2016.03.27. 11:43 – dankógábor

Ilyen volt a Rolling Stones Kubában

rollingkuba.jpg

Vagy legalábbis itt van egy perc belőle. Amúgy tényleg jó buli lehetett, bár azt megnézném mennyire jól szórakozott a 400 ezres tömeg hátsó része, (ezt csak az elkényelmesedett, savanyú énem mondatja velem, nekik tuti nagy élmény volt, meg biztos nekem is az lett volna a hátsó sorokban is). A lényeg, hogy a Rolling Stones életében először fellépett Kubában, ami egyfajta gigantikus betetőzése volt Barack Obama ottani látogatásának, ami valóban történelmi. A Rolling Stones fellépése is az, ez kétségtelen, de kissé eltúlzott.


rock hír kuba rolling stones2016.03.25. 18:20 – Hirdetés

Színészek és zenészek közös David Bowie-emlékestje

Jövő szombaton a Gödör Klubban

hamori_gabi_2.jpg

David Bowie nem csak egyedülálló zenész volt, de közismert az is, hogy a film, a színészet világa sem volt idegen tőle. Krisztus utolsó megkísértése, Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!, Zoolander - A trendkívüli - csak néhány cím a rock kaméleonjának filmográfiájából. Ezek után talán nem is meglepő, hogy a jövő szombaton, április másodikán megrendezésre kerülő Ashes to Ashes című Bowie-emlékesten olyan neves magyar színművészek is közreműködnek. A hajtás után további részleteket tudhattok meg a koncertről. 


gödör david bowie emlékkoncert2016.03.25. 10:52 – dankógábor

Már alig várjuk a budapesti Prong-koncertet!

prong-noabsolutes-2.jpg

Mondhatjuk azt, hogy az 1996-os Rude Awakening lemezig a Prong hibátlan volt. A hardcore-ból indulva a kompakt kis slágereket szállító industrial metalig tökéletes volt a pályaív. Aztán 1997-ben földbe állt a később Danziggel és a Ministryvel is zenélő Tommy Victor New York-i legenda által vezetett csapat, és csak 2002-ben éledtek újra. De minek, gondoltuk sokan akkor, mivel a visszatérés után első pár lemez, mondjuk ki, pocsék volt. Aztán Victor magára talált, és az utóbbi pár lemez már teljesen oké, még ha nem is érnek a Cleansing meg a Prove You Wrong magasságába. Szóval most ez a klassz zenekar jön ismét Budapestre, tele lesz a koncert klasszikusokkal, szóval nem érdemes kihagyni az április 2-ai Dürer Kert-es bulit.


rock metál hardcore hír industrial prong2016.03.25. 09:33 – dankógábor

Ősszel a Barba Negrában lesz Dub FX

dubfx.jpg

A beatboxos srác, aki már tényleg félig Magyarországon lakik. De zabálják a népek, talán pont emiatt is jön olyan sokszor, meg folyamatosan hangoztatja, hogy mennyire imád itt lenni. Ősszel a Barba Negra Music Clubban lép fel, tuti telt ház lesz. Amikor az Erzsébet téren gerilláskodott egyet, akkor is tele lett a környék rajongókkal, fesztiválokon pedig ő a középkategóriás Jolly Joker (a felsőkategóriás természetesen a Prodigy). Mindig sokan vannak rajta, mindig sokan ugrálnak, mindig szeretik. A koncert október 15-én lesz, de tényleg azt tanácsoljuk, hogy aki menni akar, vegye meg a jegyét korán, különben lemarad.


hír electro dub dubfx2016.03.24. 12:11 – Lángoló

Megszakad a szív a Mystery Gangért

Lángoló Premier

mystery_gang_motor_1.jpg

Szerda este mutatta be legújabb klipjét a Mystery Gang az A38-on. Értelemszerűen ezt csak az láthatta, aki megjelent a táncos rendezvényen, de a többiek sem maradtak le semmiről, ha a bulit nem számoljuk. A klip online premierje ugyanis itt és most van a Lángolón. A videót a Star People Productions és a Los Tiki Pictures produkció készítette. Azoknak pedig, akik lemaradtak a koncertről, a klip alatt egy ott készült galériát is lapozgathatnak Sarkadi Bálint/JéPicture jóvoltából.


hír rockabilly mystery gang2016.03.24. 11:07 – dankógábor

A Halott Pénz Bergendy-feldolgozása volt a legnépszerűbb magyar dal a télen

Persze nem a globálisan, hanem a magyar nézők körében. A videót három hónap alatt többen nézték meg, mint az eddigi csúcstartó Bulibáró (ugye mindenki tudja, hogy ez Pixa dala Kis Grófóval karöltve!?). Ez az a videó:

Grófo-rajongóknak nem kell azért annyira aggódniuk, mivel a Mert a nézését meg a járását című klasszikusa most is második lett. Be is rakom gyorsan, lehessen rá csettintgetni:


lista hír2016.03.24. 09:53 – dankógábor

Rögvest itt az új Yeasayer-lemez, itt egy csomó zene róla

yeasayer_credit_eliot_lee_hazel_0051.jpeg

Annyira, hogy április elsején már meg is jelenik. Most jött ki róla a harmadik dal, a Gerson's Whistle ezt lehet alább meghallgatni. Még lejjebb tekerve ott vannak a már korábban hallható dalok is, illetve egy lejátszási lista, tele az Amen & Goodbye albumhoz köthető képekkel, hangokkal. A lemez természetesen nagyon spirituális lesz, de ezt a pszichedelikus zenekartól már megszokhattuk.


pop rock hír electro yeasayer pszichdelikus2016.03.23. 13:12 – dankógábor

Axl Rose jó lenne az AC/DC-be?

axlrose2016.jpg

Csak azért kérdem, mert most ezt kezdték el erősen pletykálni. Mármint azt, hogy a Guns N' Roses frontembere pótolná Brian Johnsont a megmaradt tíz amerikai állomáson. (A pletykák Európáról nem szólnak.) A felvetés érdekes. Egyrészt azért, mert Axl Rose elég jól énekli az AC/DC-dalokat, régebben legalábbis jól énekelte a Whole Lotta Rosie-t. Másrészt Atlantában találkozott vele egy rajongó, ahol állítólag az AC/DC próbál, miközben a Guns N' Roses főhadiszállása Los Angelesben van. Az AC/DC ráadásul a pletykák szerint tényleg nem repült haza, olcsóbb nekik Amerikából keresni énekest. Az egész infó amúgy egy atlantai rádióstól származik, akinek "borzasztó jó a forrása". A fenti kép egyébként Rose és a rajongó találkozását örökíti meg, ahol az énekes azt is elárulta, hogy lesz Guns N' Roses világ körüli turné is. (Amiatt is érdekes ez az AC/DC-s pletyka, mert Rose beugrása eléggé elvonná a figyelmet a Gunsról.) Közben más AC/DC-rajongók aláírást gyűjtenek, hogy a zenekar ne folytassa Brian Johnson nélkül, inkább fejezzék be. FRISSÍTÉS: Az AC/DC menedzsmentje úgy kommentálta a pletykát, hogy nincs semmi hivatalos bejelenteni valójuk, szólnak ha ez változik.


rock hír guns n roses acdc axl rose2016.03.23. 11:27 – dankógábor

Szegény Justint teljesen leszívják a rajongók

bieberszomorumetallicapoloban.jpg

Óriási dráma van Justinnál. Lemondott minden közönségtalálkozót, mert azok annyira kimerítik fizikailag és érzelmileg, hogy depis lesz tőle. Nem értjük az összefüggéseket, de Jusztin azt mondta, hogy imádja ezeket a találkozókat, mégis abba kell hagynia, mert nem bírja már fogadni a rajongók spirituális energiáit, vagy mit, és ez teljesen kikészíti. Ő azt akarja, hogy mosolyogjanak az emberek, és borzasztó nehéz szegénynek minden nap kimenni hozzájuk, és személyesen mosolyt csalni az arcukra. Nagy a nyomás rajta, azt mondja. Inkább kiáll a színpadra, vagy csinál lemezt, és így osztogatja a szeretetét. Szóval ilyen kép már nem lesz:


pop metál hír justin bieber2016.03.23. 09:53 – dankógábor

Már Danzig is csöccsel adja el a zenéjét (18+)

danzignibstill.png

Danzig legutóbb egy feldolgozáslemezt adott ki Skeleton címmel. Ezen van a Black Sabbath N.I.B. klasszikusa, amihez most klip is készült. Danzig nem szerepel benne, csak jó pár okkultista, félmeztelen nő, akik egy tűz körül vagdossák egymást, és kalimpálnak össze-vissza. Lényegében el is mondtam mi történik benne, szóval bocs a spoilerért. Magát a dalt amúgy érdekesen dolgozta fel Danzig. Olyan danziges.


rock hír danzig 18+