2016.10.09. 17:15 – dankógábor

Ilyen szétcseszett Tankcsapda-feldolgozást sem hallottatok még

rendezetlensegfoka_tankcsapda.jpg

Volt a Tankcsapdának egy feldolgozásos versenye az elmúlt hetekben. Bárki küldhetett nekik egy saját maga által újragondolt Tankcsapda-számot, amit aztán a debreceni zenekar értékelt, a legjobb pedig felkerül a nemsoká megjelenő duplaalbumra, aminek egyik lemezén a Tankcsapda dolgoz fel másokat, a másik lemezén pedig őket dolgozzák fel mások. Na, A Rendezetlenség Foka zenekar is készített egy átiratot a Tetoválj ki című Tankcsapda-dalra, amit NEM indítottak a versenyen. Ellenben most itt alább meg lehet hallgatni. 


vicc rock hír a rendezetlenség foka2016.10.09. 14:05 – _fá_

Akkora darálás lesz a Dürerben, hogy már most vicsorgunk

weekendnachos.jpg

Ha egy bulit Bloodshed Festnek hívnak, akkor tényleg nem nagyon kell bemutatni, mit várhatunk tőle: vért, darálást és halált, mindezt általában két perc alatti dalokkal. Hétfő este a Dürer kertben elég komoly grindcore pakk kerül kibontásra: nyolc nagyszerű zenekar mutatja meg, pontosan mit értenek a lehető legkevesebb mellébeszélést tartalmazó zene alatt. A Weekend Nachos, a Homewrecker, az Afternoon Gentlemen, az Endless Swarm és a Groak is klasszikusan abban típusú bunkózásban utazik, amire a kevésbé hozzáértő emberek lazán az értékelhetetlen zajongás kifejezést használják. Mi persze értékeljük, ahogy a magyar frontot erősítő SxOxTxEx, a Jack és a Vorgär zenekarok sem a finom balladáikról híresek. Egyedül arra kell figyelni, hogy odaérjünk a Dürerbe 18:00-ra, mivel a sok zenekar miatt az ígéret szerint minden baromi pontos lesz. Egyszerűen elképzelni sem tudunk jobb hétfő esti kikapcsolódást. Alább némi zene is van.


hír jack grindcore homewrecker weekend nachos vorgar sxoxtxex afternoon gentlemen2016.10.07. 14:31 – Gnosis

Tbilisziből gyűlölettel - megjelent az új Psychonaut4-lemez

14440647_1294141433951403_8456639381436489997_n.jpg

Grúzia legismertebb, ha nem az egyetlen, depresszív szuicid blackmetal zenekera új albummal jelentkezett, Neurasthenia, azaz ideggyengeség címmel. A Psychonaut4 harmadik albuma első hallásra még szellősebb és dallamosabb lett mint a tavalyi Dipsomania, több tiszta énekkel megspékelve. Persze ne kapjon senki a megkövesedett szívéhez, a megkínzott károgás és a horzsoló gitártémák megmaradtak, a koncepció pedig ugyanúgy az önkínzás és a vágyott halál témaköreinek a kivesézése. Kellemes elgyengülést a fáradt idegeknek:


dsbm psychonaut42016.10.07. 13:00 – dankógábor

Itt van egy-egy ritkaság a Soundgardentől és a Panterától

soundgarden-band.jpg

A Soundgarden Badmotorfinger lemeze idén lett 25 éves, a Pantera The Great Southern Trendkillje pedig húsz. Szóval mindkettőnek lesz valami különleges kiadása. Előbbin még nem tudni mi lesz pontosan bónuszban, de a Rusty Cage című daluk egy eddig nem hallott verzióját már megosztották a rajongókkal, alább hallható is. Utóbbinál viszont minden részlet kiderült már, lentebb el is olvasható milyen ritkaságokkal lesz tele a dupla lemez második CD-je. Illetve egy dalt már a Pantera is megosztott, a Flood egy korai keverését lehet meghallgatni alább. A The Great Southern Trendkill bónuszlemezét egyébként akár külön is meg lehet majd venni október 21-től.


rock metál hír pantera soundgarden2016.10.07. 11:00 – dankógábor

Összeállt a Pink Floyd

Egy közlemény erejéig. A zenekar még élő tagjai, tehát David Gilmour gitáros-énekes, Nick Mason dobos és Roger Waters basszusgitáros-énekes a Facebookra tett ki egy közös közleményt, amiben kiállnak a Gázai Szabadságflottán letartóztatott nők mellett, és elítélik az izraeli hatóság illegális műveletét, amiben foglyul ejtették a segélyszállítmány csak nőkből álló legénységét.

Ettől persze még Pink Floyd-koncert nem lesz, de már ez is nagy szó. Waters egyébként már számos alkalommal került összetűzésbe Izraellel a gázai események miatt, az újdonság a fenti dologban, hogy ezt most mindhárman megteszik. (A Pink Floyd utolsó koncertje 2005-ben volt, a londoni Live 8 alkalmából, a fenti kép is ott készült, jobb szélén az azóta elhunyt Richard Wright billentyűssel.)


rock pink floyd hír2016.10.07. 09:16 – roska

Az Oasis három év alatt elérte azt a sikert, amihez a Beatlesnek nyolc kellett - mondta Liam Gallagher

liamgallagher640.jpg

Az Oasis egykori énekese annak a Mat Whitecross-nak nyilatkozta a fentieket, aki a most megjelent Supersonic című dokumentumfilmet is forgatta a csapatról. A fiatalabbik Gallagher szerint az Oasis mindössze három év alatt érte el azt a népszerűséget, ami a Beatlesnek nyolc évbe telt. Azt azonban elsimerte, hogy ők ellenben az USA-ban nem nagyon tudtak befutni, szerinte leginkább azért, mert nem képviselték azt a fajta üres hűhót, amit a tengerentúlon elvártak. Liam Gallagher egyébként szólóalbummal készül visszatérni jövőre, amiben ígérete szerint odaszól még pár embernek. 


siker hír beatles oasis gallagher2016.10.06. 17:01 – Nihil_AK

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy számos, ma már jól menő zenekar tőlünk indult el"

Beszélgetés Andrásik Removal, a Budapest Music Expo szervezőjével

21832_100595396640688_3221585_n.jpg

Ahogy tíz éve minden október elején, ezen a hétvégén ismét megnyitja kapuit Budapesten Közép-Európa legnagyobb hangszerkiállítása, a Budapest Music Expo. Idén még több koncert, még több hangszer várja az érdeklődőket új helyszínen, a korábbinál is nagyobb területen, emellett rengeteg fiatal zenekar kap lehetőséget a bemutatkozásra az Öröm a zene tehetségkutató színpadain. Mindezekről a rendezvény főszervezőjével, Andrásik Removal beszélgettünk.


interjú programajánló rendezvény bme háttér hangszerkiállítás budapest music expo2016.10.06. 16:00 – Gnosis

Tasmán ördögök, nyomasztó zenével - Départe-lemezpremier

Lángoló Premier

departe2016_alidavis_bb_b_w5.jpg

A Départe eredetileg Ørannis néven indult el a black metalos világhírnév felé még 2011-ben, a világ egyik legismertebb metálszínteréről, az ausztráliai Tasmániából. A srácok hamar rájöttek, hogy teljes zsákutca számukra a vegytiszta fekete fémmel próbálkozniuk és inkább nevet és műfajt cseréltek. Ez utóbbi történetesen azt jelenti, hogy bár nem kukázták ki teljesen a black metalt, de cserébe mellé behozták a doom-, death-stílusjegyeket, és alkalomadtán az énekes nem csak hörög, károg, üvölt, hanem dallamokra is vetemedik. A disszonáns, sötét tónusú dalok mindent megtesznek azért, hogy a gyanútlan hallgató fejében Ausztrália és Tasmánia egy lepukkant, koszlott no-go zóna legyen, a szörfparadicsom és cukimuki kenguru simogató hely helyett..


lemezpremier post-black metal départe2016.10.06. 15:13 – Lángoló

Decemberben jön az új Rolling Stones-lemez

therollingstones640.jpg

Egy ideje már pletykálták, most tény lett: új Rolling Stones-lemez érkezik. Picit felemás ugyan a dolog, mert a december másodikán megjelenő Blue & Lonesome kizárólag bluesfeldolgozásokat tartalmaz, de hetvenéves zenészeknél azért belefér, hogy már ne kreatívkodjanak annyira. (Talán lesz még idő egy saját szerzeményekkel teli lemezre is.) Na de nem ez a lényeg, hanem az, hogy alább egy percet meg lehet hallgatni a Just Your Foolból, amit Buddy Johnson szerzett még 1953-ban. Hogy az egy perc alatt se unatkozzunk, egérrel lehet forgatni a videót, bár sokmindent nem fogunk látni.

A lemezt állítólag pár nap alatt, a lehető legpuritánabb módon vették fel, hogy minél autentikusabb legyen, két dalban pedig Eric Clapton is szerepel, aki éppen akkor lófrált a stúdió környékén, mikor a Rolling Stones éppen a dalokon dolgozott.

Ezeken a dalokon:

1. Just Your Fool
2. Commit A Crime
3. Blue And Lonesome
4. All Of Your Love
5. I Gotta Go
6. Everybody Knows About My Good Thing
7. Ride 'Em On Down
8. Hate To See You Go
9. Hoo Doo Blues
10. Little Rain
11. Just Like I Treat You
12. I Can't Quit You Baby

Lehet kutatni, hogy melyiket ki adta már elő az elmúlt évtizedek alatt. A lemezből egyébként lesz sima CD, sima bakelit, és díszdobozos verzió is, de az utóbbiban vinyl nincs, csak egy kiskönyv, meg képek. Egy rakás helyen elő lehet rendelni.

rollingbluesbox.jpg

Itt van teljes egészében is a Just Your Fool:

A zenekarhoz kapcsolódik még, hogy nemrég egy rakás kamionsofőrnek adtak koncertet. Na persze nem arra kell gondolni, hogy valami poros parkolóban léptek volna fel a 66-os út mentén. A buli szervezett volt, a Freightliner nevű teherautós cég bérelte fel az öregeket, hogy adják elő a legjobbjaikat a cég éves köszönetnyilvánító dolgozói estjén a Las Vegas-i Bellagio Hotelben. Az est különlegessége volt, hogy a szakmai közönség kedvéért 25 év után újra előadták a Mixed Emotions-t, az 1989-es Steel Wheels című lemezről.


hír blues meglepetés rolling stones2016.10.06. 13:20 – dankógábor

Lehet mégis lesz új Nine Inch Nails még idén?

ninlogolive.jpg

Trent Reznor pár hónapja még letagadta, hogy bári is készülődne a Nine Inch Nails körül, úgyhogy most némileg meglepetés, hogy egy új Nine Inch Nails-lemezt követelő rajongónak úgy válaszolt, hogy 

2016-nak még nincs vége.

Hogy ez pontosan mit jelent, csak Reznor tudja, de adott ő már ki meglepetéslemezt korábban is, ingyen, szóval ki tudja mit jelent ez a kis megjegyzés. Most egyébként a legfrissebb hivatalos hír vele kapcsolatban, hogy Atticus Ross-szal ismét filmzenén dolgoznak, méghozzá a bostoni merényletről készülő filmhez írják az aláfestést. A legutóbbi Nine Inch Nails-lemez három éve jelent meg.


rock hír nine inch nails trent reznor