2016.10.02. 13:16 – Lángoló

Magmaként feltörő csalódások - lemezkritikák

Lángoló Lemezek

17085143.gif

Szerzőink nem voltak túlságosan lenyűgözve az elmúlt időszak lemeztermésétől, ez meg is látszik a mostani kritikákon. Két albumnak sikerült a négyes osztályzatot megszereznie, a többi alatta teljesített. De vajon melyik a jó és melyik a kritikán aluli, az új überprogos Opeth vagy a cukimuki RHCP netán a Magashegyi Underground?


opeth rhcp magashegyi underground bruce springsteen gojira fates warning in the woods lemezkritikák2016.10.01. 20:52 – Magyar Ádám

Közép-Európa a kedvenc helyem az egész világon – Operators- (és Wolf Parade-) interjú Dan Boecknerrel

Lángoló Interjúk

dsc_4169.jpg

Kevés olyan kanadai van, akit jobban érdekel a volt keleti blokk kultúrája, mint a hoki. A leginkább a Wolf Parade tagjaként ismert Dan Boeckner (a képen középen) közéjük tartozik, aki vasárnap új zenekarával, az Operatorsszal lép fel a Dürer Kertben, (ahol az észak-ír Girls Names és a magyar Black Bartók is tiszteletét teszi), de előtte még mesélt nekünk Budapesthez és az Unicumhoz fűződő kapcsolatáról, kedvenc friss zenekarairól és a Wolf Parade következő lépéséről is. (Fotó: Shervin Lainez)


interjú operators dan boeckner2016.09.30. 16:42 – Lángoló

A kiütésről írt dalt Peru és Ganxsta Zolee

peruganxsta.jpg

A The Voice című műsorban feltűnt, de underground körökben a Green Machine nevű Kyuss-tributje-ről valamint újabban a Bálnalovas zenekarból is ismert énekes Peru és Ganxsta Zolee közös dalt írt amihez leforgatták a klipet is egy budapesti bokszteremben. A Knockout című dallal Peru kereste meg gyermekkori kedvencét, hogy írjon rá egy rapbetétet. A stúdió munkálatok után elkezdték játszani a dalt a rádiók, de most közös klip is készült, aminek itt van az online bemutatója.


metál hiphop peru hír ganxsta zolee2016.09.30. 15:04 – [MTI] Lángoló Gitárok

Emléktáblát kapott Tommy Ramone budapesti szülőháza

ramoneemlektablamti.jpg

Tommy Ramone (Erdélyi Tamás), a legendás amerikai punkzenekar, a Ramones egykori dobosa tiszteletére pénteken emléktáblát avattak szülőházánál, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky út 36-38., a Toldi mozi bejáratánál. A magyar fővárosban született zenész 1974 és 1978 között volt a Ramones dobosa. Hétéves korában, az 1956 októberét követő megtorlások miatt kellett szüleivel elhagynia Magyarországot, az emléktáblát a forradalom 60. évfordulója alkalmából is állították. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)


punk ramones hír2016.09.30. 14:00 – Lángoló

Készül az új A Kutya Vacsorája-lemez, de most itt egy tavalyi dal új klipje

Lángoló Premier

a_kutya_vacsoraja_ejjel_nappali_altato_werk2.JPG

A Kutya Vacsorája az utóbbi időben ismét elkezdett egyre aktívabb lenni. Mind vizuálisan, mind zeneileg igyekszik új lendületet véve megújulni a magát exkluzív zenei laborként definiáló zenekar. Harmadik, A szerelem hétszer munkacímet viselő, jövő év első felére tervezett konceptlemezüknek előfutára volt a nyár elején debütált Éji vadász című szám, aminek az érdekessége, hogy „Év emlőse a denevér” kampány részeként erre a dalra klip pályázatot hirdetett a zenekar a tíz hazai nemzeti park igazgatósággal, a Vadonleső Programmal, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Tom-Tom Recordsal, és a Magyar Természettudományi Múzeummal összefogva. A klippályázat eredményhirdetésére szeptember 10-én került sor, ugyanezen a napon a nyertes klip bemutatására került a zenekar Youtube csatornáján, mint hivatalos rajongói klip. Ezt meg lehet alább nézni, előtte viszont egy teljesen friss klippremier következik egy régebbi dalra.


premier pop rock hiphop hír a kutya vacsorája2016.09.30. 10:50 – dankógábor

Itt egy új Radiohead-dal

radioheadthomjoni.jpg

Elkezdték postázni a Radiohead nyáron megjelent lemezéhez, az A Moon Shaped Poolhoz készült deluxe kiadásokat, ami többek között az album vinyl és CD verziója mellett egy bónusz CD-t is tartalmaz. Ezen a legutóbbi James Bond-filmhez készült, de ott fel nem használt Spectre hallható, illetve az Ill Wind című, sehol máshol meg nem jelent dal. Meg is lehet hallgatni itt alább, illetve itt egy furcsa videó is a deluxe kiadás kicsomagolásáról.


pop rock hír radiohead2016.09.30. 10:30 – dankógábor

Jön az első Dereng-nagylemez, itt egy dal róla Golfjátékos címmel, ami egy golfjátékosról szól

Lángoló Premier

derengfoto.jpg

Október 17-én jelenik meg az új és egyben első Dereng-nagylemez, A műsorellenőrzés egyik fajtája feltűnően ritka címmel. A Dereng, ha valaki nem tudná, az Isten Háta Mögöttből 2010-ben kivált Bokros Csaba gitáros zenekara, ami úgy tűnik mostanra ért el egy stabil felállást.

Három kislemez után, új énekessel indult be annyira az ihlet, hogy érdemes volt kilenc számot rögzíteni. Az album tehát több mint három évig csiszolódott, így találtak egymásra a riffek és a ritmusok, így lett minden egyre bonyolultabb és egyszerre tisztább is. A lemezen lesz minden, zaklatott dal egy strandról, olasz szerelem, egy tojásétel és a mindennapok kapcsolata és üvöltő medvék.

- mondta Bokros.

Az albumról most meg is lehet hallgatni egy dalt, ami Golfjátékos címet viseli, és egy golfjátékosról szól.


premier rock hír dereng2016.09.29. 16:58 – dankógábor

Nagylemeznyi hosszúságú EP-t adott ki a Fucked Up

fuckedup.jpg

Teljesen a semmiből, This Mother Forever címmel megjelent egy új Fucked Up-dal, amit alább meg is lehet hallgatni. A kanadai punkzenekar a 16 perces szösszenethez hozzácsapta még a tavaly megjelent, Tanya Tagaqval közös Our Own Bloodot is, így egy kvázi nagylemezt ad, mivel az utóbbi szerzemény több mint félórás. A fizikai megjelenés összesen 250 darab 12"-es bakelit lesz, amit a koncerteken árul majd a csapat.


punk rock hír fucked up2016.09.29. 16:20 – Lángoló

Neves følklandológus beszél a Kerekes Band régi-új hazájáról

Lángoló Premier

Sir Anthony P. Sø, a neves angol følklandológus bemutatja, hogyan és miként élnek a távolra szakadt følklandi magyariak.

Korábban elsősorban a skót népművészetet tanulmányoztam, majd végül 1986 őszén, Peter Gabriel Birdy című albuma után döntöttem úgy, hogy komolyabban kell foglalkoznom a følklandi magyariak kultúrájával

- fogalmazott P. Sø.

Sir P. Sø ebben a videóban mutatja be először a világnak azt a régi, elfeledett krónikás könyvet, amelyet a saját padlásán talált meg, és amelyben Desiderius testvér eredeti, ó-følklandiul írt bejegyzése található. Ezenkívül betekintést nyerhetünk a følklandiak színpompás népviseletébe, melyet a Gemini Brothers ruhaipari vállalat készít, és a veréb- és csütörtökhitű lakosság hétköznapjaiba is.


folk pop rock hír kerekes band