2016.05.15. 16:14 – Gnosis

Kórházba került Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers énekese

A koncert is elmaradt

anthonyfitwargo.jpg

Tegnap a kaliforniai Red Hot Chili Peppers koncert kezdése előtt Flea (a csapat basszusgitárosa) közölte a közönséggel, hogy elmarad a fellépés, mert az énekes, Anthony Kiedis (53) épp a kórház felé tart. Egyelőre nem tudni mi a baj, de reméljük minden rendben lesz és nem fenyegeti veszély a szeptemberi dupla koncert egyikét sem, a mostani helyzet.


rhcp aggodalom gyorshír baj lenne?2016.05.14. 13:00 – Gnosis

Altatók a Sav-hegy gyomrából - mi-is(h)-lemezbemutató

index.png

Sziklai Balázs, azaz mi-is(h) egy igazi hálószoba lemezzel jelentkezett nemrég, elmondása szerint a post-rock vonal és az elektronika fúziója a kedvence, de csakis akkor, ha mindez egy tonnányi pszichedelikával van nyakon öntve. Az eredményt a Lullabies from the acid mountain képében most ti is hallhatjátok. A jövőbeli tervek között szerepelnek élő fellépések brutális vizuállal (a szerző grafikus programozó), valamint vendégénekesek szerepeltetése is az új számokon.


elektronikus electro psychedelic post-rock2016.05.14. 10:00 – Gnosis

Megvan az a vicc, hogy Ozzy és Corey Taylor bemennek egy bárba?

Bementek, aztán ez lett belőle

ozzfestmeetsknotfestofficialposter2016_638.jpg

Ozzy elvált a feleségétől és összeállt Corey Taylorral. Micsoda bulvárcím lehetett volna ebből, te jó ég! Na de a lényeg egyébként tényleg ez, hogy Ozzy papa a kokón és a metálzenén kívül más nőt is szeretett nem csak Sharon Osbourne-t, úgyhogy ennyi volt. Minden befejezés egy új kezdet, tartja az amerikai pénzcsinálók egyik közmondása, ezért Ozzy és a Slipknot frontembere Corey Taylor tegnap ledobták a metalbombát Kaliforniára: a huszadjára megrendezendő Ozzfest-et összevonják a Knotfest-tel! Te jó ég!#2


slipknot sharon ozzy osbourne black sabbath corey taylor2016.05.13. 13:25 – dankógábor

Nem kaptál jegyet Red Hot Chili Peppersre? Menj el a második napra!

rhcpfestekpor.jpg

Ugyanis a ma reggeli 9-es nyitást követően rohamtempóban elfogyott az összes belépő a szeptemberi koncertre. Aki esetleg felmenne a Ticketpro oldalára, és látna olyat, hogy van még jegy, akár a kiemelt állóra, azonnal csapjon le rá, mert ezek már csak a beragadt, nem teljesülő tranzakciókból visszakerült jegyek, amik szintén azonnal eltűnnek, mivel egyszerre több ezren ugranak rá. Szóval ennyit arról, hogy megkésve érkezett hozzánk a zenekar. Simán Népstadion is lehetett volna a buli, ha nem bontják el közben a az egészet. A jegyhez amúgy jár az egy hónap múlva megjelenő lemez is, digitálisan vagy CD-n, attól függ mit választott a jegyvásárló. Elég durva lemezfogyást jósolok ezzel az újfajta akcióval, mert kétlem, hogy amúgy minden jegyvásárló megvette volna a lemezt is. Itt az új dal, ha valaki még nem hallotta volna. FRISSÍTÉS (pár perccel az élesítés után): a nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 2-án is Red Hot Chili Peppers-koncert lesz az Arénában. A jegyek már kaphatók.


funk pop rock red hot chili peppers hír2016.05.13. 12:14 – dankógábor

A Deftones énekese zenekvízeset játszik a Deezeren

Van a Deezernek egy olyan műsora, hogy Close Up, amiben híres zenészek ismernek fel zenéket, és beszélnek róluk. Nyilván olyan dalokat válogatnak nekik össze, amik közel állnak hozzájuk, hogy jó sokat dumálhassanak róla. Ebben a műsorban szerepel most Chino Moreno Deftones-énekes, aki olyanokról beszél többek között, mint Madonna, az Alice In Chains, Ice Cube vagy épp a saját dalaik remixe. A műsort itt lehet elérni, fentebb a trailer van. Koncertért meg a Nova Rock utolsó napjára kell menni, ahol a zenekar a Red Hot Chili Peppers előtt lép fel.


rock metál hír deftones2016.05.13. 09:51 – dankógábor

Megvolt már az új Stone Roses-dal?

stoneroses2016.jpg

Igen, van új Stone Roses-dal, ilyen pedig már 22 éve nem volt, szóval elég nagy szó. A brit zenekar két meghatározó lemez után oszlott fel 1996-ban, az összeállásra pedig 2012-ig kellett várni. Akkor jártak még Magyarországon is, de új dalokról, lemezről sokáig szó sem volt. Aztán az utóbbi időkben kezdték pletykálni, hogy stúdiózik a csapat, most pedig itt van mindennek az első hallható bizonyítéka. Az All For One alább hallható, aztán mondjátok meg bejött-e.


indie pop brit rock hír stone roses2016.05.12. 18:00 – Lángoló

Progresszív, de táncolható - Itt van két Sorbonne Sexual-dal

Lángoló Premier

sorbonnesexual.jpg

A Sorbonne Sexual Fáma című nagylemeze tavaly jelent meg itt a Lángolón. Azóta több kisebb fesztiválon is jártak, olyanokon, mint a bátorkeszi Borfesztivál, a Fishing On Orfű vagy az Ördögkatlan. Turnéztak ősszel-télen a 30Y-nal, most pedig arra vállalkoztak, hogy egybe feljátsszák a kislemezüket a Supersize-ban, ami a végeredményt tekintve egy videó EP lesz. A felvételeket Makay András (Fehér Hang, Madárfogás) készítette, a keverés/mastering részért pedig Beke István (Ivan and the Parazol) felelt. Alább erről az EP-ről lehet megnézni két új videót is, minimális dalkommentárral Karádi Gergő gitáros-énekestől.


premier rock hír sorbonne sexual2016.05.12. 16:26 – dankógábor

ULTRAGIGAMEGABRÉKING! Összeáll a klasszikus Misfits, igen, Glenn Danziggel

misfitsclassik.png

Glenn Danzig, Jerry Only és Doyle Wolfgang von Frankenstein több mint három évtized után játszik újra együtt Misfits-dalokat. Egyelőre csak a chicagói Riot Festről illetve a rendezvény denveri verziójáról van szó, de nagyon remélem, hogy rákapnak az ízére, és itt Európában is elkaphatom ezt az öreges haknit. Az eredeti (vagy inkább klasszikus) Misfits 1983-ban oszlott fel. Danzig akkor hagyta ott a csapatot, azóta pedig maximum a pereskedések miatt merült fel a neve a zenekarral kapcsolatban, illetve ment az adok kapok közte és Jerry Only basszusgitáros között. Az utóbbi években viszont Danzig enyhülni látszott a régi dalai irányában, és voltak tematikus Misfits-koncertjei is, de persze Only nélkül, saját néven. Most viszont úgy látszik elfogyott a pénz eljött az idő a nagy békülésre. De tök mindegy, jobb ez így, mint soha nem látni a punklegendákat. Vagy nem. (Egyébként holnap, péntek 13-án kislemezt ad ki a zenekar, de ezen elvileg Danzig nem szerepel.)


punk misfits hír danzig