2016.03.11. 23:01 – dankógábor

Meghalt Keith Emerson

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

keith-emerson_enl-d0e33e95bb7917feedb226b223e67caf310dd752.jpg

71 éves korában, Santa Monica-i otthonában elhunyt Keith Emerson, az Emerson, Lake & Palmer billentyűse. A hírt a zenekar tagjai osztották meg Facebookon. A halál oka az első jelentések szerint öngyilkosság, Emerson főbe lőtte magát. Állítólag olyan betegsége volt, ami miatt nem tudott zenélni, de erről nincs pontos információ egyelőre.

Keith Emerson 1944-ben született a yorkshire-i Todmordenben. Tinédzserként klasszikus zenét tanul, Hammond orgonán kezdett játszani, majd a Moog szintetizátorokra váltott. A kései hatvanas években lett sztár a Nice nevű zenekarával, majd Greg Lake gitárossal és Carl Palmer dobossal megalapította a saját nevük alatt futó supergroupot. A zenekar a mai napig a progresszív rock egyik hivatkozási pontja. Az ELP 1979-es feloszlása után Emerson sikeres szólókarriert indított, később pedig az ELP-et és a Nice-t is újraindította. Legutolsó lemeze a 2012-es Three Fates Project volt Marc Bonillával és Terje Mikkelsennel. A valaha volt legtechnikásabb billentyűsnek tartják a könnyűzene történetében, aki extravagáns előadásával is felhívta magára a figyelmet.


rock hír progresszív keith emerson



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása