2016.08.07. 18:18 – Lángoló Gitárok

Laux Józsefre emlékezünk

vmzehqbz_2_1000x700.png

Laux József sokat adott a magyar zenének. Tizenkilenc évesen, 1960-ban korengedménnyel a Benkó Dixieland Band tagja lett, majd 1964-ben csatlakozott az Omegához dobosként. Később alapítótagja lett az LGT-nek, hazaköltözése után könyvkiadással foglalkozott. Tegnap, hetvenhárom évesen halt meg rövid betegség után. A Lángoló Gitárok néhány meghatározó dallal emlékezik meg a legendás dobosról és menedzserről, aki a saját zenekarai mellett olyan előadókkal is együtt dolgozott, mint Bryan Adams, Frank Zappa, vagy Chick Korea.


omega rip megemlékezés lgt laux józsef2016.08.06. 10:57 – herma

Kanada felől fújt a szél - és magával hozott egy új Hevy Devy dalt

devin_townsend.jpg

Méghozzá a Failure képében, amely a címmel ellentétben cseppet sem nevezhető kudarcnak, sőt. Ha Devin Townsendről csak annyit tudnánk, hogy majd' húsz éve megcsinálta az Ocean Machine albumot, és most ezt hallanánk legközelebb, meg sem lepődnénk rajta. Szóval hozzá képest egész retrós a szám. Pedig igazából azóta nem volt olyan a számtalan stílust felvonultató produkciói között, amelyikben ne lett volna komoly csavar az addigiakhoz képest. Erre persze most is lehet számítani, hiszen a jövő hétre már belengetett nekünk egy jóval összetettebb kompozíciót.


dal rock hír metal devin townsend2016.08.05. 18:49 – Dankó Gábor

Hegyeket bontott a metál - Ilyen volt a szlovéniai Metaldays

img_3902.jpg

A Metaldays egy ideje már megy Szlovéniában. Ezen a néven is negyedszer rendezték meg idén, de elődje, a Metalcamp is megélt kilenc évet Tolminban, a szlovén Alpok lélegzetelállító hegyei között. Tényleg azok, főleg annak, akik nem találtak már szállást a kisvárosban, és mondjuk Nova Gorica felől toppannak be a tolmini völgybe, meglátva a Júliai-Alpok sziklás csúcsait. Maga a fesztivál a Tolminka és Soča folyók találkozásánál van egy nem túl nagy területen, két stranddal, két színpaddal, de az utóbbiból jövőre lesz még egy a feltörekvő zenekarok számára. (Fotók: Juhász Edina)


fesztivál metaldays2016.08.05. 17:29 – dankógábor

Feloszlik a Dillinger Escape Plan

dep-pressshot-2016.jpg

A híreket figyelő Dillinger Escape Plan-rajongók most biztos értetlenül néznek, mivel hamarosan jön a zenekar új nagylemeze, de Ben Weinman gitáros egy interjúban bejelentette, hogy a megjelenést követő turnék után, a 20. évfordulójukon feloszlanak. A zenész elmondta, hogy sosem volt népszerűbb a zenekar, mint jelenleg, de nem akar ebbe az egészbe belefáradni, és negyven évesen már nem feltétlen akar olyan gyorsan élni, mint régebben. Lassítani pedig emiatt nem fogják a Dillinger Escape Plan tempóját, szóval inkább feloszlanak, a csúcson abbahagyva a játékot. A vég viszont nem most lesz hirtelen, még körbekoncertezik a világot, a teljes 2017 ebből fog számukra állni, szóval még nem tudják melyik lesz az a bizonyos búcsúkoncert. Előtte pedig, október 14-én jön a Dissociation című (ezek szerint) búcsúlemez, amiről az első dal valóban nem azt mutatja, mintha öregesebb tempóra váltottak volna. Ez alább hallható is:


metál hardcore hír dillinger escape plan mathcoore2016.08.05. 14:41 – Hirdetés

Dupla punk rock ünnep - Junkies és Prosectura holnap a Trackben

junkies.png

Szombaton igazán zúzós estének néz elébe a Barba Negra Track, hiszen érkezik a Junkies, akik jelenleg épp új lemezen dolgoznak. A banda régen lépett fel Budapesten, ráadásul nem akármilyen vendégzenekart hívtak erre az alkalomra, a korhatáros punkzene hazai főpapjait, a legendás Prosecturát, akik egy ideig szintén utoljára játszanak a fővárosban, így aztán elég nagy buli várható. Rajongóknak és szimpatizánsoknak, punk-rock zenét kedvelőknek mondhatni kötelező program a holnap esti koncert! 


punk programajánló rock junkies prosectura barba negra track2016.08.05. 13:49 – Gnosis

Faszellem - új Alcest-dal

13063168_1168426666523265_1740636303319479568_o.jpg

Magyarra fordítva ezzel a címmel jelenik meg szeptember 30-án az Alcest ötödik nagylemeze. A lemez eredeti címe egyébként Kodama lesz és ez egy japán szó, ami a poszt címében említetten kívül visszhangot is jelent. A francia duó tehát most kis japánkertekben a bonsai fák között bámulják a cipőiket és csodák csodája, ismét kárognak benne néha. Egyelőre nem tudni, hogy az új lemez mennyi és milyen visszhangot fog kapni megjelenésekor, de egy vadiúj számot most meg is lehet hallgatni.


alcest postmetal post-black metal2016.08.05. 12:12 – Lángoló Gitárok

Novemberben a Joy Formidable lép fel a Placebo előtt - ajánló

yoj.jpg

The Joy Formidable soha nem félt a kihívásoktól, következetesen járják a saját útjukat. Turnéztak már Sir Paul McCartneyval és a Foo Fightersszel is, olyan producerekkel készítették albumaikat, mint Alan Moulder (The Killers, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins), Rich Costey (Muse, Foo Fighters), vagy a Grammy-díjas Andy Wallace. Azt mondják sejtelmes, monumentális, viharos és szenvedélyes alternatív rockot játszanak, zenéjük sodró lendületű gitárfutamok, illetve az érzelmi hatást fokozó, békés-nyugalmas kiállások ellentétén alapul, hazájuk Wales, de már évek óta Londonban élnek. Első kislemezüket, az A Balloon Called Moaning-ot még önerőből adták ki, és rögtön elismerő kritikákat kaptak érte az NME-től, a Times-tól, a Guardiantől és a Pitchforktól is. 2010-ben szerződtek a Warner fennhatósága alá tartozó Canvasback Recordshoz. Négy albumuk jelent meg eddig, az utolsó idén márciusban Hitch néven került a boltokba.2013-ban már a hazai közönségnek is megmutatták magukat a Szigeten, most pedig a Placebo előtt is megnézhetjük az előadói képességeiket a Budapest Arénában.


ajánló the joy fomidable