2016.09.15. 15:29 – Hirdetés

Zárd a nyarat és üdvözöld az őszt, a jelszó: Barba Negra!

Bikini, Paddy and the Rats és Tankcsapda hétvégén a Trackben!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tankcsapda.jpg

Van egy jó és egy rossz hírünk, melyikkel kezdjük? Legyen először a rossz: véget ért a nyár, itt a vége fuss el véle, a szabadtéri ’ereszdelahajam’ bulik a fináléhoz közelednek, de ez nem jelenti azt, hogy búsulnunk kellene, hiszen máris elérkeztünk a jó hírhez, hogy a buliknak ezzel nincs vége. Minden vég, egyben egy új kezdet is, a Track kapui bár egy ideig most bezárulnak, de a Barba Negra Music Club ajtaja viszont kitárul, felfrissült belsővel és nagyobb befogadóképességgel vár minket kedvenc budai klubunk. De ne szaladjunk ennyire előre, mert még a héten kiélvezhetjük, ami a nyárból még maradt. További infók a hajtás után! 

Ezen a héten a Bikinitől, a kocsmapunk királyain, a Paddy and the Rats-en át, jönnek a Tankok, a nyár egyetlen budapesti koncertjére hív a Tankcsapda! Az utolsó trackes hét alatt akkora hévvel vetjük bele magunkat a bulizásba, hogy aki nem lángol fel legalább még egy utolsó estére, annál már az őszi elmúlás köszöntött be.

bikini.png

D. Nagy Lajossal és a Bikinivel még utoljára énekelhetjük együtt szabad ég alatt, hogy Részegen ki visz majd haza. Szeptember 15-én még egyszer belebonyolódunk a nyárba: szerelmet és helyet kérünk-adunk, és természetesen nagyot bulizunk. Vidámságban, táncban nem lesz hiány, ahogy másnap, szeptember 16-án sem, amikor az ír kocsmapunk fenegyerekei érkeznek a Trackbe. Paddy and the Rats koncerttel nyitottuk és velük is zárjuk a nyarat, így adva egy szép keretet az elmúlt hónapoknak, annak a sok kiváló koncertnek és a megszámlálhatatlan mennyiségű élménynek, amelyet közösen éltünk át zenei utazásaink során. Péntek este a legális őrület és a buli utáni izomláz borítékolható, de ezt szeretjük a srácokban, akik energiabombaként száguldva visznek minket a hátukon, hogy a végén megérkezzünk az út végéhez, ahol a Freedom, azaz a szabadság vár ránk. Az est vendégzenekara a francia Moorings lesz, akik hasonló műfajban utaznak, mint Paddy-ék, és már számos alkalommal léptek fel együtt Európában. A közös munka és a barátság pedig meghozta a gyümölcsét, közös dal született, United We Stand címmel, amit élőben elő is fognak nekünk adni.

paddy_and_the_rats.jpg

A nyárzáró repeta itt még nem ér véget, hiszen a nyár egyetlen budapesti Tankcsapda koncertjét bűn lenne kihagyni. Ahogy Fejes Tamás a Tankcsapda dobosa azt már jó pár koncerten, a trikóján jelezte, készül a zenekar feldolgozásokat tartalmazó lemeze, méghozzá dupla CD-s kivitelben. Az egyik lemezen általuk tisztelt és nagyra tartott zenekarok dalait „csapdásították”, a másikon pedig az ő dalaikat dolgozzák át műfaji korlátok nélkül népszerű előadók. A zenekar a két lemezes ötlet kapcsán elmondta, hogy régóta tervben volt, hogy megmutassák, milyen gyökerekből táplálkoznak.

Az általuk feldolgozott korongon tizenhárom dalt találnak majd a rajongók, többek között Charlie, Korál, Kispál és a Borz, Illés, Omega, Ossian, Hobo Blues Band, a Beatrice és a Bonanza Banzai egy-egy szerzeményének átdolgozását. Ami pedig a második albumot illeti, szándékoltan nem rockzenekarokat kértek fel, hogy dolgozzák át a Tankcsapda-szerzeményeket. Kivétel azért mindenképpen lesz, a Leander Kills, az Ektomorf, vagy az Alvin és a Mókusok képviseli a keményebb magot, de rajtuk kívül többek között a Wellhello, Tóth Gabi, Ákos, a Brains, a Halott Pénz és Majkáék egy-egy átdolgozása is szerepel majd ezen a korongon. A lemez címe egyébként „beszédes” és kétértelmű lesz: „Dolgozzátok fel!”.

Szeptember 17-én, szombat este a Rohadék Rockcsempész Turné végre a Trackbe érkezik. Jönnek a Tankok és nem kímélnek majd senkit. Nem szaporítjuk a szót, hogy miért lesz ott a helye minden rockernek, csak Lukács Lacit idézzük:

„Azt gondolom, hogy aki a Tankcsapdát szereti és ismeri, azokat különösebben nem kell noszogatni arra, hogy ott legyenek. Akik a Tankcsapdát vagy ezt a közeget nem ismerik, azoknak meg, ha egyáltalán megkérdeznék, azt mondanám, hogy jöjjenek el és tapasztalják meg a saját bőrükön, a saját szemükön és fülükön győződjenek meg róla, hogy milyen egy ilyen rock koncert.”

Ahogy a cikk elején is írtuk, a dalnak itt még nincs vége, hiszen a Trackből a Music Clubba tesszük át ősszel a főhadiszállásunk. Nézzük is meg gyorsan, melyek azok a bandák, akik elsőként koncerteznek nálunk. Erős kezdéssel indítunk, brutál metál estre érkezik a német Equilibrium, és hozza magával a Heidevolk, Finsterforst és Kylfingar bandákat. És ha már külföldi zenekaroknál vagyunk, hosszú idő után újra Budapesten, a Barba Negrában lép fel a Kamelot, és jön a beatbox fenegyereke a Dub FX is hozzánk. De a hazai nevekről se feledkezzünk el: Magna Cum Laude, Lordi, Firkin, Junkies, Hollywood Rose. A klub újra megtelik élettel és persze zenével, sok-sok zenével. Mert tudod, Barba Negra – 12 hónap zene!

További információk a koncertek Facebook-eseményein! 

Bikini: https://www.facebook.com/events/683729711808576/

Paddy and the Rats: https://www.facebook.com/events/653629558125743/

Tankcsapda: https://www.facebook.com/events/1717434995206961/

Equilibrium, Heidevolk, Finsterforst, Kylfingar: https://www.facebook.com/events/664948860324279/

Dub FX: https://www.facebook.com/events/129028247492388/


hirdetés koncert tankcsapda bikini equilibrium dub fx paddy and the rats heidevolk barba negra progamajánló kylfingar barba negra track finsterforst



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása