2016.08.14. 18:36 – Lángoló

Katarzis a lemenő napban - Sziget 2016, második nap

muse_artlasso_003.jpg

Talán az idei Sziget legrockosabb napja volt a szombat este. Volt Bring Me The Horizon, ami metál. Sigur Rós, ami post-rock. Muse, ami meg un. aréna rock. Szóval ezekben volt gitár rendesen, még ha néha furán is használták. Meg volt Roisín Murphy is, aki kissé fura diszkót tolt. (Muse-os nyitókép: Artlasso)


koncert sziget muse sigur rós bring me the horizon róisín murphy sziget20162016.08.14. 13:40 – m.adi

Ezt hallgasd ma a Szigetre készülve – vasárnap

A korábbi évekhez képest elég sok magyar hangot hallani idén a Szigeten, és azt hiszem, ma David Guetta miatt ismét egy csomó napijegyes lesz kint, egyáltalán nem lepődnék meg, ha ismét teltház lenne. Persze Guettánál csak jobb fellépők lesznek a mai napon, bár a nagyszínpad felhozatala egy kicsit sovány azért így, hogy ő van a a 21:30-as sávban, előtte pedig a Halott Pénz, a Sum 41 és Tinie Tempah. A Világzenei színpadon viszont két igazán figyelemre méltó produkció is lesz, Dudu Tassától és zenekarától iraki etno-rockandrollt láthatunk, és a színpad egyik legnagyobb dobása, a nyugat-afrikai blues-popot játszó Aziza Brahim is ma lép fel, aki egy algériai menekülttáborból indulva 2014-re jutott el odáig, hogy elkészítse az év világzenei albumát (bővebben róluk ebben a cikkünkben írtunk). Az OTP Bank-A38 színpad is simán kárpótolhat minket Guettáért, fellép például a Bloc Party, és az a német-svájci BOY, ami itthon még elég ismeretlen, de tök kellemes indie popot játszik. A fesztivál hazai felhozatala is talán ma a legerősebb, az említett Halott Pénz mellett koncertet ad többek között a Kiscsillag, Péterfy Bori, és a Szabó Benedek és a Galaxisok. Szóval ma is érdemes kilátogatni a Szigetre, előtte pedig még inkább érdemes végigpörgetni a fenti playlistet, hogy már a kellő hangulatban érkezzen mindenki a K hídhoz.


ajánló sziget sziget2016 sziget-playlist2016.08.13. 12:07 – m.adi

Ezt hallgasd ma a Szigetre készülve – szombat

Ha a mínusz egyedik naptól számoljuk, akkor pont ma érünk el a Sziget közepéhez, de egyelőre inkább arra érdemes gondolni, hogy négy este hátra van még. Ebből az első legnagyobb fellépője egyértelműen a Muse, még úgy is, hogy tavaly megjelent utolsó albumuk azért nem volt olyan nagy szám, úgyhogy a szombati készülős playlist is velük kezdődik. Aztán pedig egy csomó jó zenével folytatódik olyan előadóktól, mint a !!!, a Sigur Rós, Róisín Murphy, a Bring Me the Horizon, a rap-metált játszó mexikói Molotov, vagy a magyarok közül a nagyszínpados Quimby, a Mary PopKinds és az Irie Maffia. A világzene pedig minden eddiginél hosszabban szerepel a válogatásban, de leginkább azért, mert a várhatóan nagy bulit csapó Leningrad 2013-as szigetes fellépése az elejétől a végéig fent van a YouTube-on, úgyhogy a playlist végén ezt hallgathatjátok/nézhetitek meg még indulás előtt.


ajánló sziget sziget2016 sziget-playlist2016.08.12. 13:05 – Lángoló

Konzervshow és szabad mellbimbók – Sziget, 0. nap

Érdekes napot zárt a Sziget, hiszen túl vagyunk az egész héten legjobban várt Rihanna fellépésén, aminél rosszabbat könnyen lehet, hogy már nem is fogunk látni a hátralévő öt napban. Voltunk azért jobb koncerten is, MØ ugyanis tök pörgős bulit csinált, és igazából Jake Bugg sem volt rossz, csak olyan nagyon jó sem. Beszámolók a Sziget nulladik napjáról. (Nyitókép: Bődey János/Index.hu)


sziget rihanna mo jake bugg sziget20162016.08.12. 11:09 – m.adi

Ezt hallgasd ma a Szigetre készülve – péntek

A programfüzetet böngészve első ránézésre azt lehet mondani, hogy egy kicsit visszafogott nappal folytatódik a Sziget, de ez talán nem is baj, legalább lesz lehetőség kipihenni a tegnapi elképesztő tömeget, ami Rihanna koncertje miatt alakult ki a fesztiválon. Meg aztán persze csak első ránézésre olyan nyugis ez a nap, a nagyszínpadon az egyaránt három éve berobbant és most új dalokat hozó Bastille és John Newman is fellép Manu Chao mellett, az OTP Bank-A38 színpadon lesz például Editors, ami három éve még simán nagyszínpados volt, a Világzenei színpadon pedig a magyar népet már annyiszor megtáncoltató Goran Bregovic is koncertet ad. A fenti playlistből pedig az derül ki, hogy ennél még sokkal több érték van a mai napban az A38-tól az Európa színpadon át a világzeneiig, olyan dalokkal, amiket biztosan hallottatok már, és olyanokkal is, amiket talán még nem, de tetszeni fognak.


ajánló sziget sziget2016 sziget-playlist2016.08.11. 17:02 – herma

Temple of the Dog rajongók figyelem - Már egy új lemez is szóba került

temple_of_the_dog_2.jpg

Alig néhány hete derült ki, hogy a Pearl Jam és Soundgarden tagokat felvonultató alkalmi formáció az egyetlen lemezük megjelenésének huszonötödik évfordulója alkalmából rövid amerikai turnéra indul. Naná, hogy azonnal hatalmas érdeklődés övezte a dolgot, és bár még sok a bizonytalanság, mostanra újabb biztató hírek érkeztek a Temple of the Dog felől.


hír pearl jam grunge soundgarden temple of the dog