2016.04.15. 09:44 – Lángoló

Mojo Workings a 6. European Blues Challenge-en

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mojoworkings.jpg

Idén Áprilisban 21 európai induló zenekar között a Mojo Workings képviselte Magyarországot a European Blues Challenge-en, ahol hazánk így már harmadik alkalommal jelent meg. A versenyt a European Blues Union hívta életre azzal a céllal, hogy népszerűsítse az európai blues zenét és zenekarokat. Minden tagország egy-egy zenekara száll ringbe, a nyertes pedig automatikusan meghívást kap négy-öt neves európai bluesfesztiválra.

Az idei helyszín Toscana szívében, Torrita di Sienában volt egy kb. 1000 fős csarnokban, ahova Európa minden részéből érkezett a közönség. A két napos versenyen minden zenekar 20 percet játszhatott, a Mojo első nap lépett színpadra nyolcadikként. Ezen kívül második nap délután egy 3 órás expot is rendeztek, ahol minden ország képviseltette magát népszerűsítve saját zenekarait. Helyezést ugyan nem értek el a magyar fiúk, de mint mondják, így is nyertek azzal, hogy megjelentek a versenyen és betették lábukat a nemzetközi blues élet szereplői közé.

Sokat beszélgettünk a versenyre készülve és arra jutottunk, hogy a sokszor teljesen különböző blues irányzatokat játszó zenekarokat szinte lehetetlen összehasonlítani, nyertest választani. Ezen kívül az előző évek versenyein készült videókat végig nézve kirajzolódott egy olyan tendencia, hogy inkább show-t csináló, nagyon profin összerakott, de kevésbé egyedi megszólalású produkciók lettek helyezettek. Ebből kiindulva - mivel mi nem ilyen zenekar vagyunk - nem arra fókuszáltunk, hogy helyezést érjünk el, hanem hogy megálljuk a helyünket egy nemzetközi mezőnyben, és külföldi meghívásokat szerezzünk, kapcsolatokat építsünk, felmérjük a kinti blues élet trendjeit, színvonalát. Ez sikerült, nagyon sok megkeresést kapott a zenekar szervezőktől, kiadóktól, magazinoktól. A következő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy ezeket a fonalakat felvegyük

- mondta el Horváth János, a zenekar énekes-gitárosa.

mojoworkingssb.jpg

A fiúk következő megmozdulása április 20-24-ig a Traveling Blues Nights, egy 5 állomásos turné, amelyre meghívták a dán énekes-gitárost, Tim Lothart.

Timmel először a zenekar vezetője, Szabó Tamás játszott együtt egy örömzenélés keretében a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon, ami a nagy sikerre való tekintettel több évre is a fesztivál programjának szerves részévé vált. 2015-ben a zenekar többi tagja is megismerkedett Timmel szintén egy jam session alkalmával, így jött az ötlet, hogy meghívjuk őt egy közös turnéra, amit nagy örömmel fogadott el. Érdekessége lesz még a koncerteknek, hogy a Mojo ezúttal nagybőgő helyett tubával lép fel, Mazura János lesz a vendégünk ebben a szerepben, aki már az első lemezünkön is felbukkant

– mondta Horváth János.

A Travelling Blues Nights első állomása április 20-án a budapesti Muzikum Klub & Bisztró, a további helyszínek pedig Győr, Jászberény, Szolnok, Szeged. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Szöveg: Sinkovits Balázs
Fotók: Marco Mazzolai és Sinkovits Balázs


hír blues mojo workings



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása