2016.10.18. 15:23 – Nihil_AK

Pearl Jam és Depeche Mode a Rock And Roll Hall of Fame idei jelöltjei között

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pearl_jam.png

A clevelandi Rock and Roll Hall of Fame intézményét jobb körökben nem szokás komolyan venni. Az egy dolog, hogy a Deep Purple harminc évet várt a beiktatásra - tavaly kerültek be, huszonegy évvel a Led Zeppelin és tíz évvel a Black Sabbath után - de az már komolyan vérlázító, hogy a Green Day* ott lehet egy ilyen múzeumban, ugyanakkor Lemmy és a Motörhead meg nem. Na mindegy, ettől függetlenül valamiért minden évben esemény, ha kiderül a jelöltek névsora, úgyhogy ha már így áll a dolog, ma ezt is megtudjátok. Nem, a Motörhead természetesen nincs köztük.

Viszont ott van a Pearl Jam, persze az öt dobos közül csak a jelenleg is tag Matt Cameron, valamint az alapító Dave Krusen kerül beiktatásra, ahogy ez ilyenkor szokás. Rajtuk kívül a következők vannak a névsorban: Tupac Shakur, Janet Jackson, a Journey (természetesen csak a klasszikus, Steve Perry-féle felállás), a The Zombies (a hatvanas évek eleje óta aktív brit rock- rhythm and blues együttes), a The Cars (new wave / rock zenekar a nyolcvanas évekből, 21 évnyi szünet után 2010-ben alakultak újjá), a Yes, és a Depeche Mode. Utóbbiak esetében módfelett kíváncsiak vagyunk, vajon Vince Clarke-ot és különösen Alan Wildert is meghívják-e a ceremóniára.

Persze ha jobban belegondolunk, borítékolni lehet, hogy ha Lemmyék valamikor is a jelöltek között lesznek, kizárólag a Fast Eddie és Philty Animal Taylor fémjelezte felállás kerülhet majd be, Mikkey Dee és Phil Campbell meg mehetnének szotyizni az előtérbe, mert róluk vélhetően azt sem tudja a jelölőbizottság, kicsodák egyáltalán. Szegény Fast Eddie élő zenésztársak hiányában játszhatná egyedül az Ace of Spadest, ezt meg biztosan nem akarná sem ő, sem az öreg bibircsókos. Szóval jókora pálfordulással, de inkább mégis azt reméljük, sosem következik be ilyesmi. Amennyiben friss hírek érkeznek a témában, természetesen azonnal jelentkezünk. Addig is hallgassatok meg egy dalt a Motörheadtől, mert így döntöttünk! 

* Direkt nem olyan híres rock n'roll zenekarok nevével példálóztunk, mint az N.W.A. és a Run D.M.C., hogy ne legyünk műfaji elfogultsággal vádolhatók.


janet jackson múzeum depeche mode pearl jam tupac jelöltek rock and roll hall of fame szent hír szabad véleményKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása