2016.03.11. 23:01 – dankógábor

Meghalt Keith Emerson

keith-emerson_enl-d0e33e95bb7917feedb226b223e67caf310dd752.jpg

71 éves korában, Santa Monica-i otthonában elhunyt Keith Emerson, az Emerson, Lake & Palmer billentyűse. A hírt a zenekar tagjai osztották meg Facebookon. A halál oka az első jelentések szerint öngyilkosság, Emerson főbe lőtte magát. Állítólag olyan betegsége volt, ami miatt nem tudott zenélni, de erről nincs pontos információ egyelőre.


rock hír progresszív keith emerson2016.03.11. 19:42 – dankógábor

Ha ezek után nem a Hives énekese száll be az AC/DC-be, akkor nincs igazság a földön

hives.jpg

Howlin' Pelle Almqvist a következő üzenetet tette ki a Facebookra

Nagyon szomorú hallani, hogy Brian Johnson egészségügyi problémák miatt nem tud egy rakás AC/DC-koncerten fellépni. Az az ember egy legenda. Legőszintébb jókívánságaim küldöm neki, gyógyuljon meg, és ha esetleg szükség lenne a segítségemre, akkor elébe megyek a dolgoknak: ITT VAGYOK! Sok-sok évnyi tapasztalatom van abban, hogy zúzok a világ legnagyobb színpadain, mások szerint pedig én vagyok a rock legjobb frontembere. Plusz az ausztrál rajongók reakciójából ítélve már most eléggé kedvelnek engem ott nálatok. Plusz, már hatéves korom óta éneklem azokat a dalokat. Szóval #ACDC, fontoljátok meg a felvételemet! Nyugodtan terjessze minden rajongó a hírt! #‎HPAforACDC‬ /Howlin Pelle.

Ja, ilyen lenne vele a Back In Black: 


rock hír the hives acdc2016.03.11. 14:41 – Nihil_AK

Nagyszerű érzés, hogy különböző stílusú produkciók szerves részévé tudok válni - Interjú Karácsony Jánossal

james_01_cut.jpg

Április végéig fut az HBO Mick Jagger és Martin Scorsese nevével fémjelzett saját gyártású sorozata, a Bakelit, amelyben a közönség egy csőd szélén táncoló lemezkiadó történetét követve betekinthet a rock ’n roll hőskorába. Ennek kapcsán lehetőséget kaptunk arra, hogy beszélgessünk a magyar rock néhány olyan egyéniségével, akik akkoriban már bőven ott voltak a dolgok sűrűjében. Az interjúsorozat első részében Karácsony Jánost, az LGT gitárosát kérdeztük arról, milyen volt ezeket az éveket testközelből megélni Magyarországon, milyen volt a Szabad Európa Rádió felvételei alapján dalokat megtanulni, és hogy milyen új inspirációk érnek manapság egy több mint negyven éve alkotó zenészt.


interjú hbo bakelit lgt generál karácson jános2016.03.11. 13:01 – Lángoló

Kispál utoljára, Anima először a Fishingen

fishing_maszkura.jpg

Visszatérő-trilógiája utolsó évéhez érkezett idén a Kispál és a Borz. A tematikus, évekre bontott búcsú záróakkordja a zenekar karrierjének utolsó szakaszát eleveníti fel, a Velőrózsák, a Turisták bárhol, és az Én, szeretlek, téged legjobb dalaival. A tavalyi, kissé középtempós középső szakasz után Lovasiék egy pörgős, slágeres, meglepetésektől sem mentes zárást ígérnek. A Fishing Kispál-napja már év eleje óta teltházas.


fesztivál hír fishing on orfű2016.03.11. 09:29 – dankógábor

Az Eagles of Death Metal frontembere szerint a párizsi terrortámadás belsős munka volt

eodmjesseelol.jpg

Jesse Hughes a Fox Business Networknek nyilatkozta azt, hogy szerinte a Bataclan biztonsági személyzete benne volt a tavaly őszi terrortámadásban, amiben 89 ember vesztette életét a koncerten. A zenész elmesélte, hogy mikor megérkeztek a helyszínre, a backstage egyik biztonsági őre nem nézett rá. Ez Hughesnak nem tetszett, ezért azonnal megkérdezte a promótert, hogy ki ez az ember, azonnal cserélje le, mert valami nem stimmel. Erre kiderült, hogy vagy hat olyan biztonsági ember nem ment el aznap este a Bataclanba, akiknek eredetileg ott kellett volna lennie. Hughes szerint meg volt rá az okuk, de ennél többet a folyamatban lévő nyomozás miatt nem mondhat. Korábban az énekes azt nyilatkozta, hogy mindenkinek kéne fegyver, és akkor nem történnének ilyen dolgok, mint ez a terrortámadás. Az Eagles Of Death Metal turnéja egyébként ismét megszakadt, miután Jesse Hughes megsérült a kezén, és képtelen volt gitározni. FRISSÍTÉS: A Bataclan tulajdonosai elutasították Hughes vádjait. Szerintük pont hogy a biztonsági személyzet akadályozta meg azt, hogy még több halott legyen. FRISSÍTÉS: Hughes bocsánatot kért azért, mert hülyeségeket beszél.


rock hír eagles of death metal2016.03.10. 20:11 – Lángoló

Jön az új Fish!-lemez, itt egy új dal róla, videó is van hozzá

Lángoló Premier

fishidovan.JPG

Március 27-én jelenik meg az új Fish!-album Idő van címmel. Az egyre népszerűbb partyrock-zenekar annyira komolyan veszi a megjelenést, hogy ezen a napon koncert is lesz az A38 Hajón, ahol már meg is lehet majd vásárolni az albumot, méghozzá két verzióban, CD-n vagy USB-s karórán. Persze több előrendelős csomag is van, ide tessék kattintani hozzá. A koncert előtt közönségtalálkozó és dedikálás lesz az orrbárban, másnap meg munkaszüneti nap, szóval a fáradság miatt nem kell izgulni. És hogy teljes legyen a lemezmegjelenős hír, itt egy eddig nem hallott dal a lemezről, koncertezős klippel körítve.


premier rock fish2016.03.10. 11:00 – Gnosis

Szürke falak között bolyongva - Svoid-dalpremier

Lángoló Premier

svoid.jpg

Az eredetileg miskolci (mára már inkább fővárosi) illetőségű Svoid zenekar kizárt hogy ismeretlen legyen az underground zenerajongók számára. A 2011-es Ars Kha EP és a két évre rá megjelent debüt (To Never Return) egy inkább blackmetalos megközelítést mutatott a csapat részéről, most viszont szerencsére tovább léptek ezen az unalmas zsáneren.


lemezpremier svoid2016.03.10. 10:07 – dankógábor

Visszamenne az AC/DC-be a zenekar eredeti énekese

dave-evans-ac-dc-web.jpg

Brian Johnson AC/DC-énekesnek orvosi javaslatra le kell állnia a koncertezéssel, különben megsüketül, írtuk meg pár napja. A zenekar viszont úgy tűnik befejezi nélküle is a turnét, igaz, vendégénekessel. Jöttek is különböző helyről az ötletek ki lehetne a frontember, de a leglogikusabb választás mindenképpen az ausztrál csapat eredeti énekese, Dave Evans lenne. Evans két kizárólag Ausztráliában kapható kislemezen énekelt a zenekarban, majd 1974-ben kilépett. Az éneklést viszont nem hagyta abba a most 63 éves zenész, jelentek meg lemezei, illetve rendszeresen haknizik AC/DC-dalokkal, még olyanokkal is, amikhez soha nem volt köze. Evans mellesleg be is állna szívesen Johnson helyére, de nem nagyon bízik benne, hogy ez össze fog jönni. Ő mellesleg úgy tartja, hogy jóval nagyobb szerepe volt a zenekar életében, mint az kívülről látszik, ami akár lehet igaz, de sértődöttség is. Evans szerint mellesleg amíg Angus Young gitáros képes felmenni a színpadra, addig lesz AC/DC, teljesen mindegy milyen énekessel.


rock hír acdc