2016.01.28. 14:00 – dankógábor

Ilyen volt Both Miklós kínai utazólemezének bemutatója a Millenárison

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bothkinaikoncert.jpg

A Kínai utazólemez című albumot még 2014 őszén adta ki Both Miklós. A lemeznek akkor volt a bemutatója is a CAFe Budapest Fesztivál keretein belül a Millenáris Teátrumban. A koncertet teljes egészében rögzítették, ezt mutatjuk most be itt a Lángolón. A koncerten Both mellett a Folkside együttes tagjai, valamint azok a kínai vendégművészek zenéltek, akikkel kínai kutatóútjain ismerkedett meg. Both egyébként azért ment el Kínába, hogy az utazási élmények mellett autentikus zenei hanganyagokat is haza tudjon hozni.

Both akkor így nyilatkozott a hanganyagról:

Ahogyan Magyarországon gondolkodunk a zenéről, ahogyan a kortárs magyar zene működik, az teljesen más nézőpontból és alapról is elgondolható, vagy éppen elgondolható lenne. Ennek a más nézőpontnak a megtapasztalásához nekem el kellett utaznom többezer kilométerre keletre, és meg kellett ismerkednem egy – a miénktől – gyökeresen eltérő zenei alapokon álló közösség művészetével. A gyűjtésemnek tehát nem a tudományos jellege dominál, hanem maga az élmény: olyan közösségek megismerése, akik teljesen máshogyan képzelik el a zenét, mint én. Minél több információnk van arról, milyen eltérő –néha egymásnak ellentmondó – módokon képzelik el a világon a zenét, annál többet tudunk meg a saját zenénkről is. Tehát ezen különbözőségek tükrében megmutatkozik például a magyar zene egyedülálló volta is.

A koncertek ők zenéltek Both Miklós mellett:

Yangjima 央吉玛 ének, csengettyűk
Wangxiao 王啸 ének, dombra
He Linyi 和凛毅 fuvola, ének
He Juyi 和举毅 nádsíp, ének
Lukács Miklós - cimbalom
Szokolay Dongó Balázs - fúvós hangszerek
Dés András - ütős hangszerek
Novák Csaba - nagybőgő

És akkor itt a koncert teljes felvétele:

Maga az utazófilm egyébként itt látható:


kína premier folk rock hír both miklós



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása