2016.06.24. 11:57 – dankógábor

A Led Zeppelin nem lopta a Stairway To Heavent

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

404_f8a930_2465545.jpg

Ahogy korábban beszámoltunk róla a Spirit nevű zenekar beperelte a Led Zeppelint mégpedig a Stairway To Heaven című daluk bevezetője miatt. A bíróság most hozott ítélete szerint szó sincs lopásról, amit Robert Plant és Jimmy Page közös közleményben üdvözölt és felhívták a figyelmüket arra is, hogy ők ezt a tényt már 45 éve tudják. A két zenekar egyébként még a korai időkben adott közös koncertet, de Page állítja, hogy 2014-ig nem is hallotta a Spirit számát. A tárgyalás során, szintén tőle, az is elhangzott, hogy bár a lemezgyűjteményében megtalálta a zenekar lemezét, de feltételezése szerint azt csak valamelyik vendége hagyhatta nála valamikor és így került a kollekciójába. Majd jött 2014 és bamm, rájött, hogy létezik a Spirit zenekar. Ki érti ezt?

A másik velük kapcsolatos hír pedig az, hogy az októberben rendezendő Desert Trip fesztivál csekélyke 14 millió dollárnyi (közel 4 milliárd forint vagy 1900 darab lélegeztetőgép ára) összeget tett volna Plant és Page zsebébe, ha újra eljátsszák a Dalt és azt, hogy mennyire szeretik egymást. Page reakciója egyértelmű volt ('Van az a pénz!"), míg Plant még mindig az elvek embere maradt, azaz szarik az egészre. A Fesztiválon egyébként a biztos fellépők között ott lesz a Rolling Stones, Paul McCartney, Roger Waters, Bob Dylan és a The Who is. De a Zepp nem.


spirit led zeppelin jimmy page robert plant



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása