2016.09.11. 13:11 – Lángoló

Nem ment szélnek az Intim Torna Illegál háromnegyede, csak kilépett egy tag

itiminuskiss.jpg

Volt ugye délelőtt az a hír, hogy az Intim Torna Illegálból kilépett Kiss Sándor basszusgitároson kívül mindenki. Akkor már jeleztük, hogy a kilépett tagok is kiadnak majd egy közleményt, ami itt is van. Ebből kiderül, hogy ők nem is léptek ki, és folytatják tovább Kiss nélkül. Magyarán, ha most mindkét tag ragaszkodik a saját verziójához, akkor két Intim Torna Illegál van. De itt a Dorogi Péter énekes, Nádasdi János gitáros és Gálos Ádám dobos által kiadott hivatalos közlemény

Intim Torna Illegál 9/11-e

Döbbenten láttuk az Intim Torna Illegál facebook oldalán a vasárnap reggeli bejegyzést, melyet a zenekar korábbi tagja, Kiss Sándor tett közzé, visszaélve az Intim Torna Illegál nevével. Tekintettel az általa terjesztett, valótlan és félrevezető információkra, ezúton szeretnénk röviden tisztázni, mi is történt a zenekar körül az elmúlt időszakban.

Mindenekelőtt szeretnénk a rajongókat megnyugtatni, hogy a zenekar oszlopos tagjai nem váltak ki, ellenkezőleg: Kiss Sándor nélkül folytatjuk tovább. Sándor - legnagyobb sajnálatunkra - az elmúlt időszakban olyan magatartást tanúsított, amely sem a zenekar szellemiségével, sem az egymás iránt érzett tisztelettel nem egyeztethető össze.

Kiss Sándor a fentiek ellenére jelenleg egy személyben kezeli az Intim Torna Illegál facebook oldalát, hiszen 3 hónappal ezelőtt kitiltotta onnan a zenekar tagjait. Az azóta ott megjelent bejegyzések - beleértve a ma reggelit is - nem a hivatalos zenekari álláspontot képviselik, hanem Kiss Sándor egyszemélyes véleményét, kommunikációs hadjáratának részét képezik.

A jó hír, hogy Janó, Peti és Ádám együtt folytatja a munkát és hamarosan újra találkozhatunk a koncerteken.

Intim Torna Illegál zenekar

Szóval egyelőre nem tiszta, hogy a következő, már lekötött koncerteken ki fog fellépni Intim Torna Illegál név alatt. A fenti trió? Vagy a Kiss Sándor vezette teljesen új zenekar?


pop rock hír intim torna illegálKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2016.09.11. 15:50:54

Volt már ilyenre példa a magyar rocktörténelemben, a Lord zenekarnál. Ott is az alapító-basszusgitáros lépett más útra, az új zenekarával ő is Lord néven kívánta folytatni, aztán a bíróságon nem nyert, a többi tag Lordja lett a Lord (helyesen amúgy). Kb. most is ez várható.

caseyjones 2016.09.11. 16:54:08

Szerintem meg Nádasdinak kéne kilépnie, ő nem sok vizet zavar a bandában a zenéjével... Csak tapsolgat, azonkívül meg néha üti a kezével a dobot.

ezust 2016.09.11. 18:09:19

kit érdekel egy tizenkettő 1 tucat unalmas,ötlettelen zenekar?

Sir Galahad 2016.09.11. 19:55:31

@Droli: Nem feltétlenül. Az a kérdés, kinek a tulajdonában van bejegyezve a zenekarnév. Ha valaki levédette magának, az övé. Ha senki, pereskedés várható. Egyébként a Lord esetében nem csak a jogi döntés volt egyértelmű, de a rajongóké is - kíváncsi vagyok, itt mi lesz, bár az ITI zenekart nem ismerem.

recommented 2016.09.11. 21:03:33

@ezust: Az ITI épp nem unalmas és ötlettelen. Ráadásul élőben is jók.

ezust 2016.09.11. 21:07:15

@recommented: ha ez neked jó,akkor csak sajnálni tudlak.

Nem Penny hajója 2016.09.11. 21:10:35

@Sir Galahad: júliusban Kiss, augusztusban pedig Dorogi-Gálos-Nádasdi kezdeményezte a zenekar nevének a levédetését. A hivatal még nem döntött, hogy melyikük javára jegyezteti be.

Szerintem egyébként az lesz a vége, hogy mire kipereskedik magukat, addigra eltűnik mindkét zenekar. Kiss volt a menedzser, ő tudja, hogy üzletileg hogyan kell összerakni egy zenekart. Viszont szerintem a közönség meg inkább a többi tagot preferálná. Patthelyzet.

NZperX 2016.09.12. 08:01:28

Remélem, nem fognak osztódással szaporodni...
A kádas daluk, meg a csujjogatós petőfirádiós (bocs, a címeket nem vágom) olyan nyomorék volt, mintha a borzalmas Kaukázus zenekar szellemét idézték volna meg. A harmadik dal, amit ismerek tőlük, azaz Eva Mendes, arra viszont tök jól lehetett részegen üvöltözni, szóval az már egy hármas alá, mint mondjuk a Fish.

Sir Galahad 2016.09.12. 08:29:51

@Nem Penny hajója: Elképzelhető, de azért sok egyéb kimenetele is lehet a történetnek. A Lord zenekar esete például szerencsére jóval egyszerűbb volt.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2016.09.12. 11:34:45

így is be lehet kerülni a hírekbe

mondjuk jó zenét alkotva kicsit nagyobb dicsőség

tantum verde 3 2016.09.12. 12:41:23

És ezt még hányszor akarjátok megírni?
Mert már tegnap is volt az Indexen.

tantum verde 3 2016.09.12. 12:46:13

@Droli:
Tudtommal Vida Feri soha nem próbált Lord néven koncertezni, azért lépett ki, mert abbahagyta az aktív zenélést.
Sipőcz Ernő, a (tavaly meghalt) egykori énekes játszotta a Lord régi számait (amikben még ő énekelt - mellesleg sokkal jobbak voltak, mint az utána következő korszak igen bugyuta szövegű dalai), de ő Sipőcz Band néven.
Ellenben a P. Box a mai napig perben áll az egykori basszusgitárossal, aki az alapító Cserháti István halála után nekiállt P. Box néven zenekart szervezni, úgy, hogy kb. 20 éven át semmi köze nem volt sem a névhez, sem a zenekarhoz, azt Cserháti vitte tovább haláláig, és amikor meghalt, a többi tag folytatta a zenélést.

gigabursch 2016.09.12. 13:35:24

Akkor lesz egy Legál meg egy Illegál.

Aztán elférnek egymás mellet.

Ugyanolyan szutyok mind a kettő...

Sir Galahad 2016.09.12. 13:38:51

@tantum verde 3: Lord-ügyben pontosítanom kell. 2006-ban Vida Ferenc a távozása után Vida Ferenc és az új Lord néven próbált zenekart alapítani. Ez később Vida LRD néven, majd Vida rock bandként működött. Nem hagyott fel a zenéléssel, ma a Vida zenekar vezetője. Sipőcz Ernő zenekara egészen más ügy, egyébként ő rendszeres vendége volt a Lord koncertjeinek, az Egyedül c. számot gyakran énekelte, és a zenekarával is játszott a Lord előtt pl. a 45 éves születésnapi koncerten.

So No 2016.09.12. 13:54:56

Gondoltam meghallgatom oket, ha mar osztodassal szaporodnak.

Ezt neztem meg: Felhő fenn az égen

Mintha Szasza (Sex Action) lelassitva probalna egy Kova (... megavega :XD) szamot eloadni ugy, hogy Lukacs (Tankcsapda) hangjat utanozza. A hangszerelesert pedig mintha Vaszlaviknak tartoznank koszonettel.

haaaat... A fentieket nem dicseretnek szantam.

Balt 2016.09.12. 15:35:27

Lehet tudni, hogy mi volt "az elmúlt időszakban olyan magatartást tanúsított, amely sem a zenekar szellemiségével, sem az egymás iránt érzett tisztelettel nem egyeztethető össze"? Bő egy hete még fergeteges koncertet adtak együtt.

Akárhogy is: sajnálom.