2016.06.05. 13:45 – m.adi

Rock az óra körül – hazai újdonságok

dalmegosztás

A mostani dalmegosztás főszereplői a Quimby és a Biorobot, de messze nem csak ők érdekesek benne. Van ugyanis egy csomó rockzenekar még a listán, az instrumentálistól a leginkább pszichedelikuson át a stonerszerűig, meg még egy popdal is ráfért Revue-től. Szerintem ezúttal egész egyértelmű sorrendet lehetne felállítani az alábbi újdonságokból, szavazzatok a poszt végén, és akkor kiderül, hogy ez szerintetek is így van-e.


magyar újdonság quimby biorobot dalmegosztás2016.06.03. 13:55 – Gnosis

16 év után új The Avalanches-lemez jelenik meg!!!

weekendearwormsavalanches040216.png

Hózentrógeres kürtösök, bácsifejű teknősbéka, beszélő kókuszdió, néger cowboyok:  felsorolni is nehéz mennyire mozgalmas klip volt 2000 tájékán a Frontier Psychiatrist a The Avalanches-től. Persze remekül passzolt ehhez a nyakatekert, de mégis teljesen jól énekelhető popdalhoz. Az ausztrál 'hangminta' zenekar az akkori Since I Left You után 16 évvel újra nagylemezt ad ki Wildflower címmel, amiről elsőként a Frankie Sinatra számukhoz készítettek egy tőlük már megszokott betegesen vicces klipet.


the avalanches2016.06.03. 12:47 – Hirdetés

Újra Budapesten a Kowalsky meg a Vega

Varázsszavak lemezbemutató a Barba Negra Track-ben

kowa.jpg

Jövő szombaton régóta várt, különleges alkalomra gyűlnek össze a Kowalsky meg a Vega rajongók a Barba Negra Track-ben. A zenekar a tavaly novemberi dupla telt házas - szintén Barba Negrás - koncert óta nem játszott Budapesten, így aztán nem csoda, hogy a június 11-i koncertet hatalmas várakozás övezi, jegyeket már csak a Barba Negra online felületén lehet beszerezni a készlet erejéig, így érdemes sietni! Aki attól félne, hogy elkapkodják előle a jegyeket, annak mindenképpen érdemes tovább olvasnia, hiszen páros belépőt nyerhettek a koncertre a hajtás után található játékban! 


hirdetés programajánló koncert nyereményjáték kowalsky meg a vega barba negra track2016.06.03. 10:59 – Hirdetés

Teljes zenei őrület a Fire! Orchestrával a Hajón

fireorchestra.jpg

A kortárs európai jazz egyik legnagyszerűbb és leginkább egyedi nagyzenekara, a Fire! Orchestra közel húsz tagja a svéd zenei élet krémjéből állt össze. Vezéregyéniségei a neves Fire! trió tagjai, az A38-on már sokszor járt free-punk szaxofonos, Mats Gustafsson, az ütőhangszeres Andreas Werliin, illetve a basszusgitáros Johan Berthling. A Fire! Orchestra frissen megjelenő, elemi erejű új nagylemezét mutatja be az A38 Hajón, egy tévéfelvétellel egybekötött, egyedülálló koncerten. (Fotó: Micke Keysendal)


jazz hír fire!orchestra2016.06.03. 10:00 – dankógábor

Homokvihar az új Shapat Terror-dal

Lángoló Premier

shtpvasmacska.jpg

Három nap múlva (2016.06.06.) megjelenik a Shapat Terror új nagylemeze, az Újratervezés. Az egri stoneres, grunge-os rockzenekar viszonylag csendben dolgozgatott az új nagylemezén, amire ráadásul hét évet kellett várni, hiszen a Mentés másként 2009-ben jelent meg. Az új nagylemezen nyolc dal lesz, igaz, ezek közül négy már három éve elérhető. Mivel a lemezpremier is itt lesz a Lángolón, így most a Homokvihar című dal bemutatása mellett csak annyit árulunk el erre a számra klip is készül majd, és hogy a zenekart el lehet majd csípni olyan fesztiválokon, mint a Fishing On Orfű vagy a Rockmaraton.


rock hír grunge stoner shapat terror2016.06.02. 19:55 – dankógábor

Átvert minket a Black Sabbath, de nem bánjuk

DMOHA20160601013


Szinte pontosan két évvel ezelőtt ezzel zártam a Nova Rock-os Black Sabbath-beszámolómat az Indexen:

A Black Sabbath-nak mindent elnéz az ember. Azt is, hogy a Nova Rockon négy dallal kevesebbet játszottak, mint a turné többi állomásán, meg azt is, ha többet az életben nem látom őket, mert elmennek nyugdíjba. Ez akárhogy nézem, tényleg egy élmény volt.

Ahhoz a posztomhoz igazából semmit nem tudok hozzátenni. Most is elnézem, hogy már akkor azzal hitegettek mindenkit, hogy az az utolsó, meg azt is, hogy hiába volt a budapesti koncert önálló buli, mégis csak egy dallal játszottak szerdán többet. Amúgy minden olyan volt, mint akkor, kivéve, hogy most csak 1976-ig vették elő az életművet, és hogy talán a Nován többet mókázott Ozzy. Szóval csak ismételni tudom magam, a Black Sabbath mindig élmény, most is az volt, és lehet tegnap tényleg utoljára láttam őket, (már ha nem megyek el a még be sem jelentett birminghami búcsúra). Akinek meg ennyi szöveg nem elég, olvassa el sixx beszámolóját. (Fotók: MTI/Mohai Balázs)


rock metál hír black sabbath2016.06.02. 15:17 – Gnosis

22 évvel a Burn My Eyes-lemez után itt tart most a Machine Head

13315407_10153762818603823_5427473007787017523_n.jpg

Is There Anybody Out There? címmel ma jelent meg a Machine Head új száma, egyelőre csak digitálisan. A szám elég vidámra sikerült, már ahhoz képest amit a Gépfejektől eddig hallani lehetett; ha mondjuk a dobot valami gépi cuccra cserélték volna simán elmehetne egy Pain-számnak is. (Nem, nem a szexvajonmi?-s Paint, hanem az ex-Hypocrisy-s főnök Peter Tagtgren szóló projectjéről van szó). Szellős riffelgetés, fogós refrén, nem kizárt hogy még a MR1 Kossuth is rotációban fogja játszani, nemhogy az MR2 Petőfi.

A dalszöveg egyébként a szerelemről, magányosságról, rasszizmusról szól, de pl. a

Ashamed of the racists I used to call brothers

Cause no flag can mean bravery

sorokat olvasván ez akár egy újabb dádá is lehet Phil Anselmo felé.

A dalt itt tudjátok meghallgatni.


machine head2016.06.02. 12:00 – Lángoló

Nagy átalakulások után itt a BeatKOHO új videója

Lángoló Premier

beatkoho_w_back.jpg

Hosszas hallgatás után új klippel jelentkezik a BeatKOHO. Az utóbbi időben nagy volt a jövés-menés a dunaújvárosi zenekar háza táján. Távozott a csapatból Kecskés"Back" Roland, a produkció egyik zenei felelőse, mikrofonosa. Helyét a szintén dunaújvárosi Ayahuska rapcore zenekar frontembere, Pacskó "Paths" Ádám vette át. Csatlakozott továbbá Tarány Tamás, akinek neve ismerősen csenghet egyeseknek, hiszen a 2011-­es X-­Faktor szériában egészen a negyedik helyezésig jutott. Az új felállás új lendületet is hozott a csapat életébe, melynek első jele a most megjelent videó. A zene érdekessége, hogy a leköszönő Back még tol benne egy verzét, amolyan búcsúzásképpen, de már az új tagok is szerepelnek a számban (a fenti képen mindenki együtt). A klip a Halott Pénz tavaszi turnéjának veszprémi állomásán készült, a 2B Pictures jóvoltából.


premier pop hiphop hír rap beatkoho2016.06.02. 10:46 – Hirdetés

Jövő szerdán indul az Open Road Fest

VIP-belépőt és élménymotorozást nyerhetsz

open_road_06.jpg

Kevesebb, mint egy hét múlva végre kitárja kapuit Magyarország legnagyobb zenei és motoros fesztiválja, aminek még a hírességek sem tudnak ellenállni, június 8-án ezért ők is Alsóörs felé veszik az irányt! A már tradícióvá vált motoros felvonulás idén sem marad el, sőt izgalmas vezetett túrák során járhatják be a legszebb hazai tájakat a kalandorok. A részletekért olvass tovább!


hirdetés programajánló fesztivál alsóörs open road fest