2016.03.11. 19:42 – dankógábor

Ha ezek után nem a Hives énekese száll be az AC/DC-be, akkor nincs igazság a földön

hives.jpg

Howlin' Pelle Almqvist a következő üzenetet tette ki a Facebookra

Nagyon szomorú hallani, hogy Brian Johnson egészségügyi problémák miatt nem tud egy rakás AC/DC-koncerten fellépni. Az az ember egy legenda. Legőszintébb jókívánságaim küldöm neki, gyógyuljon meg, és ha esetleg szükség lenne a segítségemre, akkor elébe megyek a dolgoknak: ITT VAGYOK! Sok-sok évnyi tapasztalatom van abban, hogy zúzok a világ legnagyobb színpadain, mások szerint pedig én vagyok a rock legjobb frontembere. Plusz az ausztrál rajongók reakciójából ítélve már most eléggé kedvelnek engem ott nálatok. Plusz, már hatéves korom óta éneklem azokat a dalokat. Szóval #ACDC, fontoljátok meg a felvételemet! Nyugodtan terjessze minden rajongó a hírt! #‎HPAforACDC‬ /Howlin Pelle.

Ja, ilyen lenne vele a Back In Black: 


rock hír the hives acdc2016.03.11. 14:41 – Nihil_AK

Nagyszerű érzés, hogy különböző stílusú produkciók szerves részévé tudok válni - Interjú Karácsony Jánossal

james_01_cut.jpg

Április végéig fut az HBO Mick Jagger és Martin Scorsese nevével fémjelzett saját gyártású sorozata, a Bakelit, amelyben a közönség egy csőd szélén táncoló lemezkiadó történetét követve betekinthet a rock ’n roll hőskorába. Ennek kapcsán lehetőséget kaptunk arra, hogy beszélgessünk a magyar rock néhány olyan egyéniségével, akik akkoriban már bőven ott voltak a dolgok sűrűjében. Az interjúsorozat első részében Karácsony Jánost, az LGT gitárosát kérdeztük arról, milyen volt ezeket az éveket testközelből megélni Magyarországon, milyen volt a Szabad Európa Rádió felvételei alapján dalokat megtanulni, és hogy milyen új inspirációk érnek manapság egy több mint negyven éve alkotó zenészt.


interjú hbo bakelit lgt generál karácson jános2016.03.11. 13:01 – Lángoló

Kispál utoljára, Anima először a Fishingen

fishing_maszkura.jpg

Visszatérő-trilógiája utolsó évéhez érkezett idén a Kispál és a Borz. A tematikus, évekre bontott búcsú záróakkordja a zenekar karrierjének utolsó szakaszát eleveníti fel, a Velőrózsák, a Turisták bárhol, és az Én, szeretlek, téged legjobb dalaival. A tavalyi, kissé középtempós középső szakasz után Lovasiék egy pörgős, slágeres, meglepetésektől sem mentes zárást ígérnek. A Fishing Kispál-napja már év eleje óta teltházas.


fesztivál hír fishing on orfű2016.03.11. 09:29 – dankógábor

Az Eagles of Death Metal frontembere szerint a párizsi terrortámadás belsős munka volt

eodmjesseelol.jpg

Jesse Hughes a Fox Business Networknek nyilatkozta azt, hogy szerinte a Bataclan biztonsági személyzete benne volt a tavaly őszi terrortámadásban, amiben 89 ember vesztette életét a koncerten. A zenész elmesélte, hogy mikor megérkeztek a helyszínre, a backstage egyik biztonsági őre nem nézett rá. Ez Hughesnak nem tetszett, ezért azonnal megkérdezte a promótert, hogy ki ez az ember, azonnal cserélje le, mert valami nem stimmel. Erre kiderült, hogy vagy hat olyan biztonsági ember nem ment el aznap este a Bataclanba, akiknek eredetileg ott kellett volna lennie. Hughes szerint meg volt rá az okuk, de ennél többet a folyamatban lévő nyomozás miatt nem mondhat. Korábban az énekes azt nyilatkozta, hogy mindenkinek kéne fegyver, és akkor nem történnének ilyen dolgok, mint ez a terrortámadás. Az Eagles Of Death Metal turnéja egyébként ismét megszakadt, miután Jesse Hughes megsérült a kezén, és képtelen volt gitározni. FRISSÍTÉS: A Bataclan tulajdonosai elutasították Hughes vádjait. Szerintük pont hogy a biztonsági személyzet akadályozta meg azt, hogy még több halott legyen. FRISSÍTÉS: Hughes bocsánatot kért azért, mert hülyeségeket beszél.


rock hír eagles of death metal2016.03.10. 20:11 – Lángoló

Jön az új Fish!-lemez, itt egy új dal róla, videó is van hozzá

Lángoló Premier

fishidovan.JPG

Március 27-én jelenik meg az új Fish!-album Idő van címmel. Az egyre népszerűbb partyrock-zenekar annyira komolyan veszi a megjelenést, hogy ezen a napon koncert is lesz az A38 Hajón, ahol már meg is lehet majd vásárolni az albumot, méghozzá két verzióban, CD-n vagy USB-s karórán. Persze több előrendelős csomag is van, ide tessék kattintani hozzá. A koncert előtt közönségtalálkozó és dedikálás lesz az orrbárban, másnap meg munkaszüneti nap, szóval a fáradság miatt nem kell izgulni. És hogy teljes legyen a lemezmegjelenős hír, itt egy eddig nem hallott dal a lemezről, koncertezős klippel körítve.


premier rock fish2016.03.10. 11:00 – Gnosis

Szürke falak között bolyongva - Svoid-dalpremier

Lángoló Premier

svoid.jpg

Az eredetileg miskolci (mára már inkább fővárosi) illetőségű Svoid zenekar kizárt hogy ismeretlen legyen az underground zenerajongók számára. A 2011-es Ars Kha EP és a két évre rá megjelent debüt (To Never Return) egy inkább blackmetalos megközelítést mutatott a csapat részéről, most viszont szerencsére tovább léptek ezen az unalmas zsáneren.


lemezpremier svoid