2016.03.27. 11:43 – dankógábor

Ilyen volt a Rolling Stones Kubában

rollingkuba.jpg

Vagy legalábbis itt van egy perc belőle. Amúgy tényleg jó buli lehetett, bár azt megnézném mennyire jól szórakozott a 400 ezres tömeg hátsó része, (ezt csak az elkényelmesedett, savanyú énem mondatja velem, nekik tuti nagy élmény volt, meg biztos nekem is az lett volna a hátsó sorokban is). A lényeg, hogy a Rolling Stones életében először fellépett Kubában, ami egyfajta gigantikus betetőzése volt Barack Obama ottani látogatásának, ami valóban történelmi. A Rolling Stones fellépése is az, ez kétségtelen, de kissé eltúlzott.


rock hír kuba rolling stones2016.03.25. 18:20 – Hirdetés

Színészek és zenészek közös David Bowie-emlékestje

Jövő szombaton a Gödör Klubban

hamori_gabi_2.jpg

David Bowie nem csak egyedülálló zenész volt, de közismert az is, hogy a film, a színészet világa sem volt idegen tőle. Krisztus utolsó megkísértése, Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!, Zoolander - A trendkívüli - csak néhány cím a rock kaméleonjának filmográfiájából. Ezek után talán nem is meglepő, hogy a jövő szombaton, április másodikán megrendezésre kerülő Ashes to Ashes című Bowie-emlékesten olyan neves magyar színművészek is közreműködnek. A hajtás után további részleteket tudhattok meg a koncertről. 


gödör david bowie emlékkoncert2016.03.25. 10:52 – dankógábor

Már alig várjuk a budapesti Prong-koncertet!

prong-noabsolutes-2.jpg

Mondhatjuk azt, hogy az 1996-os Rude Awakening lemezig a Prong hibátlan volt. A hardcore-ból indulva a kompakt kis slágereket szállító industrial metalig tökéletes volt a pályaív. Aztán 1997-ben földbe állt a később Danziggel és a Ministryvel is zenélő Tommy Victor New York-i legenda által vezetett csapat, és csak 2002-ben éledtek újra. De minek, gondoltuk sokan akkor, mivel a visszatérés után első pár lemez, mondjuk ki, pocsék volt. Aztán Victor magára talált, és az utóbbi pár lemez már teljesen oké, még ha nem is érnek a Cleansing meg a Prove You Wrong magasságába. Szóval most ez a klassz zenekar jön ismét Budapestre, tele lesz a koncert klasszikusokkal, szóval nem érdemes kihagyni az április 2-ai Dürer Kert-es bulit.


rock metál hardcore hír industrial prong2016.03.25. 09:33 – dankógábor

Ősszel a Barba Negrában lesz Dub FX

dubfx.jpg

A beatboxos srác, aki már tényleg félig Magyarországon lakik. De zabálják a népek, talán pont emiatt is jön olyan sokszor, meg folyamatosan hangoztatja, hogy mennyire imád itt lenni. Ősszel a Barba Negra Music Clubban lép fel, tuti telt ház lesz. Amikor az Erzsébet téren gerilláskodott egyet, akkor is tele lett a környék rajongókkal, fesztiválokon pedig ő a középkategóriás Jolly Joker (a felsőkategóriás természetesen a Prodigy). Mindig sokan vannak rajta, mindig sokan ugrálnak, mindig szeretik. A koncert október 15-én lesz, de tényleg azt tanácsoljuk, hogy aki menni akar, vegye meg a jegyét korán, különben lemarad.


hír electro dub dubfx2016.03.24. 12:11 – Lángoló

Megszakad a szív a Mystery Gangért

Lángoló Premier

mystery_gang_motor_1.jpg

Szerda este mutatta be legújabb klipjét a Mystery Gang az A38-on. Értelemszerűen ezt csak az láthatta, aki megjelent a táncos rendezvényen, de a többiek sem maradtak le semmiről, ha a bulit nem számoljuk. A klip online premierje ugyanis itt és most van a Lángolón. A videót a Star People Productions és a Los Tiki Pictures produkció készítette. Azoknak pedig, akik lemaradtak a koncertről, a klip alatt egy ott készült galériát is lapozgathatnak Sarkadi Bálint/JéPicture jóvoltából.


hír rockabilly mystery gang2016.03.24. 11:07 – dankógábor

A Halott Pénz Bergendy-feldolgozása volt a legnépszerűbb magyar dal a télen

Persze nem a globálisan, hanem a magyar nézők körében. A videót három hónap alatt többen nézték meg, mint az eddigi csúcstartó Bulibáró (ugye mindenki tudja, hogy ez Pixa dala Kis Grófóval karöltve!?). Ez az a videó:

Grófo-rajongóknak nem kell azért annyira aggódniuk, mivel a Mert a nézését meg a járását című klasszikusa most is második lett. Be is rakom gyorsan, lehessen rá csettintgetni:


lista hír2016.03.24. 09:53 – dankógábor

Rögvest itt az új Yeasayer-lemez, itt egy csomó zene róla

yeasayer_credit_eliot_lee_hazel_0051.jpeg

Annyira, hogy április elsején már meg is jelenik. Most jött ki róla a harmadik dal, a Gerson's Whistle ezt lehet alább meghallgatni. Még lejjebb tekerve ott vannak a már korábban hallható dalok is, illetve egy lejátszási lista, tele az Amen & Goodbye albumhoz köthető képekkel, hangokkal. A lemez természetesen nagyon spirituális lesz, de ezt a pszichedelikus zenekartól már megszokhattuk.


pop rock hír electro yeasayer pszichdelikus