2016.01.24. 17:27 – m.adi

Miért olyan rút a valóság? – nyolc hazai újdonság

dalmegosztás

Az új év első dalmegosztásán bőven lehet érezni a téli hangulatot, a szokásosnál több melankolikus, visszafogott, vagy éppen szomorú dal gyűlt össze a két ünnep környékének terméséből. Ezek előadói között kevéssé ismert és még teljesen ismeretlen formációk váltják egymást, illetve találkozhattok két olyan zenésszel is a Roy és Ádám-os Nagy Ádám és a KFT-s Bornai Tibor személyében, akik a szokásostól eltérő oldalukat mutatják meg. Akiket pedig nem jár át a magyar néplélek, azok találnak magukat boldogabb darabokat is, úgyhogy hajrá, és ha valami megtetszett, akkor a poszt végén szavazni is tessék.


magyar újdonság dalmegosztás2016.01.22. 14:57 – dankógábor

A bataclanos túlélők ingyen bemehetnek az Eagles Of Death Metal párizsi koncertjére

eaglesofdeathmetaltc_01.jpg

Az Eagles Of Death Metal február 16-án lép fel újra Párizsban, miután tavaly november 13-án 87 ember esett áldozatul a terrortámadásnak. A zenekar eredeti terve az volt, hogy a tragédia helyszínén, a Bataclanban fejezik be a koncertet, de a klub egyelőre még nem nyitott újra. Az ingyen jegyhez január 5. és 20. között fel kellett venni a kapcsolatot a jegyárusító helyekkel, így jutott a belépőhöz, aki akart. Horváth Tibortól, a két magyar túlélő egyikétől megtudtuk, hogy ők nem éltek a lehetőséggel. Csak ezért most nem mennek ki Párizsba, de ha kint lennének, valószínűleg nem hagynák ki a koncertet. Helyette van ugye a február 20-ai budapesti buli, mint lehetőség, bár az akváriumos fellépés már telt házas, szóval senki ne rohanjon jegyet venni.


pop rock hír eagles of death metal2016.01.22. 12:21 – Hirdetés

Új képzéseket indít az Akadémia38

Február 15-ig lehet jelentkezni az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó-iskolájába  

a38_concert01-690x450.jpg

A jó szakember kicsit őrült, nagyon elhivatott, és minden helyzetben feltalálja magát. Az Akadémia38 célja, hogy használható gyakorlati tudással és biztos elméleti alappal felvértezett szakembereket képezzen. Szuperintenzív gyakorlati képzés és komoly elméleti ismeretek neves oktatóktól, kis létszámú csoportokban az A38 egyedülállóan komplex technikáján – ez az Akadémia38, az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó-iskolája. Február 15-ig három képzésre lehet jelentkezni: koncerthangosító-, koncertvilágosító- és mozgóképgyártó-képzés indul az Akadémia38-on. Nyílt nap: 2016. február 6., 16 órától.


hír a382016.01.22. 10:36 – dankógábor

Iggy Pop és Josh Homme közös lemezt ad ki

igghomme.jpg

Amit ráadásul Matt Helders, az Arctic Monkeys dobosa játszott fel, valamint a Queens of the Stone Age-gitáros-billentyűs Dean Fertita is tagja a kvartettnek. Iggy Pop azt mondja, hogy ez igazából az ő szólólemeze, aminek Homme a producere. Homme pedig azt nyilatkozta, hogy őt lényegében a Post Pop Depression című, kilencszámos lemezen való munka mentette meg, mivel nem igazán tudta feldolgozni az Eagles Of Death Metal zenekarával történt párizsi terrortámadást, illetve azt, hogy ő nem volt jelen a tragédiánál. A zenekar nem csak a lemezt adja ki március 18-án, hanem turnét is terveznek. Sanszos, hogy a már bejelentett nyári Iggy Pop-koncertdátumok is ezzel a formációval lesznek, így a június 4-ei bécsi buli is a Rock In Viennán. A koncertfelálláshoz még a Queens Of The Stone Age-es Troy Van Leeuwen gitáros és a chavezes Matt Sweeney basszusgitáros is csatlakozik majd (Homme pedig szerintem nem lesz ott, de ne legyen igazam). Alább dal is van a lemezről, ráadásul még élő verzióban is.


pop rock hír iggy pop josh homme2016.01.22. 09:00 – Lángoló

Itt egy új Dream Theater-dal a rockoperás lemezről

dreamtheater_1.jpg

Új lemezével a Dream Theater nagyon nagyot gondolt. A január 29-én megjelenő The Astonishing egy "retro futurista poszt apokaliptikus disztópikus" világban játszódik, ahol "középkori stílusú feudalizmus" uralkodik. Nem mondhatnánk rá már előre sem, hogy a punk irányába mozdultak volna. Biztos megihlette őket az Éhezők viadala. Szóval a lényegre törő dalok helyett kapunk kétlemeznyi progresszív metált a nagyívű zene mellé nagyívű sztorival. Az egyik ilyen nagyívű dal a Moment Of Betrayal lesz rajta, ezt meg is lehet hallgatni alább.


metál hír progresszív dream theater2016.01.21. 20:00 – dankógábor

Két számnak pozitív a témája - Begotten Silence-albumpremier

Lángoló Premier

begotten_silence_promo_ke_p_faces_of_suffering.jpg

Nem szeretném kivenni a Begotten Silence zenekar szájából a szavakat, mutassák be ők az alább premierező első nagylemezüket. Török Csaba énekes mondja:

Az album központi témája a szenvedés, van olyan szám, ami a félelemről szól (Szunnyadó), van ami az őrületről (Maggot Injection), esetleg a bosszúról (Massacre Instinct), a mazochizmusról (The Canvas of Torment), de két számnak pozitív a témája: az Escalate arról szól, hogy a céljainkat csak a határaink kitolásával tudjuk elérni, az Omnipresent pedig arról, ahogyan az emlékek formálódnak bennünk. Bár egy kisebb konzisztencia van a számok témáját illetően, nem vetünk meg néha egy-két pozitív témát. Mellesleg minden szàm egy-egy különálló sztori.

Ezek után ki milyen zenére számít? Igen, olyan! Hallgassuk is meg!


premier metál hír death begotten silence2016.01.21. 17:50 – _fá_

Inkább szólt a Nirvana - Imagine Dragons-koncertkritika

Esküszöm, minden előítélet nélkül mentem el az Imagina Dragonsra. Nekem az a meggyőződésem, hogy egy popzenekar, ami Papp László méretű stadionban tud koncerteket adni, az jó eséllyel szórakoztató is lesz a maga módján. Épp olyan jól szórakoztam Shakirán, mint a Rammsteinen, pedig otthon egyiket se szoktam hallgatni. Az Imagine Dragonsnak még örültem is, mert bár a lemezeik soha nem voltak képesek rávenni akár egy újabb hallgatásra is, egy fiatal és nagyon up to date zenekarról van szó, akiknek tele kellett volna lenniük energiával. (Képek: Mahboubi Salim)


pop koncertbeszámoló imagine dragons2016.01.21. 16:00 – Gnosis

Ne lustálkodj, mert szamár maradsz! - Rotten Sound-dalpremier

Lángoló Premier

rotten_sound-008_mg_2523.jpg

A pár nappal ezelőtti Wormed-dalpremier kapcsán kaptunk egy ilyen kommentet:

Hibátlan! jobban is rámehetnétek erre a vonalra: ANALEPSY, Abominable Putridity, Unfathomable Ruination, kis Cattle Decapitation. Szép zenék ezek egytől egyig :)

Habár a felsorolt zenekarok között nem szerepelt a Rotten Sound (és a smileyt sem tartjuk indokoltnak egy ilyen mogorva zsánernél), csak reménykedni tudunk, hogy a kedves kommentelőnk és sok más olvasónk is elégedett lesz ezzel az alig másfél perces új dallal.


hír grindcore rotten sound brutalitás a köbön2016.01.21. 14:09 – dankógábor

A Primus agya összeállt John Lennon fiával

claypoollennon.jpg

Az eredmény pedig olyan mintha John Lennon pszichedelikus énje mellé beszállt volna basszusgitározni Les Claypool. Sean Lennon hangja megtévesztésig olyan, mint az apjáé, Claypool pedig nem nagyon szólal meg a jellegzetes rajzfilmorgánumán, de azért a basszushangzása erősen rányomja a bélyegét a zenére. A formáció neve egyébként az, hogy The Claypool Lennon Delirium, a páros pedig akkor jött össze, mikor Lennon The Ghost of a Saber Tooth Tiger zenekara nyitott a Primus és a Dinosaur Jr. közös turnéján. Claypool a backstage-es jammelések során jött rá, hogy nem annyira elvetendő a közös projekt ötlete. Szóval van most ez a furcsa zene, ami azért még hallgatható is. Az alábbi nyolcperces számon elvileg Claypool csak basszusgitározik, minden mást Sean Lennon játszott fel.


pop rock hír sean lennon primus les claypool pszichdelikus the claypool lennon delirium2016.01.21. 14:00 – Lángoló

Új dallal vágtat át az emberen a Satelles

Lángoló Premier

satelles_twyf_1.jpg

A Satelles egy melodikus hardcore zenekar. Eddig egy EP-jük jelent meg, amin még a volt newbornos, Bridge To Solace-es Fellegi Ádám dobolt, de azóta lett állandó ütősük Hornyák Kristóf személyében. A zenekarnak február 22-én jelenik meg az új anyaga, aminek a premierje itt lesz a Lángolón, de most, egy hónappal előtte bemutatnak egy dalt róla. Alább a dal, illetve Bali Dávid basszusgitáros mesélt röviden a közelmúlt történéseiről.


premier punk metál hardcore hír satelles2016.01.21. 10:34 – Boros Gábor

Maximális színpadi jelenlét - Angel Haze-interjú és -koncertbeszámoló

angelhaze_12575784_911673655589620_1721900334_n.jpg

Alig több mint két éve a hip-hop legtehetségesebb, fiatal reménységei közt tartották számon. Két sikeres mixtape után, nagykiadós debütálása (Dirty Gold) azonban nem sikerült. Dolgozott pop-sztárokkal (Sia, Ellie Goulding, Mary Lambert), és viharos kapcsolata Kim Basinger lányával legalább annyi sajtómegjelenéshez juttatta. Legnagyobb erényeként, kíméletlenül őszinte szövegeit említik leggyakrabban, amikben tabuk nélkül vall, olyan témákról is, mint, hogy erőszak áldozatává vált gyermekkorában. Tavaly Back To The Woods címmel újra mixtape-pel jelentkezett, számos mainstream közeli projekt után újra függetlenként. Második magyarországi fellépése előtt az Akvárium klubban beszélgettünk.


interjú hiphop rap koncertbeszámoló angel haze2016.01.21. 10:00 – Lángoló

Itt egy teljesen új Omega Diatribe-dal

Lángoló Premier

omega_diatribe_promo_2016.jpg

A zord groove metaljáról és tört ütemeiről ismert Omega Diatribe a 2015-ös Wacken Metal Battle tehetségkutatón nyert egy különdíjas stúdióidőt a SuperSize Recordings jóvoltából, aminek az eredménye a Contrist című dal. Ezen hallható először az új dobosuk, Kiss Tamás, hiszen a 2013-a debütáló Lapetus nagylemezüket még Metzger Dáviddal rögzítették, míg az ezt követő 2015-ös Abstract Ritual EP-t az amerikai ütős Kevin Talley (Suffocation/ex-Six Feet Under/Chimaira/Misery Index stb.) játszotta fel. A felvételek egy része a zenekar stúdiójában, az 515 Studióban zajlottak, Hájer Gergő gitáros vezetésével, míg a másik része a SuperSize Recordingsban, Horváth Attilával. A dal az utóbbi helyen nyerte el a végleges formáját, azt, amit itt alább azonnal meg is lehet hallgatni.


premier metál hír omega diatribe