2016.07.24. 12:55 – dankógábor

Kegyetlen lett a MSTRKRFT és a Converge énekesének közös dala

mstrkrft.jpg

A MSTRKRFT egy elektronikus tánczenét játszó kanadai duó. Viszonylag ismertek, és elismertek, jártak már Magyarországon is, sok ínyenc is bírja őket. Most jött ki a harmadik nagylemezük, ami így kezdőik:

Ez teljesen megszokott, semmi durva kilengést nem okoz a duó eddigi munkáihoz képest. Viszont így végződik:


hardcore hír electro mstrkrft converge jacob bannon2016.07.22. 11:24 – Szponzoráció

Nézd a legjobb helyről Steve Vai koncertjét!

Ibanez Gitárterasz a Budapest Parkban

vai15.jpg

Jövő csütörtökön a világ egyik legnagyobb gitárhőse látogat ismét hazánkba. A legendás Passion and Warfare album huszonötödik évfordulóját ünneplő turné július 28.-án ér a Budapest Parkba, az este folyamán pedig a teljes lemezanyag hallható lesz Steve Vai és zenekara előadásában. Ez már önmagában jó hír, a még jobb viszont az, hogy két olvasónk a legjobb helyről, a Budapest Park Heineken Lounge teraszáról nézheti meg a bulit, és még a sörfogyasztást is mi álljuk. Játék és további infók a hajtás után!


gitár programajánló koncert nyereményjáték steve vai ibanez budapest park2016.07.22. 10:44 – herma

Fjordok, erdők, gleccserek torzító nélkül - Myrkur unplugged anyaggal tér vissza

mausoleum.jpg

Nagy vitákat váltott ki a black metal kedvelői között Myrkur, azaz Amalie Bruun tavalyi debütalbuma. A dán származású, az Egyesült Államokban tevékenykedő énekesnő ugyanis elég nagy kiadói hátszéllel robbant be a köztudatba, és lemezének felvezető dalában az Ulver egyik korai klasszikusa hagyott túlontúl mély nyomot. No meg volt, akinek nem volt elég kemény, amit csinál, másokat az extrémebb, károgós részek voltak zavartak, az igazán szakavatottak meg az eredetiséget hiányolták. Sokaknak persze tetszett, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy bűn rossz semmiképp sem volt, a skandináv népzenéből merítő angyali hangon előadott akusztikus részek pedig kifejezetten szépre sikerültek. Akik kiegyeznek a legutóbbi mondattal, azok most örülhetnek, mivel egy idén rögzített, száz százalékban akusztikus koncert felvétele lát augusztus 19-én napvilágot.


folk dal hír akusztikus blackgaze myrkur2016.07.22. 09:31 – Gnosis

Ilyen egy 9/10-es Korn-dal

korn2.jpg

Legalábbis ezt nyilatkozta nemrég James „Munky” Shaffer gitáros az október 21-én megjelenő, The Serenity of Suffering cím új Korn-lemez kapcsán:

Ha az első albumunkat (Korn) tízesnek vesszük, akkor az új az tuti kilences.

Az a fő, hogy önbizalomból nincs hiány és ezt a Rotting In Vain című számot hallva akár kilences is lehetne, ha soha, egyetlen dalt se ismernénk a debüt óta. Na de ne legyünk túl szigorúak, maga a dal egy faék egyszerűségű Korn-szám, leszámítva, hogy nincs csattogó basszus, viszont van helyette ismét Jonathan Davis-es kutyaugatás. Akár még jó is lehet a lemez, mondjuk tíz dalból kilenc.


rock metál hír numetal korn2016.07.21. 22:21 – dankógábor

Meghalt Németh László Fritz, a Vágtázó Halottkémek gitárosa

Molnár Lajos Lujó VHK-gitáros Facebookján jelent meg a hír, hogy meghalt zenésztársa, Németh László Fritz. Grandpierre Atilla az Indexnek megerősítette a hírt, illetve még annyit mondott, hogy Fritz nagyjából három hete tudta meg, hogy halálos beteg, valószínűleg a betességgel összefüggésben tört el a lába és műteni kellett. Ezután viszont egyre inkább romlott az állapota, ma pedig a szervezete feladta a küzdelmet. Fritz 1982 óta volt a Vágtázó Halottkémek tagja. 16 évesen szállt be a zenekarba, és azóta kitartott a csapat mellett jóban rosszban. A VHK szünetelése alatt a Magura Napotvet, majd a Magura zenekarokban játszott Both Miklóssal, illetve a Mestyán Ádám VHK-basszusgitáros és Dus Polett énekesnő alapította Yava zenekarnak is tagja volt. A júliusi 15-ei VHK-koncerten egyébként még fel akart lépni, de már nem tudott elmenni, így helyettesítő gitárossal játszottak. Az ötvenévesen elhunyt Fritz már a második halottja a VHK-nak. 2012-ben, máig tisztázatlan körülmények között, Szumátrán halt meg Balatoni Boli Endre, a zenekar üstdobosa. (Fotó: Markovics Balázs)


hír magura vhk gyászhír vágtázó halottkémek németh lászló fritz2016.07.21. 16:00 – Gnosis

Érdekes zene Tasmániából - Départe-dalpremier

Lángoló Premier

departe2016_alidavis_bb_b_w5.jpg

A Départe eredetileg Ørannis néven indult el a black metalos világhírnév felé még 2011-ben, a világ egyik legismertebb metálszínteréről, az ausztráliai Tasmániából. A srácok hamar rájöttek, hogy teljes zsákutca számukra a vegytiszta fekete fémmel próbálkozniuk és inkább nevet és műfajt cseréltek. Ez utóbbi történetesen azt jelenti, hogy bár nem kukázták ki teljesen a black metalt, de cserébe mellé behozták a doom-, death-stílusjegyeket, és alkalomadtán az énekes nem csak hörög, károg, üvölt, hanem dallamokra is vetemedik. A kiadó szerint ez az egész nem más, mint post-black metal, és hát kik vagyunk mi, hogy ezzel vitatkozzunk. Mindenesetre a most nálunk premierező Vessel című szám meghallgatható és teljesen rendben van.


dalpremier post-black metal départe2016.07.21. 15:27 – Lángoló

Szabó Balázs Bandája a Balaton közepén lép fel pénteken

A május vége óta zajló MOL Nagyon Balaton programsorozat idén már olyan eseményeket tudhat maga mögött, mint az Ultrabalaton futóverseny, a látogatócsúcsot döntő 10. jubileumi Balaton Sound, a VinCE Balaton borfesztivál, a badacsonyi borászokat felvonultató Badacsony Bor7, illetve a VeszprémFest, ami többek közt Jamie Cullum, Lisa Stansfield és a Rozé, Rizling és Jazz napok boros-jazzenés programjával zajlott Veszprémben.


folk pop rock hír szabó balázs bandája nagyon balaton2016.07.21. 14:05 – SCs

Delejes pillantások a mikrofonnál – hat idei lemez rövid kritikája

Lángoló Lemezek

Az, hogy egy rock- vagy metálzenekar élén énekesnő áll, ma már messze nem hangzik olyan érdekesen, mint húsz évvel ezelőtt. Az angyali hangon dalolgató, leggyakrabban fekete csipkékben a színpadon vonagló gótikus démonhölgyek mintha kihalófélben lennének, ám helyüket átvették a retro/okkult rock/metál mezőny delejes pillantásokat lövellő tagjai, és minden egyéb stílusban is egyre több a nő a mikrofon mögött. Erre az esztendőre is jutott bőven „énekesnős” lemezből, még a felsorolásuknak sem érdemes nekikezdeni, számuk annyi, mint a magyar celebpartikon feltűnő ízléstelen dekoltázsoké. Sőt, a hátralévő néhány hónap is tartogat jó pár izgalmat. Nemsokára jön a negyedik SubRosa-album, hét év után lesz új Madder Mortem, és az olyan sarlatánságokról se feledkezzünk meg, mint a hirtelen és érthetetlenül népszerűvé váló Blues Pills, amely augusztus elején adja ki
második LP-jét. Róluk garantáltan nem esik szó az alábbiakban, hat másik zenekarról és énekesnőjéről annál inkább.


lemezkritikák blood ceremony universe217 bad acid oceans of slumber purson prisitne2016.07.21. 11:43 – Lángoló

Két vidéki klubkoncertet ad itthon az Ignite decemberben

ignite5.jpg

Az Ignite múlt hét csütörtökön adott egy bulit a Rockmaratonon, majd elindult fellépni pár másik európai városban is. Az amerikai-magyar hardcore-zenekar viszont ősszel egy monstre turnéval tér vissza a kontinensre, aminek a végén két magyar koncertet is adnak, de egyiket sem a fővárosban. December 10-én a székesfehérvári FEZEN Klubban lépnek fel, majd a debreceni Roncsbárban is adnak egy koncertet december 11-én. Téglás Zoli énekes ezt mondja erről:

Nagyon klassz koncerteket játszottunk a fesztiválokon, és a fővárosi klubokban, de most szeretnénk kisebb helyeken is fellépni. Sokan voltak, akik nem tudtak eljönni korábban egy-egy nagy fesztiválra, vagy nem tudtak jegyet venni a teltházas budapesti koncertekre. Elsősorban rájuk gondoltunk akkor, amikor úgy döntöttünk hogy idén két kisebb vidéki helyen játszunk. A jegyárakat is úgy alakítottuk, hogy az megfizethető legyen mindenkinek.

A 28 állomásos turnéra a kocsma punk Paddy And The Rats is elkíséri a zenekart, kihagyva az utolsó, debreceni koncertet.


punk hardcore hír ignite2016.07.21. 10:48 – dankógábor

Max és Iggor Cavalera Budapesten is előadja a Sepultura Roots lemezét

cavaleras.jpg

Volt már pár olyan koncert, ahol lényegében a Cavalera Conspiracy zenekar előadta a Sepultura idén 20 éves Roots című lemezét, most viszont Budapesten is megnézhetjük ezt a bulit. Az A38 szervezésében, de a Barba Negra Clubban lesz a koncert november 21-én, ahol a Cavalera testvérek mellett Marc Rizzo gitáros és Johny Chow basszusgitáros fog zenélni. A Roots volt annak idején Max Cavalera hattyúdala a Sepulturával, és ez volt az a lemez, amivel a frontember elindult ebbe a tribal metal irányba a kiszállás után alapított Soulfly zenekarával. Ez lett tulajdonképpen a Sepultura legnagyobb sikere, ezt a magasságot később sem a csapatban maradt tagok, sem a Soulfly nem érték el. Szóval erősen ajánlott a koncert minden harmincas-negyvenes metálrajongónak, tuti könnybe lábad majd a szemük.


metál hír sepultura2016.07.20. 21:23 – herma

Jubilál a Temple of the Dog - újrakiadás a láthatáron

temple_of_the_dog.jpg

Az elkötelezett grunge rajongók nyilván betéve tudják, hogy mi fán terem a Temple of the Dog, aki viszont csak kedveli a műfajt, annak is érdemes tudni róluk, hiszen közvetlenül a Pearl Jam megalakulása előtt, lényegében a banda mai felállása rögzített egy lemezt ezen a néven. Igaz, Eddie Vedder csak egy dalban énekel, meg néha vokálozik, a mikrofonnál pedig nem más, mint a Soundgarden énekese, Chris Cornell álldogál. Talán nem túlzás azt mondani, hogy életművének legérzelmesebb darabja ez a lemez, ami valahol nem meglepő, hiszen a Pearl Jam-előd Mother Love Bone énekes Andy Wood korai, hirtelen halálának* állítottak emléket a srácok.