2016.04.11. 15:00 – Lángoló

Itt vannak Pátkai Rozina MINKA név alatt készített versfeldolgozásai

Lángoló Premier

minka.jpg

Pátkai Rozinát leginkább a dzsesszzenéjéről lehet ismerni, most viszont, a költészet napja alkalmából, MINKA név alatt kiadott két versfeldolgozást, soundscape-et is. 

A zeneszerzés, ének, gitár, elektronika az én munkám, a hangmérnök Fenyvesi Márton volt. A videókat Jeli András készítette.

- mondja a videókról és dalokról Pátkai. A projekt előzménye egyébként egy régebbi költészet napjás dal volt. A ma megjelent két dal letölthető a MINKA Bandcamp-oldaláról, alább pedig a videók.

Áprily Lajos: A menekülő

Ady Endre: Kocsi-út az éjszakában feat. Latinovits Zoltán


premier dzsessz hír electro pátkai rozinaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herma · http://breakthesilence.blog.hu 2016.04.11. 16:45:49

Az Áprily-féle tök jó lett, sejtelmes, borzongató! Kár, hogy nem szokás ilyen szintű dalszövegeket írni!

A Kocsi-utat viszont szerintem tönkre vágja azzal, hogy úgy énekel, mintha a gégéjén térdepelnének. :( Latinovits sem tudja megmenteni, pedig jó esetben nem is volna rá szükség! Igaz, ezt a verset nem gondolom könnyű darabnak megzenésíthetőség tekintetében, már ha valaki tényleg akar kezdeni vele valamit (és nem sebőferenckedni). Talán nem volt szerencsés választás...