2016.12.06. 15:27 – Lángoló

Lesz is meg nem is Kispál és a Borz-koncert jövőre a Fishingen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_mg_1386.jpg

A 10. Fishing on Orfű 2017 június 20-24. között kerül megrendezésre, a jubileumi fesztivál tehát ötnaposra bővül, egy különleges keddi nappal kiegészülve. Ezen a napon – csakúgy, mint a legelső Fishing nyitónapján – az akusztikus produkcióké lesz a főszerep. Fellép a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Budapest Bár, a nap fénypontja pedig a pont aznap 50 éves Lovasi András csendesülős koncertje lesz.

Lovasi első zenekara, a jövőre 30 éves Kispál és a Borz 1996 óta tartott rendszeresen úgynevezett csendes-ülős koncerteket, különleges vendégekkel, áthangszerelt vagy épp lecsupaszított dalokkal. Ez a hangvétel később önálló életre kelt egy szólólemez erejéig (Bandi a hegyről, 2001), majd a Kiscsillagban is folytatódott, az idei Semmi konferencia című előadás zeneanyagába  torkollva. Adta magát tehát ez a forma, hogy, – mintegy hidat képezve Lovasi szerzői-előadói korszakai között – az első 50 év legjobb és legfontosabb dalai így kerüljenek színpadra június 20-án, Orfűn. Az est vendégei között ott lesz Kispál András és Dióssy Ákos is, hogy a Kispál-univerzum legfontosabb dalai is elhangozhassanak. Szóval a lényeg, hogy Kispál és a Borz-koncert nem lesz a 2017-es Fishingen, de azért mégis együtt zenélnek majd a Kispál és a Borz tagjai. Ezt a műsort egyébként Lovasi november 11-én a Budapest Arénában is színpadra viszi Lovasi50 címmel, de persze kicsit kibővítve.

De itt még nem érnek véget a 10. Fishing szülinapos vonatkozásai. A jubileumi fesztivál zárásaként szombat este a nagyszínpadon egy különleges, ahogy Lovasi a sajtótájékoztatón mondta, alternatív zenei gálaműsorra kerül sor. Minden alternatív lesz, a tűzijáték, a jelmezek, a lézershow, de leginkább a slágerek: hiszen a 10 éves Fishing emblematikus dalai, a legfontosabb alternatív slágerek hangzanak majd el a fesztivál kedvenc és meghatározó előadóitól. A vége viszont tavaszig titok marad, ekkor a fesztivál kijön egy rendkívüli videoklippel, amiből már sejteni lehet, hogy mi is lesz a korona a gálán.  

A fesztivál egyébként rendkívül büszke arra, hogy egy számára nagyon fontos és meghatározó zenekar új dala lehet a jubileumi fesztivál himnusza. A Fishing on Orfű 2017-es fesztiválhimnusza a Megünnepelni jó című vadonatúj hiperkarma-dal lesz. A dal a jövőre érkező új hiperkarma-lemez előfutára.

A szervezők azt mondták a sajtütájékoztatón, hogy keresve sem találhattak volna alkalmasabb védőszentet a 10 éves fesztiválnak, mint Lévai Balázs. Lévai már az első Fishing legelső koncertjén színpadon állt a legendás Only Tonite basszusgitárosaként, ahol többek között Rátgéber Lászlóval és Leskovics Gábor Lecsóval játszottak örök punk klasszikusokat. Lévai mindig is szoros kapcsolatban volt a fesztivállal, gondoljunk csak az általa levezényelt tóátugrásokra, fröccstúrákra, a 2013-as Kispál-gála megrendezésére vagy a Lovasi-könyvre. Azt nem is említve, hogy a kezdetek kezdetén ő rendezte a Kicsillag Fishing on Orfű c. dalához készült klipet. Lévai mind a zenei, mind a szabadidőprogramok tekintetében szerves része lesz a 10. Fishing számos eseményének.

_mg_1275.jpg

A jubileumi fesztivál egy új helyszínt is bemutat: A tűzhöz közel színpad egy intim, bensőséges helyszín lesz a fesztivál felső részén elterülő erdőben, pár perc sétára a Borfalu színpadtól. A természet ölén elhelyezett minimál-színpadon egyszálgitáros koncertek, zongorás szerzői estek kerülnek megrendezésre, valamint a helyszínre – a fesztivál története során először – beszivároghat a komolyzene vagy akár a jazz is. Ennek prezentálására a keddi sajtótájékoztatón Bérczesi Robi adott elő egy Kispál-mixet akusztikusan.

_mg_1312.jpg

Az utóbbi években már elővételben telt házas Fishing hosszú idő óta hangoztatja, hogy a fesztivál nem növelheti területét, a Panorama Camping adottságai tökéletesek számára. A szervezők 2017-ben a fesztivál és Orfű életét is új külső helyszínekkel igyekszenek tovább pezsdíteni, melyek leginkább a település központja köré csoportosulnak majd.

  • Lesz színházi helyszín, melynek programját a fesztivál a Pécsi Országos Színházi Találkozó, azaz a POSZT stábjával közösen állítja össze.
  • Lesz folk-helyszín, ahol táncházzal, folk koncertekkel várják az érdeklődőket – a programot a Fonó Budai Zeneházzal közösen alakítja ki a fesztivál.
  • Lesz gyerek-kuckó, ahol gyerekprogramokkal, gyerekkoncertekkel, gyerekmegörzővel, valamint számos családbarát programmal is készülnek a szervezők.

A további részletekre pedig azt mondták, nem kell sokat várni.


fesztivál hír fishing on orfű



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása