2016.03.20. 09:49 – m.adi

Szamarak, férfyak és a macska – kilenc hazai újdonság

dalmegosztás

Az aktuális dalmegosztás mindegyik tagja másért érdekes. Linczényi Márkó és Szabó Simon dala például azért, mert Ákos tavalyi gondolataira reagál, a Szabó Benedek és a Galaxisok új klipes száma pedig a szövegéért, amelyben mindenki magára ismerhet egy kicsit. Aztán van itt még szépen fejlődő és szépen újrainduló zenekar, egy szamár, aki Chocapicot eszik, kémes sztori Osvárt Andreával, egy zsidó kántornő és egy zenész-újságíró koprodukciója, trombitás-elektrós popdal, és egy különleges technológiájú klip is. A számodra legérdekesebbre pedig még szavazni is tudsz a poszt végén.


magyar újdonság dalmegosztás2016.03.18. 21:57 – dankógábor

Lombardo új zenekara erősen odavág a legutóbbi Slayernek

deadcross.jpg

Oké, a Slayer az Slayer, senki nem tudja lenyomni őket, de a Dead Cross első dala hallatán azért picit ráncolhatja a homlokát Kerry King. Ebben a zenekarban dobol a Slayerből már másodszor kirúgott Dave Lombardo, aki összeállt pár Locust- és Retox-taggal, de ez egy dolog, mert ettől még lehetne szar a zene. Nem az. A kétperces We'll Sleep When They're Dead a lehető legszebb módon csapja agyon az embert a mocskos, hardcore punk metáljával. Pont jó így a péntek estére. Remélem a nagylemez nem lesz több negyed óránál.


punk metál hardcore hír dead cross2016.03.18. 20:19 – Lángoló

Bródyval közösen írt dalát is előadja az Ivan & The Parazol szombaton

ivanbrody.jpg

Igen, Bródy János írt egy szöveget az Ivan & The Parazolnak, de nem új dalra, hanem az angolul már ismert Love Is Like (Bourbon On The Rocks) címűre. Magyarul a Ha megnyitod a szíved címet kapta, és alább akár meg is lehet hallgatni. A buli egyébként az Akvárium nagytermében lesz március 19-én, azaz szombaton, ahol legutóbb az Eagles Of Death Metal előtt lépett fel a csapat, igaz The All Right Nows név alatt, ami egyben a legutóbbi lemezük címe is. A koncerten lesz még egy új, magyar nyelvű dal is, a Dobd ki, ezt kifejezetten erre az alkalomra írták. Ezen kívül az még az újdonság, hogy nem véletlenek ezek az anyanyelven írt számok, jön ugyanis hamarosan az EP, csak magyarul. A szombati koncertet a Sore Losers nyitja majd.


pop rock hír bródy jános ivan & the parazol2016.03.18. 10:59 – dankógábor

Várni kell még az új Toolra

És nem valószínű, hogy Maynard James Keenan énekes miatt, ő ugyanis amellett, hogy a Puscifer zenekarával annyira aktív, hogy még európai turné is lesz idén, még új A Perfect Circle-dalokat is emleget. Szóval máshol kell keresni az okát annak, hogy lassan tíz éve nincs új Tool-lemez. Pedig Keenan most azt nyilatkozta, hogy megtalálták a közös hangot legutóbb, aztán gyorsan hozzáteszi, hogy mégsem haladnak sehova. Nem baj, én lassan úgy veszem, hogy ez a zenekar már nincs, vagy csak egy-egy nosztalgiaturnéra állnak össze.


rock hír tool2016.03.18. 09:36 – dankógábor

A Sex Pistols menedzserének fia akar a legnagyobb punk lenni

Joe Corre november 26-án, a Sex Pistols első számának, az Anarchy in the UK megjelenésének 40. évfordulóján el akarja égetni a kétmilliárd forintot érő punkrelikviáit, amik természetesen az apja (Malcolm McLaren) és az anyja (Vivienne Westwood) hagyatékából, gyűjteményéből származnak nagyrészt. Corre azért akarja ezt megtenni, mert szerinte a punk mára már csak valami múzeumba száműzött dolog lett, és a brit társadalomban már az igény sincs meg a változtatásra. Szerinte az emberek nem érzik, hogy lenne hangjuk, és már a küzdelmet is feladták. Szóval ha Corre betartja, amit ígért, akkor november 26-án minden gyűjtő sírva nézheti a máglyára rakott kincseket. Corre apjának temetéséről itt írtunk.


punk rock hír sex pistols malcolm mclaren2016.03.17. 15:00 – dankógábor

KiIencperces black metal szösszenet a Drudkh-tól

Lángoló Premier

Június 3-án közös lemezt ad ki az ukrán Drudkh és a norvég Hades Almighty Mindkettő Kegyetlen Blackmetalt játszik, szóval szép album lesz ez. A remeteéletet élő ukránok két számot tettek az anyagra, ebből lehet itt alább meghallgatni a másodikat, a csaknem kilencperces Fiery Serpentet. A dal egyébként elég jó, csépelnek benne rendesen, de sok a dallam is, szóval minden van benne, ami az Eposzi Blackmetalhoz kell. Jó, ridegség így annyira nincs, de néha ki kell menni a napfényre is. 


metál hír black drudkh2016.03.17. 14:00 – Lángoló

Metál a ringben - Lost Continent-klippremier

Lángoló Premier

lostcontinent.jpg

A GarageLive gondozásában az ősszel jön a Lost Continent zenekar új EP-je, amin legalább öt dal lesz majd. Az egyik köztük a lentebb premierező Rusty Casket lesz majd. A hozzá készült klip a zenekar első hivatalos videója, amit a Magyar Pankrátor Szövetség edzőtermében forgattak.

Látványvilágában és hangulatában is tükrözi, hogy egy jóval mozgalmasabb időszak elé nézünk, bátrabb félrelépésekkel a lemez egységes stílusa, és dallamvilága helyett.

- mondja a zenekar, akik úgy gondolják, hogy ez az első dal, ahol a csapatmunka tökéletesen kiteljesedett, mindenki egyenlő részben vette ki a munkát belőle, ezért aztán jóval markánsabbnak is érzik, mint a korábbi dalaikat. A dalt élőben egyébként március 18-án mutatják be Dürer Kertben, az Underground United Fesztivál keretein belül.


rock metál hardcore hír lost continent2016.03.17. 13:34 – dankógábor

Anthrax és Faithless is lesz a FEZEN-en

anthrax2016.jpg

Tényleg egy minden igényt kielégítő feszitávlt akar idén összehozni a FEZEN. Pár napja bejelentették a nemrég még feloszlott, de most már megint aktív Faithlesst (akik úgy járnak ismét hozzánk, mintha mi sem történt volna), most meg kirakták, hogy jön az Anthrax. Scott Ianék az új lemezüket mutatják majd be Székesfehérváron, de tuti egy csomó régi sláger is lesz. Ja és még lesz Infected Mushroom és Milky Chance is, arról meg ne is beszéljünk, hogy a faithlesses Maxi Jazz az anyazenekaránál is élőbb zenét fog játszani az E-Type Boysszal a háta mögött.


fesztivál hír faithless fezen anthrax2016.03.17. 11:26 – dankógábor

Talán már tényleg készen van Kanye West új nagylemeze

Igen, tudjuk, hogy írtunk már olyat is, hogy készen van, de aztán a Művész visszavonta az egészet, illetve ő maga sem tudta, hogy mit csinált, mert a Tidelen meg lehetett hallgatni folyamatosan. Ez elmúlt napokban viszont frissült az anyag, három dalt is megváltoztatott Kanye West, aki azt mondta, sehol máshol nem lehet majd hallani a The Life Of Pablót, csak a Tidalen. Még fizikai megjelenés sem lesz, CD legalábbis biztosan nem, mert a Rapper azt mondta, hogy ez a hanghordozó már halott. A Tidal egyébként a Nagy Befejezés Örömére meghosszabbította a próbaidőszakát 30 nappal, szóval új előfizetők ingyen élvezhetik Kanye West új művét, ami ha nem is A legjobb lemez a világon, de a legjobbak között van (mondja ezt ő). És ha mindez nem elég, West bejelentette, hogy idén még egy lemeze lesz Turbo Grafx 16 címmel. Alig várjuk.


hiphop hír rap kanye west