2016.01.17. 16:58 – dankógábor

Nem is olyan rossz ez az új Entombed A.D.-dal

entombed_ad.jpg

Azért mondom ilyen félve, mert ugye a jelenlegi Entombedben egyetlen olyan tag sincs, akik a klasszikus lemezeken akár csak egyetlen egy dalt is írtak volna. Jó, picit hazudtam, mert L.G. Petrov énekes az utolsó Nicke Anderssonnal készült albumon, az 1997-es DCLXVI: To Ride Shoot Straight and Speak the Truth lemezen egy dalt szerzett, még hozzá a címadót, ami viszont egy instrumentális zongorázgatós átkötés csak. Ennek ellenére Petrov az, aki lendületből viszi tovább az Entombed nevet, még ha oda is van biggyesztve mögé az A.D. is. Bő egy hónap múlva már a második nagylemezük jön majd ki Dead Dawn címmel erről származik a Midas In Reverse dal is. Ez van itt alább, tessék meghallgatni, főleg ha klasszikus svéd death metalra vágysz.


metál hír death entombed entombed ad2016.01.15. 18:00 – Boros Gábor

Maximális őszinteség - Angel Haze-koncert lesz az Akvárium Klubban

angelhaze.jpg

Detroit az USA keleti partjának egyik hip-hop bástyája, elég csak a “motor city-ből” indult Eminemre, J Dillára vagy a legújabb tehetségekre Big Seanra és Dej Loafra gondolni. 2013-ban úgy tűnt a város friss reménysége – legalábbis female MC fronton – Angel Haze.  Rövid időn belül minden sikerült neki, amire csak egy kezdőnek szüksége lehet, hogy felfigyeljenek rá: XXL magazin címlap, popsztárokkal készült duettek (Ellie Goulding, Nick Jonas), beef más női rap-előadókkal (Azealia Banks), hires szerető, sikeres mixtape-ek. Január 19-én, - második magyarországi fellépésén - az Akvárium klubban bizonyítja, hogy debütáló lemezének (Dirty Gold) sikertelensége, csak egy megingás volt karrierjében, és Hong Kongtól Reykjavíkig tartó világkörüli turnéjának budapesti állomásán is telepumpálja a mellkasunkat trap basszusokkal.


hiphop hír rap trap angel haze2016.01.15. 13:27 – Lángoló

Ma indul a 30 éves Tudósok jubileumi turnéja

tudosok_img_7971.JPG

A Tudósok zenekart pontosan harminc éve, 1986-ban, az akkor húsz éves festő, zenész és író drMáriás társaival együtt alapította a vajdasági Újvidéken. A csapat meghatározó figurái közé tartozott a kezdeti években Bada Dada énekes/költő, aki a kezdetektől 1996-ig volt a Tudósok tagja. A délszláv háború elől Magyarországra költöző zenészek a kilencvenes évek elején Budapestre tették át a székhelyüket.. A zenekar drMáriás vezetésével, folyamatosan megújuló tagsággal azóta is szünet nélkül működik. A harminc éves fennállásukat egy évig tartó koncertsorozattal ünneplik, melynek első állomása Budapesten lesz a Kuplungban január 15-én este, egy héttel később január 22-én pedig Győrben, a megújult Rómer házban játszanak.


rock hír tudósok2016.01.15. 11:03 – Rácz Mihály

Jó nagy dobás - Horhos-lemezkritika

Horhos - Mons (Szerzői)

horhosmons.jpg

A Horhos végképp és szinte minden vonatkozásban elszakadt már az azóta tényleg megszűnt Bajdázótól, amiből kinőtt. A 2014-es debütálás is már önmagában kiteljesedett, egységes és egyedi zeneiséget és arculatot mutatott, mi több, a legtöbb kísérletező drone/ambient zenénél sokkal ember közelibbet. A Győrffi Ákos és Gugyella Zoltán alkotta duó most második albumán is főleg gitárokkal dolgozott, természetesen effektek segítségével, előfordul még egy kis szintetizátorhang is, de ez a lényegen mit sem változtat.


ambient drone ezt hallgasd horhos2016.01.15. 09:36 – dankógábor

A Black Sabbath négy eddig nem hallott dalt is kiad a búcsúturnéra

blacndcd.jpg

A The End című lemezt, amin lesz még négy koncertfelvétel is, csak a zenekar búcsúturnéján lehet majd kapni CD-n. A négy dalt még legutóbbi nagylemez számaival egy időben vették fel, és ugyanúgy a Rage Against The Machine-ból és az Audioslave-ből ismert Brad Wilk dobol rajtuk. Az európai búcsúturnét mellesleg Budapesten kezdi a zenekar, szóval nálunk is lehet majd remélhetőleg kapni a lemezt. A turnén amúgy már biztos, hogy továbbra is Tommy Clufetos játszik majd velük, és nem tér vissza Bill Ward, még elbúcsúzni sem. 


rock hír black sabbath2016.01.14. 15:32 – dankógábor

Egy túlbuzgó ügyvéd miatt kért bocsánatot a Metallica

sandman.jpg

Van egy kanadai zenekar, a Sandman. Ők kizárólag Metallica-dalokat játszanak, szóval ők egy tribute-zenekar. A logójuk is ennek megfelelően idézi a kaliforniai metálzenekart. Egész konkrétan a St. Anger lemez betűtípusát használták hozzá. Ez okozta a galibát szegényeknek, mivel a Metallica ügyeivel foglalkozó ügyvédi irodának mindez nem tetszett. Ezért aztán kaptak is egy 41 oldalas felszólítást, hogy fejezzék be a jogsértést.


metál hír metallica sandman2016.01.14. 13:20 – Prieger Zs.

Szívesen lennék például király, mert az még nem voltam - Interjú az 50 éves Paizs Miklóssal a Paizs Feszt előtt

A Sicratmanként is ismert Paizs Miklós 50 éves. Meg is ünneplik barátai és rajongói pénteken a Dürerben, ahol a neves és sokoldalú művész, aki nem mellesleg szürreálisan humoros interjúalany is, újra belebújuk majdnem minden szerepébe. (Kép: Barakonyi Szabolcs/Index.hu)


interjú folk rock rap sickratman világzene ethno paizs miklós pszichdelikus2016.01.14. 09:38 – dankógábor

Bowie nem búcsúnak szánta a Blackstart?

david-bowie-blackstar-video-still-2015.png

David Bowie vasárnapi halála óta leghűségesebb zenei társa, Tony Visconti nyilatkozik a legtöbbet. A producer most a Rolling Stone-nak adott interjút, amiben sokat mesél Bowie utolsó hónapjairól, heteiről. Ebben a legmegdöbbentőbb, hogy a zenész még egy új lemezt tervezett, és állítólag öt dalt fel is demózott az utolsó heteiben. Bowie november óta tudta, hogy gyógyíthatatlan, Visconti szerint viszont arra nem számított, hogy ilyen rövid ideje maradt. Bowie nagyjából egy héttel a halála előtt hívta Viscontit a lemez ötletével, a producer szerint a beszélgetésük után romolhatott drasztikusan a zenészlegenda állapota, mert a telefonban még tele volt energiával.


pop rock hír david bowie2016.01.14. 08:41 – dankógábor

A Volt lett Európa legjobb fesztiválja

voltaward.jpg

A Sziget pedig a legjobb európai programkínálattal büszkélkedhet. Mindez szerda este derült ki a hollandiai Groningenben tartott gálán, ahol átadták a European Festival Awards díjait. A Volt konkrétan a közepes méretű fesztiválok között indult, itt lett a legjobb. A díjat a két alapító, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán vette át, akik elmondták, hogy ez a hatalmas elismerés egy következetes, folyamatosan építkező munka gyümölcse. A legjobb lineup díjat elhozó Sziget fesztivál főszervezője, Gerendai Károly azt nyilatkozta, hogy

mindig arra törekedtünk, hogy a programkínálatunk annyira változatos legyen, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót. Nyilván vannak fesztiválok, melyek megtehetik, hogy akár több nagyobb nevet is felléptessenek, de úgy látszik, a szakma ezúttal a sokszínűséget értékelte.


fesztivál sziget hír volt