2016.01.15. 13:27 – Lángoló

Ma indul a 30 éves Tudósok jubileumi turnéja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tudosok_img_7971.JPG

A Tudósok zenekart pontosan harminc éve, 1986-ban, az akkor húsz éves festő, zenész és író drMáriás társaival együtt alapította a vajdasági Újvidéken. A csapat meghatározó figurái közé tartozott a kezdeti években Bada Dada énekes/költő, aki a kezdetektől 1996-ig volt a Tudósok tagja. A délszláv háború elől Magyarországra költöző zenészek a kilencvenes évek elején Budapestre tették át a székhelyüket.. A zenekar drMáriás vezetésével, folyamatosan megújuló tagsággal azóta is szünet nélkül működik. A harminc éves fennállásukat egy évig tartó koncertsorozattal ünneplik, melynek első állomása Budapesten lesz a Kuplungban január 15-én este, egy héttel később január 22-én pedig Győrben, a megújult Rómer házban játszanak.

A Tudósok a magyar underground állandó bástyája, amely három évtizedes fennállása során számtalanszor újult meg érintve, átalakítva, hasznosítva, újraértelmezve a punk, a jazz, a funk, a pop, a dadaista színház, a költészeti perfomansz, a fekete színház és egyéb műfajokat a duótól a nagyzenekarig tartó felállásban.

A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull’n’Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és még sok más. A Tudósok története a Nem élhetek Milosevic nélkül c. kötetben olvasható.


rock hír tudósok



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása