2016.06.07. 15:08 – Lángoló

Legyőzött félelmek a nyár legmenőbb zenekaros pólóin

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

15 zenekar, 15 félelem, 15 év. Mindez hogyan függ össze? A Bátor Táborban a súlyosan beteg gyerekek az élményterápia segítségével megtanulják legyőzni félelmeiket, erőt gyűjtenek a gyógyuláshoz. Így nyer értelmet mottójuk: ’A felhők fölött mindig süt a nap’. Ez inspirált 15 sikeres zenészt és zenekart arra, hogy megmutatva saját félelmeiket az idén 15 éves Bátor Tábor mellé álljanak ’Behind The Clouds’ névre hallgató nyári kampányukban.

A projekt művészeti vezetője Weiler Péter kortárs festőművész kezdetektől részt vett a munkában, a koncepció kialakításától a pólók gyártásáig. Első lépésként találkozott a felkért zenészekkel, beszélgetett velük, megismerte történetüket. Ezt követte az alkotómunka, mely során a személyes vagy a zenekar közösen átélt érzéseit, félelmeit kortárs grafikába öntötte. Az alkotásokat végül Magyar Dávid (Pólópokol) tervezte át pólókra.  

A kollekciót június 9-én mutatják be a társadalmi ügyeket közismerten felkaroló DORKO Andrássy úti üzletében, ahol kiállítják a grafikákat, a pólókat fel lehet próbálni, meg lehet vásárolni, sőt több zenekar is felbukkan a nap folyamán. Az ide látogatók találkozhatnak, és pólójukra aláírást szerezhetnek a Halott Pénztől, Ganxta Zolee-tól, az Irie Maffiától, a Kiscsillagtól és a Zagar frontemberétől is. Járai Márk a Halott pénz énekese mini akusztikus koncerttel varázsol igazi lounge hangulatot. A pólók vasárnapig, június 12-ig vásárolhatók meg a DORKO üzletében.

A kampány erőssége és különlegessége, hogy a zenészek, zenekarok nemcsak az arcukat vagy aláírásukat adják egy civil kezdeményezéshez, hanem személyes történeteikkel egy közös alkotási folyamatban vettek részt a jó cél érdekében. Ki gondolná, hogy Ganxta Zolee gyerekként félt kiállni a színpadra, és közben óriási lámpalázát kellett legyőznie. Az ő története, és a pólón az őt ábrázoló kép erről szól. De egészen más hangvételű Bocskor Bíborka személyesebb, gyerekkori története, vagy a Punnany Massif buddhista állásfoglalása a határidők félelmetességéről. Az elkészült alkotások valóban a zenekarokról szólnak, és ami még fontosabb, hogy összekapcsolják a rajongókat egy jó üggyel.

A grafikák és a zenekarok történetei itt találhatók: www.batortabor.hu/behindtheclouds

A Behind The Clouds pólók 4500 Ft-ba kerülnek és az alapítvány webshopján kívül megvásárolhatók a DORKO Andrássy úti üzletébe június 9 – 12 között, a Budapest Park shop-jában és 6 idei nyári fesztiválon is: Fishing on Orfű, Everness, EFOTT, Sziget, Volt és Strand Fesztivál. Az értékesítéséből befolyó nyereség teljes egésze a Bátor Táborhoz kerül. Az eredeti képeket egy jótékonysági aukció keretében ősszel árverezik el.

A kampányban részt vevő zenekarok: Wellhello, Punnany Massif, Halott Pénz, Quimby, Irie Maffia, Kiscsillag, Magashegyi Underground, Ganxta Zolee, Anna and the Barbies, Rúzsa Magdi, Ivan & the Parazol, Vad Fruttik, Zagar, 30Y, Csík Zenekar.

A Bátor Táborról és az élményterápiáról

A 15 éve működő Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos és krónikus beteg gyerekek és családjaik részére. A kis betegek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt, melyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük. Állandó szakorvosi felügyelet mellett magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak, kézműveskednek, fotóznak, táncolnak, zenei és színjátszó foglalkozáson vesznek részt.

Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása. A Yale Egyetem kutatása bizonyítja, hogy a gyerekek a táborból sokkal magabiztosabban térnek haza, ezáltal bátrabban néznek szembe a betegséggel és könnyebben alakítanak ki kortárskapcsolatokat, mint korábban. Felismerik, hogy a felhők fölött mindig süt a nap. Innen jött a Behind the Clouds név.


hír jótékonyság bátor táborKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása