2016.05.01. 20:49 – Prieger Zs.

All Inn-től a MOVE-ig - Polarize-interjú és -special mix a Lángolón

polarize_img_5826.jpg

Polarize az egyik legkreatívabb, fontos külföldi klubokban is rendszeresen fellépő hazai DJ és producer, aki ráadásul kiadófőnökként, partyszervezőként és a Corvin promótereként is nagyon aktív. Interjúnkban nemcsak múltról, hatásokról, a budapesti partyszcéna helyzetéről, külhoni tevékenységéről és terveiről kérdeztük, hanem bemutatjuk külön a Lángolónak készített speciális mixét is.


house mix techno polarize2016.05.01. 20:21 – dankógábor

A Radiohead eltűnt az internetről

radioheadfdf.png

Rajongók vették észre pár órája, hogy a Radiohead kvázi eltűnt az internetről. A honlapjuk csak egy fehér oldal, ugyanígy a Facebookjukon sincs semmi a fehérségen kívül, és a Twitterjükről is eltűnt minden. Mindez egy nappal azután történt, hogy a csapat brit rajongói egy titokzatos szórólapot kaptak postán. Igen, postán, papíron, kézzel is megfogható. A szórólapon egy szövegrészlet van, egy kép és a dombornyomott Radiohead-logo mellett. A szöveg feltételezhetően egy Burn The Witch című ki nem adott Radiohead-dalhoz tartozik, de senki nem tud közelebbit. A levelet olyan brit rajongók kapták, akik korábban rendeltek valamit a zenekartól postán. Azt amúgy tudni, hogy lényegében készen van a zenekar új nagylemeze, és az előző kettő meglepetésalbum után most mindenki azt várja, hogy ismét valami nagy durranással álljanak elő. Lehet ezt a durranás készítik elő.


rock hír radiohead2016.05.01. 19:34 – Lángoló

Már három új dalt hallhatunk a feltámadt Dav zenekartól

Lángoló Premier

davmessze.jpg

Folytatódik a Dav havonta megjelenő sorozata, amiben Szesztay Dávid új dalokat mutat be. Szesztay négy progresszív, art-rock lemez után gondolta úgy, hogy kizárólag dal formákban fog alkotni. Három év csend után idén újra összehívta a 2008-óta együtt zenélő Davot, hogy összepróbáljanak egy az addigiakhoz képest sokkal oldottabb és pozitívabb hangulatú anyagot. Ahogy ő mondja, az új dalokban benne van a kilencvenes évek alternatív rockja, de Szesztay mindezt napra készen tálalja. Hogy ez tényleg így van-e, mindenki meghallgathatja alább, ahol nem csak a teljesen friss, itt bemutatkozó Olvadok hallgatható meg, hanem az előző kettő dal is. A zenekart legközelebb május 13-án az Instantban lehet látni. A nagylemez megjelenését egyébként őszre tervezik, addig pedig jönnek még a dalok minden hónap elején. 


pop rock hír dav2016.05.01. 10:00 – Gnosis

Edinburgh-ban réveteg a köldöknézés - Kátai Tamás-albumpremier

Lángoló Premier

13064493_266945593647804_6969106651650114557_o.jpg

Törjön össze minden szív: akik egy új Thy Catafalque albumot vártak Kátai Tamástól, azok most nagyot fognak csalatkozni.A TC-nél már évek óta szokásos stúdiózás-lemezkiadás-fotelben ülés körforgást megszakítva Tamás egy szólóalbumot jelentet meg 11 évvel az Erika szobája után, Slower Structures címmel. A lemezt az orosz GS Productions gondozza, 100 darab kézzel sorszámozott digipak CD készül, úgyhogy ha fanatikus rajongó vagy irány a rendelés.


ambient makó kátai tamás thy catafalque szólóalbum lemezpremier2016.04.30. 12:43 – Hirdetés

A víz összehozza az embereket

Magashegyi Underground koncert is lesz a Dunai Regattán

m_under.jpg

A Magashegyi Underground először lép színpadra a Műegyetem rakparton, május 7-én, azaz jövő szombaton a Dunai Regatta keretében. Bocskor Bíborka, a zenekar énekesnője már izgatottan készül a különleges koncertre, ahol a zenekar legfrissebb dalai is elhangzanak majd.  A regattás koncert az első lesz Budapesten a legújabb, Talált tenger című lemez bemutatója óta, így a közönség az új dalokat élőben hallgathatja majd a Duna egyik legszebb panorámájú partszakaszán.


esemény sport programajánló magashegyi underground dunai regatta2016.04.29. 19:03 – Lángoló

Holnap este Walpurgis Night a Yukban

001aamarbaduk1.jpg

Bár logisztikai problémák miatt pár hónapja meghiúsult a buli, Morgan Hakansson - aki már csak az ilyen kemény dolgokban hisz - tartja a szavát, így április utolsó szombatján, azaz zenekarával együtt holnap pótolják az akkor elmaradt koncertet a Yukban. A legutóbbi Frontschwein lemezt turnéztató Marduk mellett fellép a Bio-Cancer, a Saratan, a Budapesten több mint két éve először játszó Sear Bliss, valamint a nemrég új lemezzel jelentkezett Svoid.


programajánló black metal marduk sear bliss thrash kék yuk svoid kvlt saratan bio-cancer2016.04.29. 15:58 – Nihil_AK

Thulsa Doom Fest a Dürerben

Ráadásul már másodjára

tdf.png

Szerencsére még az igazán ronda és gonosz zenék is vonzanak itthon közönséget, így a jobb híján stoner/doom/sludge­nak nevezett szélsőségeknek is megvan a maguk fóruma. A második Thulsa Doom Festen jórészt ebből a műfajból kaphatunk ízelítőt, szóval az underground arcok jól teszik, ha a Dürer felé veszik az irányt jövő szombaton. 


underground programajánló fesztivál gyász doom stoner sludge dürer grizzly karst enter the void thulsa doom fest her highness2016.04.29. 15:07 – Lángoló

333-an az első magyar Pantera-könyvért! Játék!

Lángoló Játék

rexbrown_1.jpg

A fenti címen hozott létre egy Facebook-csoportot két Pantera-fanatikus úriember, Dudich Ákos zenei újságíró és szakfordító, valamint jó barátja Horváth István Pityesz énekes, amelynek a célja, hogy közösségi finanszírozással grundolják össze Rex Brown (képünkön), a zenekar basszusgitárosa és Mark Eglinton, író által jegyzett Pantera-könyv (Official Truth - The Inside Story of Pantera, 101 Proof) magyar kiadását. A fordítás már elkészült, de tíz napig még lehet csatlakozni a DIY kezdeményezéshez, amennyiben azt akarod, hogy szerepeljen a neved a könyvben. Részletek itt. A könyvbemutatóra június 11-én délután kerül sor a Fogasházban, addig is, íme három exkluzív részlet a magánkiadású könyvből, amelyek kapcsán feltettünk három kérdést. A helyesen válaszolók között három könyvet sorsolunk ki.


játék könyv metál hír pantera rex brown2016.04.29. 12:49 – Lángoló

Wellhellóval nyit a Plázs Siófokon

plazssound.jpg

Idén újra lesz bulistrand Siófokon, mostantól Plázs néven. A buli június 18-án indul majd a Wellhello koncertjével. Persze napközben sem lesz zárva a bulihelyszín, igaz akkor strandként üzemel majd a hatalmas homokos partjával, és a tengerpartot idéző dizájnjával. A koncertekhez új hangrendszert telepítenek majd, ami úgy lesz beállítva, hogy a lakosság a legkevesebbet halljon belőle. A sajtóanyag szerint az étkezés is fejlődik majd amellett, hogy a Balaton jellegzetes ételkínálata is megmarad. Aztán, hogy a kaját le lehessen dolgozni, lesz kondirész is amellett, hogy egy csomó fajta testmozgató edzésbe is be lehet szállni, és még állva evezős SUP szörföt is lehet majd kölcsönözni. 


balaton fesztivál hír plázs