2016.05.08. 20:32 – dankógábor

Megjelent a Radiohead új nagylemeze, az A Moon Shaped Pool

Igazából már nyolc előtt jóval megjelent, valószínűleg véletlenül került ki a Google Musicra, azóta pedig már minden illegális letöltőoldalon ott virít. A hivatalos megjelenés egyébként nyolckor volt. A 11 dalos album címe A Moon Shaped Pool lett, az első két számot pedig már korábban bemutatták róla, élőben pedig még négy dalt hallhatott a közönség korábban. Jelenleg csak digitálisan érhető el az Apple Musicon és az iTuneson, illetve a zenekar honlapján. A fizikai megjelenés június 17-én lesz, ez CD-t és egy dupla bakelitet jelent, de lesz speciális kiadás is szeptemberi szállítással. Utóbbiba a különleges csomagolás kívül a vinil tartozik, egy dupla CD, ahol a másodikon két bónuszdal van, illetve egy darab a Radiohead korábbi mesterszalagjaiból, amiket inkább így adnak oda a rajongóknak, minthogy valahová elsúvasztva lejátszhatatlanná váljanak az idő során.


pop rock hír radiohead2016.05.08. 16:25 – Magyar Ádám

Ippon lite – a Kispál és a Borz utolsó koncertje Bátorkeszin

Harmadik alkalommal lépett fel a Kispál és a Borz Bátorkeszin az orfűi koncert felvezetését szolgáló külföldi turné részeként, és ezúttal utoljára, legalábbis jelen állás szerint. Eddig adott itt a zenekar egy igen jó és egy kevésbé jó koncertet, és nem mellesleg feltette a kis felvidéki falut a térképre, szép bevételt hozott a helyi szőlősgazdáknak, és eközben a rajongók is megismerkedhettek egy Budapestről korábban igen távolinak tűnő világgal. És hogy az idei, a zenekar életművének utolsó szakaszát feldolgozó koncert hogy sikerült, azt mindjárt elmondom. (Fotók: Sarkadi Bálint/Jépicture)


kispál és a borz koncerbeszámoló bátorkeszi borfesztivál2016.05.08. 12:00 – m.adi

Húzz bele, mert mindjárt meghalsz – hazai újdonságok

dalmegosztás

Ahogy melegszik az idő, kizöldülnek a fák, és egyre több hazai zenekar bukkan fel új anyagával, híresebbek és kevésbé híresek egyaránt. Hosszúra dagadt válogatásunkban szerepel például a magához képest zúzós Quimby, a Fran Palermo, a Hó Márton és a Jégkorszak, meg még egy csomó, különböző stílusokban, de ezúttal főleg rockban alkotó, kevésbé és egyáltalán nem ismert előadó. Szóval érdemes körülnézni, aztán a poszt végén szavazni is a legjobbra.


magyar újdonság dalmegosztás2016.05.08. 10:05 – dankógábor

Ma este a Jucifertől és társaitól omlik össze a Dürer Kert

juciferlive.jpg

Azért, mert ott játszik a több mint 23 éve létező Jucifer, ami egy amerikai duó, de ettől még olyan zajt csinálnak a sludge-os, doomos, grindecore-os zenéjükkel, hogy kijön a malter a téglák közül. Amúgy egy házaspárról van szó, ahol a hölgytag énekel és gitározik, de ez sokszor egyáltalán nem hallatszik a zenén. Előttük fellép a UEUM, amiben a Chief Rebel Angels-gitáros Kiss Barnabás az egyik tag, ő pozanon játszik, illetve Szilágyi Rudolf a másik, aki az elektronikát kezeli. Amit játszanak, az pedig kísérleti zajzene. És lesz még egy produkció, a Fungus, Codeine & Cobra, amiben Pándi Balázs fog zajongani a detroiti Wolf Eyes két tagjával.


metál hír noise grindcore sludge jucifer ueum2016.05.08. 08:55 – dankógábor

Totális győzelem volt az Axl Rose-os AC/DC első fellépése

axlroseanguslisbon4_638.jpg

A Guardian egyenesen a maximálisra értékelte a lisszaboni koncertet, ahol először énekelt Axl Rose az AC/DC-ben, és a videók alapján valóban semmi gond nincs ezzel. Rose úgy énekel nagyon AC/DC-sen, hogy azért a saját hangja is megmaradt, de zeneileg egyáltalán nem zavaró, hogy nem Brian Johnson a frontember. Felületesebb hallgató igazából észre sem venné, hogy más az énekes. Ennek ellenére persze maradnak páran, akik köpködik majd ezt a felállást, de a helyzet az, hogy az AC/DC órásit dobott Axl Rose-zal. Az, hogy egymás között hogy rendezték le a dolgot, talán sosem derül ki, de Brian Johsnon kiesését kihasználva olyat lépett az ausztrál zenekar, hogy most hónapokig mindenki róluk beszél majd, ami Johnsonnal nem lett volna így. Még a Guns N' Roses újjáalakulást is elhomályosítja jelenleg a dolog, de ha Axl Rose azt is ilyen hibátlanul tolja le, akkor 2016 az ő éve lesz. Itt a Rock Or Bust profi felvétele Lisszabonból, alatta pedig mondjátok meg, hogyan tetszett!


rock hír acdc axl rose2016.05.07. 12:07 – dankógábor

Bulival ünnepli 10. születésnapját az Óriás ma este

orias.jpg

Az Óriás, amellett, hogy a trió kétharmada egyenlő Magyarország egyik legjobb rock ritmusszekciójával, kiadott három EP-t, három nagylemezt, forgatott tíz klipet és rohadt sokat koncertezett. Mindezt tíz év alatt, és ezt a kerek számot ma este ünneplik meg az Akváriumban, ahol a meglepetésvendégek mellett fellép még a Néhai Bárány és az Oltárifiúk is. A Lángoló pedig azzal kíván boldog születésnapot a rocktriónak, hogy elmondom, a blog történetének harmadik exkluzív premierje három darab Óriás-dal volt 2008-ban, és több mint harminc poszt született róluk a létezésünk hét és fél éve alatt. 


rock hír óriás2016.05.07. 10:12 – dankógábor

Axl Rose szívesen maradna az AC/DC-ben a turné után is

axldc.jpg

Ezt maga nyilatkozta a BBC-s Matt Everittnek. Azt mondta, hogy meglátják mi lesz a még be nem jelentett amerikai dátumok után, de ő simán maradna, ha a zenekar akarja. Egyébként a nagyon régóta nem nyilatkozó Axl Rose olyan, mint akit teljesen kicseréltek. Barmi lelkes, sztárallűr nem látszik rajta, a hangja csúcsformában van, állandóan vigyorog stb. Ráadásul ehhez az AC/DC-s dologhoz is teljes alázattal áll. Azt is elmondta, hogy ő kereste meg a zenekart az ötlettel, (aki amúgy másokat is kipróbáltak Rose mellett). Az énekesre bevallottan nagy hatással volt az AC/DC, rajta kívül még még Izzy Stradlin gitáros volt nagy AC/DC-rajongó a Guns N' Roses tagjai közül. Szóval most az van, hogy van egy széthullott AC/DC, és egy a törött lába ellenére is gyanúsan egyben lévő Axl Rose, amiből még valami jó is kisülhet. Aztán a ma esti portugál koncerten minden kiderül.


rock hír acdc2016.05.06. 17:59 – dankógábor

Két nap múlva jön az új Radiohead-album, itt a második dal róla

radiohead_photo_alex_lake.jpeg

Megérkezett a második új dal is az egyelőre cím nélküli új Radiohead-lemezről, maga az album pedig magyar idő szerint vasárnap este nyolckor jelenik meg digitálisan. Ez a hirtelen bejelentés már nem is meglepő a Radioheadtől, de érdekesség, hogy eredetileg nem így tervezte a zenekar, később akart kijönni az anyaggal, de aztán váratlanul úgy döntöttek, hogy előrehozzák a megjelenést (viszont az eredeti dátumot sem tudja rajtuk kívül senki). Ennél többet viszont még mindig nem tudni a lemezről, szóval mindenki nézze meg inkább a Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, Magnolia stb.) rendezte Daydreaming klipet, amiben Thom Yorke jó sokat sétál.


pop rock hír radiohead2016.05.06. 17:00 – Gnosis

Támadó jellegű funky - Umami Fétis-klippremier

Lángoló Premier

nas.jpg

Ti tudjátok mi az az Umami Fétis? Kik csinálják? Az a helyzet, hogy szívesen segítenénk, de mi sem tudunk semmit. Csak azt, hogy ez a kisiklott hiphop zene nagyon adja. A csapat szűkszavú bemutatkozása amúgy ennyi:

A különleges alakulat két utolsó túlélője a Szakács (Vikó) és a Hentes (Kálmán) az életét próbálja rendezni a történtek után. Ám a félig ember, félig sáska aljas tudós Mr. Umami nem akar szemtanúkat hagyni…

A Támadó jellegű funky ugyan egy tavalyi szám és  a "Leves + második" című második EP-n kap majd helyet, most viszont egy igen kiváló vizuált is aláraktak a srácok(?), amit mindenkinek látnia kell. Ha ebből a számból nem lesz sláger idén, akkor kurvára nincs igazság a Földön!


hiphop faja umami fétis2016.05.06. 11:30 – Hirdetés

Több tízezer embert várnak a Dunai Regattára

Az év sportfesztiválján koncertek és hajnalig tartó buli várja az érdeklődőket

06.jpg

Holnap délelőtt 11 órától a budapesti Műegyetem rakparton a szurkolásé, a sportolásé és a koncerteké lesz a főszerep. A negyedik Dunai Regatta keretében először szállnak vízre Magyarországon az Oxford és a Cambridge egyetemek világhírű evezős nyolcasai, hogy összemérjék tudásukat a magyar együttesekkel, az evezős verseny mellett pedig tizenöt hazai egyetem sárkányhajós csapata is versenyre kel egymással. Mindeközben a világhírű Lords of Gravity magyar akrobatikus kosárlabdacsapat a parton kápráztatja majd el a közönséget. A szervezők az előző évi sikerek alapján több tízezer érdeklődőre számítanak.


sport programajánló egyetem magashegyi underground kelemen kabátban dunai regatta2016.05.06. 10:40 – Gnosis

Viking hadtestektől a szellemvasútig - Öt frissnek számító lemez kritikája

Lángoló Lemezek

amon-amarth-jomsviking-prima-pagina-2016.jpg

Friss-ropogós-vadiúj-nem is annyira új lemezkritikáinkat fogadjátok szeretettel. A szerzők felváltva lelkendeznek és unják magukat, de kivételesen most nincs olyan lemez, amitől sugárban hányna bármelyikük, pedig két magyar album is van ebben a válogatásban. (nevet)


pop ska rock metal deftones avantgárd pannonia allstars ska orchestra paso amon amarth blaze bayley Arkhē2016.05.06. 10:35 – Nihil_AK

Bátorkeszi és ami mögötte van

04_3.jpg

Most induló, Backline című sorozatunkban a fesztiválszervezés hátterébe nyerhettek bepillantást. Ha valaki próbált már legalább egy koncertet összehozni, amin kettőnél több zenekar lép fel, az biztosan tudja, hogy egy ilyen rendezvény létrehozása nem leányálom, és még nyomokban sem emlékeztet egy szülinapi buli, vagy egy osztálytalálkozó megszervezésére. Az első fejezetben a Bátorkeszi Borfesztiválról beszélgetünk Bauer Ildikóval.

backline_fejlec_2016.jpg


interjú fesztivál szervezés háttér backline bátorkeszi