2016.05.18. 13:49 – Lángoló Gitárok

Vagy szétröhögöd magad, vagy ez lesz a nyár legpocsékabb videóklipje - Half Note City - Poszt

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hnc_bandphoto2_cut.jpg

Ezekben a napokban jelenik meg a Half Note City második albuma, amelyet a zenekar jövő szerdán élőben is bemutat az A38-on. Az anyag felvezetéseként tavaly ősszel már megjelent egy szöveges videó, most azonban egy formabontó, meglehetősen spontán módon készült animációs klippel jelentkezett a csapat, amit a hajtás után magatokévá is tehettek!

Az elektro-popban utazó Half Note City eredetileg múlt őszre tervezte második lemezhosszúságú anyagát, amit végül a címadó dalra forgatott  szöveges videó megosztásával váltottak ki tavaly novemberben. A Mindörökké viszont hamarosan tényleg elérhető lesz, így a POSZT-ra úgy is tekinthetünk, mint az új lemez, és az ahhoz kapcsolódó koncert beharangozására. amelynek klipjét vagy utálni, vagy imádni fogja a közönség, középút nem valószínű.  

A zenekart a jazz és blues felől érkező Muzsnyai Márti énekesnő és Makkay Imre gitáros hozta létre 2012-ben, később egészültek ki Pusztai István basszusgitárossal, és Bordás Zoltán dobossal. Az első év végén kijött a zenekar első kislemeze, a Roadie, majd 2013 végén a Japán című első album is megjelent. Bár manapság már ritkábban kerül szóba, nevüket egy legendás new yorki jazz klubról kapták. 

Az előző két album befelé forduló, melankolikusabb hangulatai után a csapat egy tempósabb, életigenlőbb, és kicsit talán közérthetőbb új lemezt ígér. A POSZT már ebben a szellemben született, reagálva arra az életérzésre, amikor Facebook nélkül már nem élet az élet, és a posztokat a likegyűjtés idegtépő órái követik. A téma mindenképpen valami közhelyeket közhelymentesen megfogalmazó dal után kiáltott. A szinte folkosan induló ének és a népdalos szófordulatokat tartalmazó szöveg ellenére a hangzás nagyon modern, dinamikus tempóval, karakteres gitárral megspékelve - a Magashegyi Underground, vagy Péterfy Bori kedvelői garantáltan keblükre ölelik majd a Half Note City-t. 

A dalhoz eredetileg egy full extrás animációs videót terveztek, gyönyörűen rajzolt szereplőkkel, kismadárral, gémeskúttal és népviseletbe öltözött tornacipős főhősnővel, amikor a grafikus felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az esetben az egyébként kidolgozott storyboardnál még részletesebb forgatókönyvre lesz szükség.

Makkay Imre Imó, a zenekar gitárosa ekkor szépen elkezdte kockás papírra vetni elképzeléseit, amiket az utolsó mozzanatig meg kellett rajzolni. Ezeket utána le kellett fotózni, és ha már lefotózta, miért ne rakná bele egy videószerkesztő programba, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni? A gépszíj már elkapta, megállás nem volt, mivel bárkinek mutatta meg az elképzelt ötletet, az illető hangos nyerítésben tört ki, s ez arra a merész döntésre ösztönözte a zenekart, hogy a storyboard legyen a végleges klip. Így történt, hogy a fapados Móricka rajzok életre keltek a képernyőn, a Hidasi Barnabás díjnyertes hangmérnök által kevert trackben.

Az új dalt természetesen az A38-as lemezbemutató koncerten is hallhatjátok majd jövő szerdán, azaz május 25-én.

További infók a buli Facebook-eseményén


poszt premier pop animáció videóklip elektro half note city



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása