2016.04.24. 11:10 – dankógábor

Beyoncé beyoncézott egyet, és váratlanul kiadott egy új nagylemezt

beyoncelemonadecover.jpg

Azaz váratlanul jelentett meg nagylemezt. Jó, lehetett valami sejteni, voltak pletykák is, aztán egy filmtrailer után viszonylag biztos lett, hogy jön az új lemez. A Lemonade című albumnak az HBO-n volt a premierje. Igen, az HBO-n, ugyanis megint egy olyan lemezről van szó (hasonlóan a 2013-as, cím nélküli albumhoz), aminek minden dalához már a megjelenése pillanatában klip van. Ez pedig egy bő órás filmmé állt össze az HBO-n. A lemez csak a (részben az énekesnő tulajdonában lévő) Tidalen érhető el, úgyhogy most ismét felpörög majd a nem túl jó anyagi helyzetben lévő HIFI-s streaming szolgáltató előfizetői száma. Ráadásul Beyoncé valószínűleg nem vágja át úgy az embereket, mint Kanye West, aki szintén csak tidales elérést ígért, ehhez képest most mindenhol hallgatható a The Life Of Pablo.


pop rock hír soul r&b beyoncé2016.04.23. 15:06 – dankógábor

Ma indul a Nagy-Szín-Pad

Akár a neten is nézhető

Ez egész pontosan azt jelenti, hogy ma a Bagossy Brothers Company lép fel este nyolckor az Akváriumban, aztán őket követi még tizenegy zenekar minden este, ugyanott, ugyanabban az időpontban, ilyen sorrendben:

nagyszinpad2016sorrend_1.jpg

Aztán ahogy a plakát már elspoielrezte, a döntő május 15-én lesz, ahol eldől melyik csapat léphet fel a szigetes rendezvényeken, plusz kaphat még nagyobb rotációt a Petőfi Rádióban, az egyéb plusz nyereményekről meg ne is beszéljünk. A szavazásról ezt kell tudni:


verseny hír nagyszínpad2016.04.22. 14:48 – Nihil_AK

Megbocsátani az egyik legnehezebb emberi erény - Insane-interjú

Emellett szöveges videó premier

insane_3.jpg

Szombat este a Dürer Kertben mutatja be új, Err címmel megjelent lemezét az Insane. Ez kitűnő alkalmat kínált arra, hogy elbeszélgessünk a zenekarral. Volt is miről, hiszen az utóbbi években Érsek Gábor dobos és Tóth Bertalan énekes mellé egy teljesen új hangszeres szekció érkezett, akiknek nagy szerepük volt abban, hogy a nehezebb időszak után saját bevallásuk szerint eddigi legkiforrottabb anyagukkal térjenek vissza. Új felállás, új lemez, George Orwell, klasszikus zenei képzettség, múltidézés, valamint a zenekar kedvenc új dalához készült szöveges videóklip - mindez a hajtás után olvasható.


interjú premier metál hardcore metalcore insane szöveges videó2016.04.21. 20:11 – dankógábor

Meghalt Prince

prince_1.jpg

57 éves korában, minnesotai otthonában elhunyt Prince. A hírek először arról szóltak, hogy valaki elhunyt a zenész birtokán, később pedig a TMZ és az Associated Press is megerősítette, hogy magát Prince-t találták holtan. A halál oka egyelőre nem ismert. Prince múlt héten került a hírek középpontjába, mikor magángépének kényszerleszállást kellett végrehajtania, majd az énekest kórházba szállították, és influenzát állapítottak meg nála. Utoljára múlt hét csütörtökön, Atlantában lépett fel, majd pár állomást elhalasztottak. Prince egyszer lépett fel Magyarországon, 2011-ben a Szigeten adott egy többórás koncertet, de több napig Budapesten tartózkodott.


funk pop rock hír soul prince2016.04.21. 16:00 – dankógábor

Ős death metal Japánból - Új Defiled-dal

Lángoló Premier

defiled.jpg

Július 8-án jelenik meg a japán Defiled új nagylemeze, a Towards Inevitable Ruin, ami az alább premierező Force And Obedience alapján azoknak ajánlott leginkább, akik bírják a klasszikus death metalt, mondjuk az olyat, ami Flordiából jött. A Defiled amúgy nem friss zenekar. 1992-ben alakultak, az első EP-jük pedig már 1994-ben megjelent. A nagylemezre viszont 1999-ig kellett várni, azóta pedig ez lesz az ötödik album. Jelenleg ők az ázsiai death metal színtér egyik legjobban futó csapata, akik olyanokkal koncerteztek már, mint a Cannibal Corpse vagy a Morbid Angel, illetve turnéztak a Mayhemmel is. Alább a friss dal.


metál hír death defiled