2016.07.09. 14:04 – herma

Tudom mit nézzél idén nyáron - a legújabb metálvideókat

 inter_arma.png

A kemény zenék hívei a nyár ellenére el vannak látva mindenféle földi és földalatti jóval. Közeledik az új Periphery-lemez megjelenése, már elérhető az új szupercsapat Gone Is Gone bemutatkozása, így részükről a minimum, hogy itt szerepelnek, de a Gojira sem tud leállni a klipforgatással, sőt, még a Mayhem is meglepett minket egy koncertvideóval, és ez még mindig nem minden. A többit viszont csak a hajtás után.


metál újdonság klip2016.07.09. 11:55 – Boros Gábor

Tánc és playback, azaz milyen kevéssel is győzni tudott az újvonalas hip-hop és r&b a Soundon

Asap Ferg- Chris Brown- és Tyler, The Creator-koncertbeszámoló

 

Az utóbbi években a Balaton Sound egyre erősebb hip-hop/trap/r&b line-uppal jelentkezik, és a nézőszámok, fesztivállátogatói érdeklődés idén már minden kétséget kizáróan megmutatta, hogy a fekete zene aktuális előadóinak abszolút helye van Zamárdiban és a hazai fesztivál térkép más fontos pontjain. Pár éve még alapvetően a külföldi közönség számára hívtak újgenerációs hip-hop előadókat a hazai fesztiválszervezők, - míg a műfaj magyar rajongói többségében még mindig azon mérgelődtek, miért nem Pete Rock, a Das-EFX, vagy Dj Premier lép fel – ma viszont már teljesen természetes, hogy a fiatal hazai hip-hop headek, kórusban kiabálják egy színpad felé vonulva, hogy “Taaaylooor Gaaang”, vagy “Aaaaasaaap Mooob”. (Tyler, The Creator-nyitókép Fekete István/Index.hu, a többi Juhász Dorottya.)


fesztivál balaton sound chris brown koncerbeszámoló tyler the creator asap ferg2016.07.08. 20:00 – Lángoló

Egy kis reggae, egy kis ska, egy kis népzene, és kész a StabilFrazír

Lángoló Premier

stabilfrazir.jpg

A bajai StabilFrazír zenekar 2011 óta zenél ezen a néven. Az alapító négyes fogat, Ódor Krisztián énekes, gitáros, Juhász Norbert gitáros, Hunyadi Gábor basszusgitáros és Kovács András dobos mellé az elmúlt években Tóth Viktor hegedűs, Tari Martin szaxofonos és Hegedűs Gábor billentyűs érkezett. A csapat 2016 nyarán kiegészült három fúvóssal, Vereb Jani harsonással, Földi Jácint trombitással és Csányi Latzy tenor szaxofonossal így a fix formáció tíz fővel áll színpadra.


premier reggae folk ska hír stabilfrazír2016.07.08. 18:39 – Nihil_AK

Utazás a magyar reggae őshazájába

Tiszasülytől Ladánybenéig - El Rockamino, ötödik rész

dscn2978_pig.jpg

Bő egy hét után olyan érzés úton lenni, mintha évek óta ezt csinálnád. De hagyjuk az Oravecz Nóra-féle életbölcsességeket, mert a végén még befarolunk egy olyan kikötőbe, ahol a puding próbája az evés, bár ez két képzavar egy mondatban. Mindenesetre Tiszasülyön már annyira rottyon voltam, hogy meg kellett keresnem a szállás címét a neten, mivel a többiek már rég eltűntek a balfenéken, mire odavonszoltam magam. De hát semmi sem fontos, csak talán az eszme mindenek felett.


beszámoló fesztivál turisztika el rockamino2016.07.08. 14:16 – Hirdetés

Ma indul a Rockmaraton Fesztivál

rockfater_rockmaraton_2016.jpg

Tíz nap, harminc külföldi és több mint száz magyar zenekar, vízpart, ingyen kemping, olcsó sör – ezek talán a legfontosabb kulcsszavak a ma startoló Rockmaraton Fesztivállal kapcsolatban. Emellett itt a Rockfater közbelép rajzfilmsorozat befejező része.
2016.07.08. 13:34 – _fá_

A nőverő kegyetlen nagy haknija - Chris Brown a Balaton Soundon

img_0381.JPG

Az van, hogy papíron Chris Brown első magyarországi fellépése lehetett volna a legnagyobb dobása a Balaton Soundnak. Laza popzenét hallgatni a Balaton mellett a lassan lemenő napban tényleg annyira tökéletes giccsélmény, mintha Oravecz Nóra Coelhóval hozna össze egy gyereket. Az elképzelésen az sem tudott rontani, hogy Chris Brown a klasszikus példája a tehetséges, de túl hamar befutott énekeseknek. Miután 2009-ben nagyon rondán megverte akkori barátnőjét, Rihannát, már nyugodtan mondhatjuk rá a szar ember kifejezést is, és igazából azóta is pontosan úgy viselkedik, mint egy elkényeztetett ficsúr, akinek fogalma sincs a társadalmi együttélés szabályairól. A koncertet végül nem ez rontotta el. (Fotók: Juhász Dorottya)


pop fesztivál r&b balaton sound chris brown koncerbeszámoló2016.07.08. 13:10 – dankógábor

Cliff Williams basszusgitáros is kiszáll az AC/DC-ből

acdccliff.jpg

Még megy az AC/DC turnéja (illetve folytatódik ősszel), de Cliff Williams, a zenekar 66 éves basszusgitárosa egy interjúban elárulta, hogy a körút végén befejezi az aktív zenélést. A zenésznek az lett sok, hogy annyi minden megváltozott a csapat körül. Malcolm Young gitáos betegség miatt szállt ki, Phil Rudd dobos túl zűrös lett, Brian Johnson énekes pedig a hallását veszítette el szinte teljesen, azért távozott. Ez Williams számára már nem ugyanaz, és úgy érzi, akkor cselekszik helyesen, ha a turné végén szögre akasztja a basszusgitárt. Williams amúgy 1977 óta zenél az AC/DC-ben, Angus Young mellett ő van a legrégebb óta a zenekarban. Nem mintha most nem így lenne, de ha ő kiszáll, tényleg csak Angus Young szólózenekara lesz az AC/DC.


rock ac/dc hír acdc2016.07.08. 11:04 – Nihil_AK

Tudom, milyen volt kuncsorogni egy pohár sörért

Interjú Hegedűs Lászlóval, az Alterába Fesztivál szervezőjével

47baed8b.jpg

Ízlés dolga, én szeretem a független kezdeményezésből kiinduló fesztiválokat. Színfalak mögé tekintő sorozatunkban most egy ilyen rendezvényt mutatunk be nektek. Idén már hetedik alkalommal rendezik meg Körmenden az Alterába Fesztivált, ennek apropójából a szervezővel, Hegedűs Lászlóval beszélgettünk. Az interjúban olyan dolgok kerülnek szóba, mint fesztivál szervezése egy kisvárosban, kapcsolati tőke és szalontüdő. Mindezeket magatokévá tehetitek a hajtás után!

backline_fejlec_2016.jpg


interjú fesztivál háttér backline alterába