanem az instrumentális A Fine Dayjel. Mondjuk csinálhatták volna jobban is, mert ez az elhalkuló intro elég amatőr megoldás, még ha magával a dallal nincs is semmi baj. Sőt, a dalsorrenden is változtattak, mert az intro után a Release jön. Az album is terítéken lesz amúgy április 8-án a Barba Negrában, ahol az Anathema karrierösszefoglaló koncertet ad majd régi, meghatározó tagokkal karöltve. Ja, és itt van alább az emlegetett, újramaszterizált, bónuszolt A Fine Day To Exit.


rock metál hír anathema2015.02.20. 10:38 – dankógábor

Így lesz a seggrázásból zene

Fantasztikus kontentre bukkantam a Cinken. Valakik kitalálták, hogy hogyan köthető össze a twerkelés (seggrázás) a zenével. Tulajdonképpen azt fejlesztették ki, hogy hogyan zenélhetünk a seggünkkel. Nem, nem úgy, hogy hangosat és dallamosat fingunk, hanem úgy, hogy különböző érzékelőket raknak egy profi twerkes farpofáira, aki a megkoeografált rázással máris zenét csinál. Persze kell hozzá egy producer is, akik mindebből hallgatható valamit rak össze. Ezt próbálta meg Twerk Queen Louise és Branko együtt. Hát ez tényleg csodálatos.


hír segg twerking2015.02.20. 08:04 – Hirdetés

A Barba Negrában mutatja be debütáló albumát a Cloud9+

Szinte pillanatok alatt hatalmas rajongótáborra tett szert a Cloud9+, akik alig több, mint két éve mutatkoztak be Supernova című klipes dalukkal. Ekkor máris mögéjük szegődött a Magneoton kiadó, így még több emberhez eljuthatott sajátos „rockstep” hangzásviláguk, melyben élőhangszeres rock/hiphop zenét ötvöznek elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel. A két frontember vezette csapat folyamatosan hozza a teltházakat, és bármerre járnak, garantált a féktelen tombolás. Épp itt volt hát az ideje, hogy a folyamatos koncertezés, és számos klip után előrukkoljanak első nagylemezükkel, melyet élőben hivatalosan a Barba Negra Music Clubban mutatnak be, február 20-án. Az albumot – mely az első sikerdal után, szintén Supernova címre hallgat - ráadásul máris be lehet szerezni fizikai formában is a helyszínen, ahol a srácok dedikálni is fognak.


hír cloud9+ rockstep2015.02.19. 17:05 – Gnosis

Meg is van az év embere: egy hétig önszántából Nickelback-számokat hallgat

4f23098adee41.jpg

A héten zajlik ez a kiváló kezdeményezés, amit egy srác vállalt be nagy elánnal, miszerint egy hétig kizárólag csak Nickelback számokat fog hallgatni. Természetesen nem öncélú ez a tett, hanem egy, a fejlődő országok számára vízellátást biztosító jótékonysági szervezethez folyna be a jóérzésű emberek által felajánlott összeg. A ötlet rém egyszerű: ha úgy érzed, hogy a béka fenekén vagy, utálod a főnököd, párod, az embereket és az egész világot, hidd el van még lejjebb, hisz valaki önszántából egy hétig Nickelbacket hallgat. A cél 10.000 dollár lett volna eredetileg, de így féluton is már 18.000 feletti az összadomány. A srác mentális leépülését itt lehet követni.


hír nickelback őrült a világ2015.02.19. 15:20 – dankógábor

Április végén érkezik az új Blur-lemez, itt egy új dal róla

blur2015sajttaj.jpg

Már reggel óta megy a pletyka, hogy a Blur ma bejelent valamit. Először a Sunban jelent meg egy borító kínai betűkkel, amiket lefordítottak, és az jött ki, hogy Blur illetve Magic Whip, aztán egy visszaszámláló is kikerült a Blur Facebookjára, most pedig éppen megy a Zane Lowe moderálta londoni sajtótájékoztató, ahol a Blur teljes tagsága tiszteletét tette, és ki is mondták, hogy jön az új lemez. Közben mellesleg az Amazonra is felkerült a dalsorrend, és az április 27-ei megjelenési dátum. Szóval most már tény, hogy a britpop-zenekar 12 év szünet után új lemezt ad ki. Lehet örülni, mert ez tényleg nagy hír.


pop rock hír blur2015.02.19. 13:15 – dankógábor

Bruce Dickinson rákos

Sokkoló közlemény jelent meg az Iron Maiden Facebook-oldalán pár perce. Bruce Dickinson rákos. Az énekes még karácsony előtt ment el egy egészségügyi rutinellenőrzésre, ahol daganatot találtak a nyelve hátulján. A hét hetes kemoterápiás és radiológiás kezelés szerdán fejeződött be. Az orvosok kifejezetten bizakodóak, mivel korai stádiumban kapták el a daganatot. Ehhez viszont megnyugtató kontrolleredményeknek is kell lenniük május végén. Addig a zenekar mindenkinek a türelmét kéri. Dickinson a körülményekhez képest jól van, de pár hónapot eltart majd, mire visszanyeri régi formáját. Május végén mindenki többet tud majd. Az Iron Maiden amúgy 2015-ben lemezt tervezett kiadni. Egyelőre nem tudni, hogy a betegség ezt hogyan befolyásolja majd.


metál hír heavy iron maiden2015.02.19. 10:55 – Magyar Ádám

Ha elpoposodnánk, onnan nem lenne visszaút – Bin-Jip-interjú

bin-jip_glodi_balazs1.jpg

A hazai trip-hop és nu-jazz talán legismertebb zenekara, a Bin-Jip még tavaly év végén jelentette meg második lemezét, amit pénteken az A38-on mutatnak be Harcsa Veronikáék, miután a Művészetek Palotájában már egyszer telt házat csináltak vele. Ennek apropóján beszélgettünk egyet a zenekar kétharmadával, Andrew J-vel és Gyémánt Bálinttal. 


interjú bin-jip