2016.07.30. 12:21 – herma

Új dal az Epicától - az első szöveges videó a The Holographic Principle-hez

epica_universal_death_squad.jpg

Ami egyébként más bandáknál klipnek is beillene, hiszen végig a minap a Rockmaratont záró zenekar tagjait láthatjuk a dal előadása közben. Az első számú szimfonikus metál csapat lemeze egyébként szeptember 30-án érkezik, és persze egyből bónuszos kiadás is elérhető lesz, instrumentális verziótól kezdve akusztikus dalokig mindenfélével. Meg amúgy is az eddigi legnagyobb szabású anyagának ígéri a The Holographic Principle-t a csapat. Ezt egyrészt nehéz látatlanban elhinni a két és fél évvel ezelőtti, hatalmas előrelépést jelentő The Quantum Enigma után, másrészt a Universal Death Squad tesz róla, hogy mégiscsak sikerüljön:


videó metal szimfónikus epica2016.07.30. 10:01 – Nihil_AK

Láncfűrészes hardcore grindcore - Új dal a Trap Themtől

trap-them-01.jpg

Természetesen szombaton délelőtt kizárólag grindcore zenét érdemes hallgatni, elsősorban akkor, ha amúgy sem szeretsz köszönni a szomszédoknak. Ha már itt tartunk, találtunk is egy kitűnő zenekart erre a célra. A Black Flag-féle hardcore punkot klasszikus svéd death metal hangzással ötvöző bostoni Trap Them hamarosan érkező, Crown Feral című lemezének felvezető dala igazán kellemes hallgatnivaló lesz azoknak, akiknek összefut a nyál a szájukban arra a gondolatra, hogy milyen jó is lenne egy Boss HM-2 torzítópedált fetisizáló, punkosított Dismember, igény szerint Entombed. A hajtás után magatokévá is tehetitek az élményt.


punk boss black flag hardcore grindcore entombed trap them hm-2 dismember2016.07.30. 08:31 – Lángoló

Jövő kedden indul a 9. Ördögkatlan Fesztivál

Zene, színház, kiállítások, családi programok idén már négy faluban

ordogkatlan.jpg

Augusztus elején újra Dél-Baranyában találkoznak a művészeteket kedvelők. Az eredetileg baráti vágyakozásból született Ördögkatlan Összművészeti Fesztivál idén már kilencedik alka­lom­mal vendé­geskedik Nagyharsányban, Kis­har­sány­ban, Bere­men­den, és idén először Villány­kövesdet is elfog­lal­ják a „mezít­lábasok”. Részletes információk a hajtás után. 


programajánló fesztivál színház művészet baranya ördögkatlan2016.07.29. 15:20 – Nihil_AK

A homokember belépője

Ma huszonöt éve jelent meg kislemezen az Enter Sandman

metallica_2.jpg

Ma ugye július 29-e van, egyben épp negyedszázada, hogy a Metallica kihozta kislemezen a komplett rock- és metál színtér, de valószínűleg az egész könnyűzene egyetemes történetének egyik legismertebb dalát, az Enter Sandmant. Bár ezt a számot valószínűleg minden olvasónk hallotta már életében legalább (hat-nyolc)százszor, összeszedtünk róla pár érdekességet nektek, mert épp ehhez volt kedvünk mai napon olvasott, a Meshuggah új lemezének megjelenésén kívül teljes mértékben érdektelen hírek megjelentetése helyett.


metallica múltidézés jubileum enter sandman kislemez daliás idők 25 év2016.07.29. 13:34 – Gnosis

Egy lemeznyi eddig még nem hallott My Chemical Romance-dal fog megjelenni hamarosan

MCR-62228225616.jpg

Amikor az első boroskóla után az emo is beütött a tiniknél úgy kétezer körül, a My Chemical Romance nevű zenekar is megalakult. A szerencsétlen időzítés (és kinézetük) miatt sokan tévesen az együttest is a műfaj nagyágyúi közé sorolták, ennek hatására pont ugyanolyan sokan gyűlölték is emiatt őket, mint amennyien szerették. Természetesen ők saját magukat mindig is inkább rock/punk csapatnak tartották félalter-beütéssel, de hát ugye ez egy rajongót vagy ellendrukkert annyira nem érdekel. 2013 márciusában, 12 évnyi küzdés után feloszlottak. Törtek a szívek és hiánycikk lett a zsilettből. A hír velük kapcsolatban most az, hogy bár, újjá nem alakulnak, viszont a nagy áttörést hozó The Black Parade lemezük tíz éve jelent meg és ezt most bónuszolva, tizenegy, eddig nem hallott számmal újra kiadják. Erről szól most a The Five of Us Are Dying ami egyébként a Welcome To The Black Parade daluk egy korábbi verziója.


alternatív my chemical romance punkrock no emo2016.07.29. 11:24 – Rácz Mihály

Világzene aranylövésig az idei Szigeten

Videós ajánló, első rész

fanfare-ciocarlia-big1_1.jpg

Bár az ömlesztett reklámfelületeken nem kaptak helyet, így a felületes rátekintés elkerüli, de a legízesebb bandák szokás szerint a Világzenei Színpadon láthatók és hallhatók majd a Szigeten. Nem feltétlenül kell ezt elhinni, de próbát tenni azért érdemes. Most pedig lássunk néhány konkrét példát!


programajánló sziget lajkó félix világzene mau mau cimbaliband fanfare ciocarlia hackney colliery band2016.07.28. 16:32 – Lángoló Gitárok

Duff McKagan kedvenc receptje magyarul

cooking.jpg

Alig egy hete jelent meg magyarul Duff McKagan életrajza, It'so Easy...És más hazugságok címmel. A könyvről már írtunk korábban, most viszont egy olyan blogbejegyzésre akadtunk, melyet mindenképp szeretnénk megosztani veletek. A kiváló Rock and Chili gasztrocker blog szerzője, Fazekas Richie ugyanis elkészítette azt a receptet, melyet Duff barátunk még akkoriban tanult, amikor konyhai kisegítőként dolgozott, és naponta csak egyszer evett, méghozzá úgy, hogy az étterem által biztosított fejadagot dobták fel ezzel-azzal. A receptet, mely a hajtás után olvasható, ezúton is ajánljuk a Megadeth tagjainak figyelmébe! A cikk itt olvasható(Köszönjük Pintér Miklósnak, hogy figyelmünkbe ajánlotta a cikket!)


gasztro recept guns n roses avokádó megadeth duff mckagan rock and chili2016.07.28. 16:00 – Gnosis

Negédes rockzene - Anciients-dalpremier

anciients_0177_c_thuja_knox_small.jpg

Teljesen időszerűen jelentkezik a Voice of the Void című új lemez friss beharangozó dalával a vancouveri Anciients, ugyanis pont most vagyunk az uborkaszezon közepén. Ilyenkor csendben elvagyunk, nézünk ki a fejünkből és néha dúdolgatunk, tét nélkül. Na pont ezt az életérzést adja át most a Following the Voice dal is: habkönnyed rock/metal zene, dallamos és kicsit kiabálós énekkel, némi kis progos beütéssel is. Nem fáj, nem fakaszt mosolyra, de el lehet vele lenni. A kanadai zenekart egyébként még 2009-ben a 3 Inches Of Bloodból ismert Aaron "Boon" Gustafson basszeres alapította és a Heart Of Oak volt az első lemezük.


rock anciients