2016.07.03. 18:36 – Lángoló

148 ezren szórakoztak a Volt fesztiválon

Volt 2016

sg_volt_img_5004_kicsi.jpg

Vasárnap reggel véget ért a Volt fesztivál, ahol idén összesen 148 ezer látogató bulizott négy (illetve egy bemelegítő) napon keresztül. Az idei telt ház péntekre esett, ahova már előzetesen elkelt az összes jegy, leginkább az Iron Maiden fellépése miatt. Előzetesen 150 ezer látogatóra tippeltek a szervezők, ez majdnem meg is lett. Ha szombat este nem mossa el a vihar a bulizók nagy részét, lehet meg is lett volna a szám. “A Volt Fesztivált elsősorban a hazai vendégek látogatják, 15000 külföldi vett részt az idei eseményen. A 24. alkalommal megrendezett fesztivál története során először fordult elő, hogy a bérletek és a pénteki napijegyek elővételben elkeltek” – mondta el Lobenwein Norbert, a Volt főszervezője. “Az idei, rendkívüli siker után természetesen már készülünk a folytatásra. A jubileumi, 25. Volt Fesztivált 2017-ben július 5-8. között rendezzük meg.” – árulta el Fülöp Zoltán, a Volt másik főszervezője.


fesztivál hír volt2016.07.03. 14:00 – herma

Egy kis indie pszichedelia - Itt a Victoria+Jean debütje

victoriajean.png

Victoria svéd és énekel, Jean belga és gitározik. Ha ez alapján valami blues-os zenére gondolunk, nem járunk messze az igazságtól. Annyira. Mert van ilyen is, de szinte ahány dal, annyi stílus. Többségükben füstösek vagy ködösek, szomorkásak vagy megkeseredettek. Tehát nem a Divine Love fogja feldobni a napunkat, de ha izgalmasan hangszerelt, különleges dalokra vágyunk, akkor mégsem árt számításba venni.


indie pop rock electro psychedelic victoria+jean2016.07.03. 13:01 – Nihil_AK

Kellemetlen vendégek, kellemes meglepetések

El Rockamino, második rész

dscn2629.jpg

Az izomlázat másnap reggelre mintha elfújták volna. Cserébe arra leszek figyelmes, hogy mindkét talpamon olyan vízhólyagok nőttek - a balra négy, a jobbra három - mintha fizettem volna értük, pedig emlékeim szerint ilyen előző este nem történt. Indulás előtt még fürdünk egyet, mivel az útiterv szerint bármilyen erre alkalmas víz legközelebb Poroszlón várható. Lehet, hogy a Sex Action fénykorában hetekig kibírta tisztálkodás nélkül, de amikor negyven fok melegben gyakorlatilag mindenhez odaragadsz a kosztól, az még a legkeményebb dirty rockerek számára is kihívásként jelentkezhet.


beszámoló fesztivál turisztika el rockamino2016.07.03. 11:00 – herma

Időhúzás mesterfokon - A Pain of Salvation és a Remedy Lane 2016-ban

pos1.jpg

 A világ legkiszámíthatatlanabb és legmegosztóbb progresszív metal csapatánál már régóta esedékes egy új nagylemez. Tavalyelőtt, még elment, hogy Daniel Gildenlöw énekes-gitáros betegségére hivatkozva egy lényegében új dalok nélküli akusztikus lemezzel rukkoltak elő Falling Home címen, de most már kezd kínossá válni a hallgatás. Érzik ezt ők is, és ezért előásták az utolsó közmegegyezéses remekművüket, ami bizony még 2002-es keltezésű. Egy igazi rajongó természetesen továbbra is a belengetett "újrametálos" In the Passing Light of Day után epekedik, de azért jól teszi, ha nyom egy továbbot, mert ez a felújított verzió is megérdemli a figyelmet.


remix metál koncert progresszív pain of salvation2016.07.02. 15:05 – Hirdetés

Amikor tudod hogy álmodsz, de nem akarsz felébredni - Konyha koncert a Barba Negra Trackben

konyha.jpg
Legnagyobb önálló nyári koncertjét adja jövő szerdán, azaz július 6.-án a Barba Negra Trackben a Konyha zenekar, ahogy ők mondják: az utolsót "kétlemezes" zenekarként. A csapat ugyanis a napokban kezdi el harmadik, minden eddiginél eklektikusabb és ütősebb lemezének felvételeit Jumo Daddy és Dorozsmai Gergő produceri közreműködésével. További részletek a hajtás után! 


hirdetés programajánló koncert konyha barba negra track2016.07.01. 17:27 – Hirdetés

Tóparti házibulival nyit az EFOTT fesztivál

kozmix.jpg

Milyen egy retro-mulatós-techno-disco házibuli? Ezt így egyben kapjuk meg július 12-én, Velence Északi Strandján! Az EFOTT fesztivál nyitónapjára ugyanis a szervezők egy tóparti házibuli hangulatot álmodtak meg, ahol a 90-es évek UFO-Kozmix-Groovehouse együttesei mellett, a mulatós király Kis Grófo és barátai is mikrofont ragadnak. A buli zárásaként pedig indulhat a csapatás Deadcode & Friends vezényletével.


retro hirdetés programajánló fesztivál efott2016.07.01. 15:28 – herma

A préri női szemmel - megjelent Sarah Jarosz legújabb lemeze

sarah_jarosz.jpg

Már a negyedik nagylemeze jelent meg a napokban Undercurrent címen a Texas-ban született, ám lengyel gyökerekkel rendelkező folkénekesnőnek. Egyelőre a díjak elkerülték, bár számos jelölést begyűjtött, köztük három Grammy-t is, természetesen americana-közeli kategóriákban. Talán épp ezzel az új albummal összejönnek az elismerések, egyelőre nem tudni, mindenesetre a lemezanyagon nem fog múlni.


americana country singer-songwriter sarah jarosz