2016.09.11. 13:11 – Lángoló

Nem ment szélnek az Intim Torna Illegál háromnegyede, csak kilépett egy tag

itiminuskiss.jpg

Volt ugye délelőtt az a hír, hogy az Intim Torna Illegálból kilépett Kiss Sándor basszusgitároson kívül mindenki. Akkor már jeleztük, hogy a kilépett tagok is kiadnak majd egy közleményt, ami itt is van. Ebből kiderül, hogy ők nem is léptek ki, és folytatják tovább Kiss nélkül. Magyarán, ha most mindkét tag ragaszkodik a saját verziójához, akkor két Intim Torna Illegál van. De itt a Dorogi Péter énekes, Nádasdi János gitáros és Gálos Ádám dobos által kiadott hivatalos közlemény


pop rock hír intim torna illegál2016.09.11. 10:47 – Lángoló

Szélnek ment az Intim Torna Illegál háromnegyede

iti2016.jpg

Az Intim Torna Illegál a Facebooján jelentette be, hogy Kiss Sándor basszusgitáros- zenekarvezető mellől az összes tag távozott, helyére pedig három új zenész érkezett. Kiss az Ldkritika oldalnak adott interjújában részletezi az okokat, de ahogy mondja, ő maga sem érti miért történt ez, mert a többiek nem mondtak részleteket, Dorogi Péter énekes vezetésével azt mondták, hogy az, ami most van, az nem jó, másképpen kéne csinálni. Kiss ezért úgy döntött, hogy a három, szerinte összejátszó tag nélkül folytatja, és a helyükre már fel is vette az új zenészeket, Hermann Tamás énekest, Ruska Péter gitárost és Pusztai Gábor dobost. A felállás már el is kezdett dolgozni az új lemezen, illetve a következő Intim Torna Illegál-bulikon is már ők zenélnek majd. A másik három tag jelezte, hogy hamarosan egy közlemény adnak ki az ő verziójukkal. 


pop rock hír intim torna illegál2016.09.10. 18:16 – dankógábor

Most akkor feloszlik a Die Antwoord vagy nem?

dieantwoord_ninja.jpg

Pénteken jött a nagy breaking hír, hogy a trash freak rave-rap trió jövőre feloszlik. A hír szerint a dél-afrikai csapat 2017-ben kiadja ötödik nagylemezét, készít egy filmet, és befejezi a működését. Az, hogy öt lemezt csinálnak csak, nem újdonság, mert ezt már a karrierjük elején megmondták. Egyelőre viszont még a negyediket sem adták ki, az most, szeptember 16-án jelenik meg Mount Ninji and Da Nice Time Kid címmel. A lemezen kívül még forog egy film is (állítólag már tíz éve, még meg sem alakultak, mikor kezdték), ami egy dél-afrikai gengszterfilm lesz, amiben ninják vannak, de azért lényegében róluk és a karrierjükről szól majd. Na most ehhez hírhez jött az a komment a formáció énekesnőjétől, Yo-Landitól, hogy ez egy nagy hülyeség, egy újságíró (akinek a kurvaanyja), kiforgatta a szavaikat. Merthogy nem, nem oszlanak fel jövőre, csak elkezdik a munkát az utolsó lemezükön, aztán meg dolgoznak tovább a filmjükön. Szóval hülyeség, hogy 2017-ben feloszlik a Die Antwoord. Majd inkább 2018-ban. Vagy akkor sem.


hír rap rave die antwoord2016.09.09. 10:34 – Nihil_AK

Metallica másképp - Húsz éve jelent meg kislemezen a Hero of the Day

Napi könnyű

metallica_load_era_3.jpg

Szeptember 9. Megkezdődik az egri vár ostroma. Az Egyesült Kolóniák nevet változtat Egyesült Államokra. Először száll fel a helikopter, Asbóth Oszkár találmánya. Megszületik Latinovits Zoltán, Otis Redding, Hugh Grant, Adam Sandler és Péter Szabó Szilvia. Meghal idősb Peter Brueghel, Stephane Mallermé és Máté Péter. Megjelenik kislemezen a Hero of the Day, a Metallica Load albumának második klipdala.


dal napi metallica anton corbijn jubileum load bob mould hüsker dü kislemez napi könnyű hero of the day trey azagthoth2016.09.09. 09:26 – RosanicsP

Anthony Kiedis ezúttal cox on sox pantomimfigura – Itt az új Red Hot Chili Peppers-klip

rhcp_gorbot.png

Na jó, tudom, nem pantomimfigura, igazából robot. Szóval az van, hogy egy héttel a budapesti koncertek után új videoklippel jelentkezett a Red Hot Chili Peppers, ráadásul nem is rosszal. Az igazat megvallva a zenekar sosem tartoztak azok közé, akiknek unalomig néztem volna a klipjeit. Legalábbis, egy-két kivételtől (Dani California) eltekintve, nem adtak különösebb pluszt. Idén viszont egyelőre nem lehet rájuk panasz, a Dark Necessities után a második The Getaway-es dal is egész rendesen összerakott klipet kapott Tota Lee-nek köszönhetően.


pop rock red hot chili peppers hír2016.09.09. 08:16 – dankógábor

Ilyen lenne a Tame Impala, ha Lady Gaga énekelne rajta

ladygaga2016live.jpg

Vagy legalábbis elég erősen érezni Kevin Parker keze nyomát Lady Gaga új, picit pszichedelikus, de azonnal fülbemászó kislemezén, ami Perfect Illusion címmel jött ki most. Ez Gaga visszatérése is lényegében, ugyanis 2013 óta nem adott ki semmi szólóprodukciót, csak egy Tony Bennett-tel közös dzsesszalbumot. Közben meg színészkedett, és olyan volt, mint akinek esze ágában sincs újra zenélni. Most viszont rátalált a Tame Impala-s Kevin Parkerre, de annyira, hogy még a zenekar egyik Los Angeles-i fesztiválfellépésének végén is megjelent a színpadon, hogy elmondja mennyire klassz a Tame Impala. A dalnak egyébként nem csak Parker volt a producere, hanem Mark Ronson és a Grimes, Madonna vagy Justin Bieber mellől ismert Bloodpop is. Ja, és Josh Homme is gitározik a dalban. Az új Lady Gaga-album pedig majd jön valamikor, télen talán.


pop rock hír lady gaga2016.09.08. 16:00 – Gnosis

Itt az új Thy Catafalque-album!

Lángoló Premier

thy_catafalque-x123-small-2016-gyongyi_kudlik_1.jpg

A neve alatt kiadott szólóalbuma és a Neolunar-project után Kátai Tamás idén a Thy Catafalque-diszkográfiáját is növeli eggyel: szeptember 16-án jelenik meg a soron következő lemez, Meta címmel. Hat vendégénekes (és természetesen maga Kátai) lesz hallható rajta, nevezetesen Lédeczy Lambert (Ahriman, Tyrant Goatgaldrakona), Kónya Zoltán (Gire), Tóth Balázs (Casketgarden), Tóth Ági, Vasvári Gyula (Perihelion) és Bakos Attila. Utóbbi pl. egy, még a Rengeteg lemez idején készült, de arról lemaradt dalban. A 66 perces, 9 dalos nagylemez borítóját pedig egy bolgár ikonfestőnő készítette, ami eredetileg egy 36x36-os olajfestmény. A teljes album először nálunk hallgatható meg, a kattintás után:


thy catafalque lemezpremier2016.09.08. 15:43 – dankógábor

Zack De La Rocha ezt csinálja a Rage Against The Machine-újjáalakulás helyett

zack-de-la-rocha-4.jpg

Amíg a Rage Against The Machine zenészei Chuck D-vel és B Reallel hakniznak Prophets Of Rage név alatt, addig Zack De La Rocha valószínűleg egy szólólemezre készül. Erre lehet következtetni a most frissen kiadott, és legálisan is letorrentezhető Digging For Windows dalból. A számnak egyébként a Run The Jewels-es El-P volt a producere, és ugyanolyan klassz, mint amilyen klassz volt a One Day As A Lion projektje Jon Theodore Queens of the Stone Age-dobossal. Aztán lehet ez is befullad egy EP után, mint az, majd meglátjuk. Alább az ígéretes dal.


hiphop hír elektro zack de la rocha