2016.04.17. 10:26 – dankógábor

Máris megmutatták milyen lesz Axl Rose az AC/DC-ben

angusyounggunsnroseslivenew_638.jpg

Hogy még nagyobb legyen a bejelentés körüli durranás, Angus Young beszállt gitározni a Guns N' Rosesba a jelenleg is zajló kaliforniai Coachella fesztiválon. Eljátszották együtt a Riff Raff és a Whole Lotta Rosie című AC/DC-klasszikusokat. Nyilván azért, hogy megmutassák mit tud a dalokkal kezdeni Axl Rose. Szerencsére az alábbi videón az éneket elég jó lehet hallani. Szóval jelenleg így énekel Axl Rose AC/DC-t.

Jól.

Persze ettől még sokan köpködni fogják, de hallhatóan nagyon jó formában van Rose hangja, és egyáltalán nem kínos az AC/DC dalában sem.


rock hír guns n roses acdc2016.04.17. 08:37 – dankógábor

Hivatalosan is Axl Rose az AC/DC énekese

Brian Johsnontól végleg elbúcsúztak

acdcszinpad.png

Sokan reménykedtek benne, hogy ez nem így lesz, még a nyilvánvaló ellenére is, de most már hivatalosan is Axl Rose az AC/DC énekese. Legalábbis a már lekötött turnén ő fog énekelni az ausztrál csapat élén. Igen, az európai dátumokon is a Guns N' Roses frontembere lesz majd ott úgy, hogy közben a saját zenekarát is kell majd tolnia (ráadásul jelenleg törött a lába, a Guns-bulikon Dave Grohl székében ül). Az új amerikai dátumokat egyébként még nem hirdették ki, de amint találnak szabad időpontot, azt is megteszik.


rock hír acdc2016.04.15. 21:19 – dankógábor

Szétaprít az új Nails-dal

nails2016.jpg

A lenti videón először kultzenészek mondják a képünkbe, hogy sosem leszünk közülük valók, majd bő egy percben a Nails zenekar is az arcunkba köpi ugyanezt. Kell ennél kellemesebb péntek esti szórakozás? Az ilyen daloknál gondolkozom el mindig, hogy minek ennél bonyolultabb zene? A hardcore punk dühe a metállal keverve, pár egyszerű, de kegyetlen jó riff, a tüdejét kiköpő énekes, felfoghatatlan hangzás, és kész is a sláger. Bele sem merek gondolni milyen lehet ez élőben. A Nails harmadik albuma You Will Never Be One Of Us címmel jelenik meg június 17-én. Mivel a három évvel ezelőtti, összesen 17 perces Abandon All Life még az év végi listámra is felkerült, így eléggé vártam ezt a tízdalos nagylemezt. Most meg még jobban.


punk metál hardcore hír nails2016.04.15. 12:01 – Lángoló

Akár itt is végighallgathatod a Péterfy Bori & Love Band új lemezét

bori_n2a0007.jpg

Négy év után megjelent a Péterfy Bori & Love Band új nagylemeze, a Szédülés, rajta 11 dallal. Az új album az új tagsággal működő Love Band első közös munkája és ez az első olyan Love Band-album, amelyre a dalok többségének szövegét Péterfy Bori írta. A dalok szerzője és zenei producere Tövisházi Ambrus, ahogy az lenni szokott.

Világvégéről, szakításról, légiós harcosról, egy általunk kitalált dizájner-drogról, tombolásról és elásott szeretőkről szól az új lemez, amelynek A oldalán lendületes popszámok sorakoznak, a B-oldal pedig a torz mesék dalai”

- mondta Tövisházi.


pop hír péterfy bori & love band2016.04.15. 10:49 – dankógábor

Az új Radiohead-lemez állítólag júniusban jelenik meg

Azért állítólag, mert nem a zenekar tagjai mondták, hanem a menedzser, Brian Message, de végül is ez olyan, mintha a tagoktól hallottuk volna. Message még azt is elmondta, hogy olyan lesz a lemez, amilyet még nem hallottunk. Hát az tuti. A zenekar utoljára 2011-ben adott ki albumot, bár a 2013-as Atom For Peace-lemez akár Radiohead is lehetett volna. A zenekar önmagához képest viszonylag sok koncertet ad idén, ezek lesznek az európai dátumok:


rock hír radiohead2016.04.15. 10:12 – dankógábor

Szombaton ismét Record Store Day a Wave-ben és a Musiclandben

devilstrade.jpg

Szokás szerint két magyar lemezbolt serénykedik a legjobban a Nagy Napon, ami a Musicland és a Wave. Mindkét helyen egy csomó, erre a napra megjelenő különlegesség lesz, például elvileg lehet majd már kapni a Grand Mexican Warlock új lemezét kazettán és bakeliten is (meg CD-n természetesen), illetve a Turbo Pentagram albuma is kapható lesz vinylen. És ugye különleges (és ingyenes) koncertek is lesznek mindkét helyen. A Waveben fellép délután egykor a Silver Shine, háromkor a képen látható Makó Dávid egyszemélyes The Devil's Trade projektje, illetve ötkor a Camp Koala. A musiclandes koncertekhez plakát is, tessék lentebb megnézni. (Természetesen külföldön is lesz Record Store Day, az amerikai eseményekhez, kiadványokhoz ide, a brithez ide kell kattintani.)


hír record store day2016.04.15. 09:44 – Lángoló

Mojo Workings a 6. European Blues Challenge-en

mojoworkings.jpg

Idén Áprilisban 21 európai induló zenekar között a Mojo Workings képviselte Magyarországot a European Blues Challenge-en, ahol hazánk így már harmadik alkalommal jelent meg. A versenyt a European Blues Union hívta életre azzal a céllal, hogy népszerűsítse az európai blues zenét és zenekarokat. Minden tagország egy-egy zenekara száll ringbe, a nyertes pedig automatikusan meghívást kap négy-öt neves európai bluesfesztiválra.


hír blues mojo workings2016.04.14. 17:00 – _fá_

Még a munka sem teheti tönkre - Frank Turner and the Sleeping Souls az A38-on

Tegnap másodszor lépett fel Frank Turner Budapesten, és szintén másodszor az A38-on. Az angol folk punk színtér egyik legnagyobb nevét igazából nem azért érdemes megnézni, mert olyan különleges zenét csinálna, vagy mert ne kaphatnánk hasonló produkciót még nagyjából ezer zenekartól a világon. Frank Turnert azért érdemes megnézni, mert egyszerűen annyira jó arc, hogy az ember legszívesebben azonnal elcibálná koncert után piálni valahova. Ez pedig a legmagasabb szint. (A kép nem a helyszínen készült.)


folk punk koncertbeszámoló frank turner2016.04.14. 16:30 – Lángoló

Izelítő a Madárfogás konceptlemezéből

Lángoló Premier

madarfogas01.jpg

Április 26-án jelenik meg a Madárfogás zenekar konceptlemeze, itt a Lángolón lesz a premierje. Ezt vezeti fel egy új dal, ami már amúgy a harmadik nyilvánosságra kerülő szerzemény az albumról. Az Űr - Elruház dalról így beszél Makay András frontember:

Az Elruház az egyik első dal volt amihez elkezdtem szöveget írni. Sokáig meg voltak belőle részletek, de kellett hagynom ülepedni pár hónapig, hogy véglegesen összeálljon. A történetben itt jutunk el arra a pontra amikor feltesszük magunknak azt a kérdést, hogy a tudásnak mekkora ára van. Minnél intelligensebb egy életforma, annál boldogtalanabb? Az ebből következő kérdés, hogy szemet tudunk hunyni a nyilvánvaló ténylek fölött? A dal második felében pedig megtörténik az egzisztencializmus és a nihilizmus szembeállítása. Következhet az egyik a másikból?

A lemezen amúgy kilenc dal lesz, amik egy történetszálat visznek végig, így a zenében és a szövegben is lesznek visszatérő motívumok. De ezt majd később teljes egészében lehet itt nálunk hallani, most itt egy dal róla.


premier rock hír madárfogás2016.04.14. 16:00 – Gnosis

Borult modern metal a franciáktól - ETHS-lemezpremier

Lángoló Premier

eths-2016-nicolas_delpierre-24.jpg

A francia ETHS ötödik albuma április 22-én jelenik meg, Ankaa címmel. Az elnevezés a Főnix csillagkép legfényesebb csillagát jelenti, azaz az Alpha Phoenicist. Ilyen címválasztás után azt hinné az egyszeri és tájékozatlan ember, hogy valami nagyon kozmikus és éteri zenét játszanak a srácok, de nyilván nem ez a helyzet. Egyféle modern metal az Eths közege, amiben a metalcore és súlyosság ugyanúgy megvan, mint az elvontság. Külön érdekesség, hogy az a Rachel Aspe az énekesnőjük, aki pár éve a francia X-faktorban egy Sybreed-számmal csalt döbbenetet a zsűri arcára. Úgyhogy torokszaggató üvöltésekből és zaklatott dallamokból nincs hiány, ráadásul még elborult elektor betéteket is szívesen építenek be a zenéjükbe. Velük kapcsolatban már elhangzott párszor, hogy ők (lehetnek) az új Gorija, szerintem ettől még nem kell tartani. Fun fact: a zenekar egyébként 2008-ban a Szigeten is fellépett és meglepő módon a rajongói tábora már 95 ezerhez közelít a Facebook szerint. Mik vannak!


premier hardcore hír franciázás modern metal ETHS2016.04.14. 11:18 – dankógábor

Die Antwoord és Skunk Anansie a Szigeten

dieantwoord.jpg

A címben foglalt csapatok mindig nagy bulit csinálnak, szóval lehet örülni nekik, még ha nem is először látjuk őket a fesztiválon. A Szigetre viszont először jön Marky Ramone volt Ramones-dobos tribute zenekara, amivel csak Ramonse-dalokat játszik. A Volton elég klassz koncertet adott, de az A38-on is jó volt tavaly, még ha kicsit sok is. Aztán lesz Afrojack is, hogy örüljenek az electro house-rajongók, de jön az orosz Zedd is, hogy adjunk az EDM-nek. Aztán lesz még DVBBS, akik állítólag kegyetlen jók élőben az elektronikus zenéjükkel, és jön a Carnage is, akik az EDM_rap-trap háromszögben mozognak. És lesz Troyboy is, aki annyira utálja a skatulyákat, hogy ő mystyle stílusú zenét játszik csak.


fesztivál sziget hír2016.04.14. 09:47 – dankógábor

Új szuperprojekt Mastodon- Queens Of The Stone Age- és At The Drive-In-tagokkal

Troy Sanders, a Mastodon basszusgitáros-énekese úgy tűnik nem tud nyugodtan ülni. Van ugye neki a fő zenekara mellett a Killer Be Killed, most meg lett a Gone Is Gone. Ebben olyanokkal zenél együtt, mint a Queens of the Stone Age-gitáros Troy Van Leeuwen, az At the Drive-In-dobos Tony Hajjar illetve a gitáros-billentyűs Mike Zarin. Ráadásul ez már nem csak egy nagyszabású terv, hanem tény, méghozzá annyira, hogy dalrészlet is van.


metál hír gone is gone