2016.08.21. 20:00 – Lángoló

Magyarul rappelni vagy angolul rappelni? - Itt egy új AYAHUASKA-dal

ayahusaka.jpg

Közel két hónapja debütált oldalunkon a dunaújvárosi AYAHUASKA Látlelet című klipje. Nem késlekedtek sokat a srácok, hiszen máris itt a következő videó a Paradigma című kislemezről, melynek címe What’s up man. A szövegek témája leginkább a magyar zenekarok angol nyelven való megszólalásának témáját boncolgatja, viszonylag szókimondó stílusban. A zenekar az indulásakor többször is megkapta, hogy az ilyen stílusú zene csak angol nyelven tud működni, erre reflektálva készült el a szám, és a hozzá tartozó szövegvideó. A vizuális megjelenítés Csipke István keze munkája, a keverésért pedig a kecskeméti Area 51 súdió munkatársai Kiss József és Schautek Bálint a felelősek. A kislemez megjelentetése ezennel elérkezett a féltávhoz, hiszen a már megjelent két dal mellé még kettőt tervez a csapat, de állításuk szerint a java még csak most jön.


premier metál hiphop hír ayahuaska2016.08.21. 15:00 – Lángoló

A kitartásról szól a BeatKOHO új dala és klipje

Lángoló Premier

beatkoho_img_9604.jpg

Új videoklippel jelentkezik a BeatKOHO. A dunaújvárosi hip-hop-zenekar két hónappal ezelőtt megjelent Máshol lennék után mutatja be a KZDDK-t, azaz: Kezdődik. A kitartásról, és az életben bekövetkező változások pozitív megéléséről szóló szám videójában - a zenekar mellett - a Blero tánccsoport tagjai szerepelnek, egy tehetségkutatóba ágyazva.


pop hiphop hír beatkoho2016.08.19. 20:00 – Gnosis

Az erdélyi kultúrterroristák újra támadnak - Siculicidium-dalpremier

Lángoló Premier

000316.jpg

Két évvel ezelőtt lehetett utoljára hallani a székely true arcokról, akkor volt is nálunk egy Siculicidium-lemezpremier, és most újra itt vannak, mégpedig egy félórás EP-vel. Négy saját dal és három feldolgozás (Beherit, Desaster, Swans(!)) lesz az ősszel megjelenő Land Beyond The Forest című anyagon, amiről most a Return To The Solar Temple című darabot ti is lefülelhetitek, csak itt a Lángolón. A dal elég pőre és faék egyszerűségű, ami igazi Sicu' védjegy, ám mégis tökéletesen eltalált, különösen a levezetés sikerült parádésra. Az ének maradt ugyanaz a rettenetes/tökéletes (elég megosztó volt ez ugyanis nálunk mindig),  de talán mintha most a felvétel keverésénél hátrébb fröcsögne Béla Lugosi (igen, ez az énekes neve), mint a korábbi lemezeken. Remélem egyetlen true hungarian blackmetalost sem sértek meg azzal, ha azt gondolom, hogy a Siculicidium az a zenekar most, akik képesek a Tormentor hagyta űrt idehaza betölteni.Részünkről kíváncsian várjuk az EP-t.


siculicidium dalpremier2016.08.19. 17:33 – Nihil_AK

Best of Szeged, első fejezet

Szegedi zenekarok az idei SZINen

nyers.jpg

Az idei SZIN fellépőinek dicséretes módon meglehetősen nagy hányadát adják a helyi zenekarok. Kétrészes ajánlónkban most rájuk koncentrálunk, hiszen ha csak a fesztivál programkínálatát nézzük meg alaposabban, akkor is számos kitűnő produkcióval találkozhatunk. A nemzetközi fellépők mellett érdemes rájuk is odafigyelni, jöjjön tehát szubjektív Best Of Szeged ajánlónk első része!


programajánló fesztivál szeged szin dystopia nyers komfortzóna szegedi ifjúsági napok gőzerő helyi hősök s hit gyulekezete2016.08.19. 16:00 – Gnosis

Melankolikus gondolatok - Mist Of Misery-lemezpremier

Lángoló Premier

mistofmi.jpg

A Mist of Misery egy hat éve létező svéd blackmetal zenekar, a teljes ismeretlenségükért ezidáig két kis- és egy nagylemez volt a felelős. Most viszont úgy gondolták, hogy elég a tespedésből és a második, Absence című lemezzel betörnek az Elitisták közé, de nem a nagyon brutális zeneiséget választva, hanem a dallamosabb, líraibb vonalat erősítve. Az album hallgatása során felsejlik néha a Dimmu Borgir vagy a ColdWorld zenekarok hatása is, ám jólesően amatőrebben és hihetőbben megközelítve a pátoszos hangulatot, ráadásul DSBM-elemeket is beleszőve a dalokba, amitől ridegebb és szomorúbb lesz a mondanivaló. Az augusztus 31-én megjelenő lemezt teljes egészében most ti is meghallgathatjátok nálunk:


lemezpremier mist of misery2016.08.19. 10:45 – dankógábor

Újra Budapestre jön a Crippled Black Phoenix, az európai turnéjuk vendége a The Devil's Trade lesz

cbp_ss.jpg

Pontosíthatjuk úgy is, hogy a Crippled Black Phoenix már a napokban itt lebzselt Budapesten, sőt, a fenti képen is ők vannak, ahogy a Supersize Recordingsban zenélnek. Ősszel viszont európai turnéra indulnak, ahol a vendégük az amerikai Publicist UK és Makó Dávid egyszemélyes projektje, a nagylemezét a napokban bónuszolva, vinylen is kiadó The Devil's Trade lesz. A turné természetesen elér Magyarországra is, december 15-én a Dürer Kertben lépnek fel. Az apropó most az új nagylemez lesz, ami ősszel jelenik meg a Season Of Mistnél. A magyarországi stúdiózás egyébként nem ehhez kapcsolódik, de egyelőre legyen meglepetés, hogy mi lesz belőle.


folk rock hír crippled black phoenix the devils trade2016.08.19. 08:57 – Nihil_AK

Itt az első dal az új Darkthrone-lemezről

Bónusz Fenriz kommentárral

fenriz.jpeg

Miközben mindenki az új Metallica-dallal van elfoglalva, az underground mélyebb bugyraiban szintén érdekes dolgok történnek. Minden idők legjobb metálzenekara, a Darkthrone ugyanis tegnap délután szintén kihozott egy új szerzeményt Tundra Leech címmel, amely a hamarosan érkező Arctic Thunder lemez nyitószáma is egyben. Jellemző módon semmilyen különösebb felhajtás nem kísérte a premiert: némi facebookos hangulatcsinálás után Fenriz saját Soundcloud-csatornáján lett közzétéve a dal. Fenriz volt olyan kedves, hogy némi kommentárt is fűzött a számhoz, melyben a Hellhammer és a Poison Idea frigyének titulálta friss alkotásukat, és a végeredményt hallgatva nem is nagyon tudunk vele vitába szállni. A dal végén a felvételek készítéséről is hallhat néhány hasznos információt a necro hangzás műhelytitkaira kiéhezett nagyközönség. A hajtás után tehát itt a Tundra Leech, és a Darkthrone, akik szerencsére most is elfelejtették megtagadni magukat.


premier diy black metal darkthrone fenriz nocturno culto trve arctic thunder thundra leech2016.08.18. 22:54 – dankógábor

JÉZUSMÁRIA! Itt egy új Metallica-dal, és jön a lemez is

metallica2016.jpeg

Nem kapok levegőt. Ilyen váratlanul nem jöhet ez. Pedig de, akárhányszor olvasom hírt, igaznak tűnik.

HÁROM HÓNAP MÚLVA ITT AZ ÚJ METALLICA-LEMEZ

Az lesz a címe, hogy Hardwired…To Self-Destruct, és a címadó dalt is meg lehet hallgatni róla, itt alább. Ja meg klip is van hozzá, jó sok stroboszkóppal, de ez mindegy is. Az már nem mindegy, hogy a dal egy bő háromperces thrash metal szám. Nem gondoltam volna, hogy képesek még ilyenre. Azért hogy csavarjanak egyet a dolgon, a lemez 80 perces lesz, de két korongon, hat-hat dallal, szóval lesz itt epika. Szóval kétszer negyven. Vagy egyszer harminc és egyszer ötven. Kiderül. Na de tessék meghallgatni, aztán véleményt mondani.


metál hír metallica thrash