2016.06.11. 12:44 – Nihil_AK

Ma este Helloween az Open Road Festen

Hangulatba hozó szubjektív dalválogatás

helloween-620x400.jpg

Volt idő, amikor a pejoratívan csak germán metálnak hívott stílus lesajnált műfajnak számított. A lakótelepen a jól-rosszul falakra festékszórózott Helloween és Running Wild feliratok már egy letűnt kor emlékének tűntek, netán egy olyan álomnak, amiből hirtelen felébredtünk, és nem emlékszünk a végére. Akkoriban senki sem mert volna fogadni arra, hogy Michael Weikath és barátai húsz évvel később is kitűnő formában turnézgatnak majd a világban, hovatovább egy magyar fesztivál főzenekaraként lépnek fel. Pedig ma este Alsóörsön, az Open Road Fesztiválon ez történik majd. Kitűnő alkalom egy kis hangulatcsinálásra, meg hogy bizonyítsuk egy cikk erejéig, a lángolósok valójában nem is utálják az igazi metált.


fesztivál helloween open road fest programajánló másképp dalválogatás2016.06.11. 10:55 – Hirdetés

Budapesten is jubilál a Dropkick Murphys

Holnap kelta punkbuli a Barba Negra Trackben

dropkick.jpg

Most szólunk, hogy a vasárnapi vacsorát legjobb lesz menüben kérni, méghozzá sok sörrel és annál is több Dropkick Murphys-zel. Negyedszerre tér vissza Budapestre a kelta-ír kocsmapunkot játszó zenekar, és fellépésük ezúttal is igazi ’ereszdelahajam’ bulinak ígérkezik. Húsz éves jubileumi turnéjuk keretében érkeznek a Barba Negra Track-be holnap este, és biztosak lehetünk benne, hogy a közönség megállás nélkül fogja végigtombolni a koncertet.


programajánló koncert dropkick murphys derkovbois kelta punk barba negra track2016.06.10. 16:35 – Hirdetés

Metalcore örömünnep a Budapest Parkban

Már csak jövő keddig kell várni

killswitch-engage.jpg

Örömhír a metalcore rajongóknak, hogy a stílus egyik megteremtőjeként számon tartott Killswitch Engage a metalcore három másik nagyágyújával a Budapest Parkba érkezik június 14-én, azaz jövő kedden, hogy kőkemény koncertekkel örvendeztessék meg a hazai közönséget. További információk a koncertről a hajtás után! 


programajánló koncert metalcore killswitch engage august burns red atreyu budapest park bury tomorrow2016.06.10. 12:09 – Lángoló

Az Open Air Rádió és a VOLT Produkció bemutatja: B-OLDAL – lemezborítók újraélesztve

szucs_krisztian_werk2.JPG 

Elég fura érzés egy ideje úgy járkálni az utcákon, hogy lemezborítóként látsz meg pillanatokat.

- Szűcs Barbara fotográfus

Ugye, neked is van kedvenc lemezborítód, amit bárcsak te találtál volna ki? Vagy olyan kedvenc lemezed, amihez szívesen terveztél volna borítót? Vagy egyszerűen csak egy olyan lemez, aminek a címe megmozgatott benned valamit?


hír kiállítás2016.06.10. 09:57 – Gnosis

Ééés itt is a harmadik szám az új Red Hot Chili Peppers-albumról

red-hot-chili-peppers-rhcp-2013.jpg

A tizenegyedik RHCP-album egy hét múlva fog megjelenni The Getaway címmel, amiről már korábban hallhattuk a Dark Necessities és a címadó dalt is, most pedig itt a harmadik szám, a We Turn Red. Ahogy arról korábban írtunk Anthony Kiedis rosszulléte miatt pár koncert elmaradt pár hete, ám azóta az énekes jól van így a most vasárnapi Nova Rockon is meg lehet tekinteni a zenekart, ha esetleg valaki nem bírná kivárni a szeptemberi két budapesti koncertjüket. We Turn Red Hot Chili Pepper!


dal red hot chili peppers rhcp2016.06.09. 16:00 – Gnosis

Old man vs. nu metal

Lennénk az unokái

screen-shot-2016-06-08-at-6_05_51-pm-640x403.png

Amerikában újra feléledt a nu metal és az a legfurcsább, hogy a műfaj nevével ellentétben egy már nem annyira új, hanem inkább öreg motoros mutatta meg a világnak, hogy a zsáner igenis van, él és mozog. Az aktív korában űrhajós tervezőmérnök és most 82 éves John Hetlinger az American's Got Talent felszántotta a színpadot a Drowning Pool zenekar mára már örökzöld Bodies dalával. LET'S OPEN UP THIS FUCKIN PIT!


usa drowning pool nu metal2016.06.09. 15:00 – Gnosis

Kegyetlen ami most Braziliában megy - Grave Desecrator-lemezpremier

Lángoló Premier

grave_desecrator_01_small-maria_goncalves.jpg

A június 17-én megjelenő harmadik Grave Desecrator-album (Dust to Lust) tökéletes a riói olimpiához, hisz a zenekari tagság csupa brazilokból áll. Ne legyünk naivak, ezt a Sarcófago, korai-Sepultura jellegű zenét biztosan nem fogják játszani az ötkarikás játékok megnyitóján, hiába játsszák szépen a dalt.

Citius, altius, fortius,  turpissimus!


thrash lemezpremier grave desecrator sarcófago2016.06.09. 14:55 – Lángoló

Magyarországi Wacken Metal Battle-döntő a Rockpart fesztiválon

wmb2016.jpg

A világ egyik legnagyobb metálzenei tehetségkutatóját és zenekari versenyét immár negyedik éve Magyarországon is megrendezik. Az idei versenyre közel 60 produkció jelentkezett, közülük választotta ki a zenei újságírókból álló zsűri azt a hatot, akik élőben is fellépnek a hazai döntőben 2016. június 23-24-25-én a balatonszemesi Rockpart fesztiválon. Az idei döntősök:

  • DYSTOPIA
  • HOT BEAVER
  • INHALE ME
  • PHRENIA
  • SIRENS CHANT
  • SUNWHARF

A 2016-os verseny külön érdekessége, hogy nem csak a hazai döntő győztese jut ki Wackenbe, hogy augusztus elején Magyarországot képviselve összemérje erejét 29 másik ország nyertesével a nemzetközi fődíjért, de a közönségből is utazhat valaki. A Monster energiaital ugyanis kétszemélyes utat sorsol ki azok között, akik a Rockparton a Fesztiválaréna színpadnál bármelyik nap 14-16 óra között leadják szavazatukat a nekik legjobban tetsző zenekarra. A közönség és a zsűri szavazatai 50-50%-ban befolyásolják azt, hogy ki lesz a magyarországi győztes, így már ezért is érdemes szavazni, a kétszemélyes wackeni utazás és fesztiválbérlet pedig csak hab a tortán.


hír wacken metal battle2016.06.09. 13:15 – Boros Gábor

Még nem jött el az én időm - Black Milk-interjú

A Fat Beats által felfedezett nagyreményű, detroiti csodagyerekből néhány év alatt az indie hip-hop szcéna egyik stabil, mindig megbízható minőséget szállító tagja vált. A producer/MC-t elkerülte az igazi kommercionális siker, és bár a tehetsége bőven megvan hozzá, mint házi beatmakert sosem szippantotta be a mainstream. Kompozíciói, változatos zenei megoldásai és – A38-as koncertje óta tudjuk – profi élő fellépései is messze kiemelik a 90-es évek hangzását sokszor unalomig hajszoló kortársak közül. Három kitűnő zenész élén előadott koncertje után, a hajó backstage-ében beszélgettünk többek közt arról, kiket tart példaképének, ha koncertről van szó, hogyan ismerte meg Jack White-ot, vagy, hogy zenekara miért egy XIX. századi rabszolgafelkelés vezetőjéről nevezte el magát. A beszélgetés alatt - a késői időpont ellenére - végig vidám, és rendkívül összeszedett, egyedül akkor komorul el kissé a hangja, mikor a mainstreambe való bejutásról kérdezem. Mintha sajnálná, hogy az az egy bizonyos lehetőség elmaradt, mondjuk a szintén detroiti Eminem egyik lemezén. (A nyitó galériát Sarkadi Bálint készítette az A38-as koncerten.)


interjú hiphop rap black milk