2016.07.06. 11:55 – herma

Két posztprog-lemez érkezik nyár vége felé, itt vannak a felvezető videók

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pineapple_thief.jpg

Elsőként a Bruce Soord vezette The Pineapple Thief tizenegyedik nagylemeze jön ki augusztus 12-én, majd hátom hétre rá a Giancarlo Erra-féle Nosound hozza ki az ötödik albumát. Mindkét főnök stílusbeli megújulást ígér, és illusztris vendégeket sorakoztat fel maga mellett. Részletek a hajtás után.

Soord szerint a Your Wilderness-en a legszembetűnőbb változást Gavin Harrison jelenléte okozza majd. Az ex-Porcupine Tree, King Crimson ütős ugyanis nemcsak feljátszotta a lemezt, hanem zenei inspirációjának köszönhetően a csapat újra felfedezte progresszív gyökereit mind dalszerzés, mind hangszerelés terén.

Emellett sikerült a stúdióba csalniuk két hatalmas nevet a progresszív rock hőskorából: John Helliwell Supertramp fúvós klarinétozik egyet, Geoffrey Richardson a Caravanból pedig a vonós részekért felel.

A sok információ után pihenjünk meg egy kicsit a No Man's Land szöveges videójának képein merengve:

Hogy aztán újult erővel folytathassuk: Évtizedes szélesvásznú melankólia után egyszerű, direkt és minimalista megközelítéssel dolgozott Erra a Scintillán. Azért a részletgazdag hangzásképet továbbra sem adta fel, továbbá erősödtek a poszt-rock és shoegaze hatások is.

Két dalban nem más, mint az Anathema énekes Vincent Cavanagh lesz hallható, de gyorsan le kell hűtsem a kedélyeket, az alább látható Short Story nem tartozik a kedvezményezett darabok közé. Ám ettől még kellemes, rövidke hallgatnivaló, nagyon hangulatos vizuális körítéssel:


rock post klip megjelenés nosound progesszív pineapple thief



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása