2016.10.30. 13:00 – Lángoló

Best Tragedy - Új dal a Cloud 9+-tól

Lángoló Premier

cloud_9_best_tragedy.jpg

Várhatóan 2017 márciusában jelenik meg a Cloud 9+ zenekar új nagylemeze, viszont aki most olvassa a Lángolót, máris kaphat egy ízelítőt az albumról. Itt van ugyanis a Best Tragedy című dal, amihez egyenesen klipet is forgatott az elektronikát a rockzenével és a hiphoppal keverő zenekar.

A klip az új próbatermünkben készült, egyszerű, letisztult. Szerettünk volna betekintést adni abba a hangulatba, ahogyan a hétköznapokon zenélünk együtt. A videót egy jó barátunkkal, Szin Róberttel készítettünk. Ő volt az operatőr és a vágó is egyben, ezúttal is köszönjük a munkáját.

– mondta Tóth Bertalan, a csapat dalszerző-gitárosa. A Best Tragedyt először november 11-ém, a Barba Negrában hallgathatja élőben a közönség, de addig is itt a klip- és dalpremier. 


premier rock hír dubstep electro cloud9+2016.10.30. 09:27 – Nihil_AK

Ma már a Blitzzel senki sem viccel - Új dal az Overkilltől

overkill.jpg

Már itt van a kanyarban a new yorki thrasherek tizennyolcadik lemeze, amely Grinding Wheel címmel érkezik jövő februárban. A felvezető dal alapján nem gyanakodhatunk radikális változásokra, de Bobby Blitz Ellsworth és D.D. Verni bandáját nem is a poliritmikus freejazz kompozíciók, vagy az aktuláis trendekre érzékenyen reagáló zenei világ miatt szeretjük. Az Our Finest Hour című szerzeményben a bőgő pont annyira van hangosra keverve, mint bármikor korábban, Blitz meg ugyanúgy rikoltozza a sorokat a mikrofonba, mint harminciksz éve mindig, leszámítva a lírákat, de azokból úgysincs sok náluk. Ugyanolyan megbízhatók, mint az AC/DC, a Slayer, vagy a Cannibal Corpse, az meg mindenképpen szintre vall. Persze más kérdés, hogy a megbízhatóság és a kiszámíthatóság között elég vékony a határvonal, de akiket szeretünk, azoknál jó pont, ha általában ugyanazt csinálják, nem igaz? Egyébként meg november 17-én a Crowbarral együtt játszanak Budapesten, a hajtás után pedig az új számot is magatokévá tehetitek.  


dal hír thrash overkill megbízhatóság2016.10.29. 09:55 – roska

Még adósak voltunk az új Macklemore-klippel, hát most itt van

macklemore640.jpg

Ráadásul egészen zsigerire sikeredett Macklemore és Ariana DeBoo közös videoklipje, a Drug Dealer, amiben a gyógyszerfüggők pokoli szenvedését próbálják bemutatni. Elég sikeresen és hatásosan, amiben komoly szerepe van annak, hogy Ben Haggerty marha őszintén szenved szerepében, amihez ugye bőven volt honnan merítenie. A függőség egyébként visszatérő téma a Macklemore-dalokban, a leghíresebb drogos számuk a 2010-es Otherside, amelyhez ugyanaz a Jason Koenig készített klipet, aki most a Drug Dealer videóját is rendezte. Maga a dal egyébként az MTV Prescription for Change: Ending America’s Opoid Crisis című dokumentumműsorához készült, amiben Ben Haggerty többek között Obamával beszélget egykori addikciójáról és a gyógyszerfüggőség súlyos helyzetéről az USA-ban.


mtv drog hír rap klip macklemore ben haggerty jason koenig2016.10.28. 16:36 – Lángoló

Denevérszempillák és kortárs komolyzene - Best of Telekom Electronic Beats Vol.1

batforlashesart.jpg

Ahogy korábban már írtunk róla, november első hétvégéjén ismét Telekom Electronic Beats Budapesten. Mai ajánlónkban néhány olyan előadóra hívjuk fel a figyelmeteket, akiknek a fellépését mi magunk is szívesen megnéznénk. Elsőként a külföldiekre koncentrálunk, a hamarosan érkező második részben hazánk fiai következnek.


telekom fesztivál electronic beats elektro bat for lashes floating points brandt bauer frick2016.10.28. 12:29 – _fá_

Régi jó dolgok - The Cure-koncerten voltunk

the_cure_artlasso_005.jpg

Igazán nem mondanám, hogy a fiatalságom a Cure bűvöletében telt, de azért mindig jó barátok voltunk: néha tisztességgel meghallgattam egy-egy lemezüket, és mint nagyjából minden kicsit gyereklelkű ember, én is bármikor meg tudom hallgatni tízszer egymás után a Friday I’m in Love-ot. Abban pedig biztos voltam, hogy illik őket megnézni koncerten még annak ellenére is, hogy Robert Smith már tényleg jobban emlékeztet egy alkoholista vénasszonyra, mint a gót érzelemvilágú lányok atyaúristenére, hiszen egyszerűen jó érzés kimondani, hogy a Cure-t is láttam élőben. (Fotók: Artlasso)


rock the cure koncertkritika2016.10.28. 11:19 – Hirdetés

A Parkway Drive nyitja 2017-ben a Barba Negra Tracket

Vendégzenekar a Darkest Hour

parkway-drive-by-adam-elmakias.jpeg

Lassan már nem telik el év – és töretlen népszerűségüket elnézve miért is telne –, hogy ne adna koncertet egyik kedvenc városában az ausztrál Parkway Drive.  2017. április 18-án újfent Budapesten, ezúttal a szabad ég alatt lépnek fel Winston McCallék, mégpedig a megújult Barba Negra Trackben, ráadásul a koncert az alapos csinosításon áteső, népszerű szabadtéri helyszín 2017-es szezonjának megnyitója is lesz egyben.


hirdetés koncert parkway drive darkest hour barba negra phoenix music progamajánló barba negra track2016.10.27. 16:00 – Gnosis

A nap legjobb instrumentális dala! - Vipassi-dalpremier

Lángoló Premier

vipassi-8005474-small-jainash_prakash.jpg

Rám aztán nem lehet azt mondani, hogy a zenében szűk látókörű lennék, hisz ugyanúgy rajongok a Burzumért, mint mondjuk a Darkthronért. Viszont az instrumentális prog rockhoz eddig annyi közöm volt, mint a moshpitnek a babazsúrokhoz, szóval nem sok. Kicsit kétkedve kezdtem neki a Vipassi ausztrál zenekar első Ep-jének szánt beharangozó tételével (Benzaiten), mert óhatatlanul is hokizásra, sehova se tartó egóból kifacsart gitárvinnyogtatásra számítottam. Vágjátok, ahol pörögnek a riffek, de se eleje se vége, a zenekar meg közben nagyon Művész és Fennkölt. Szerencsére egyáltalán nem ez a helyzet, a Ne Obliviscaris zenekar három tagjából és Ben Boyle gitárosból álló Vipassi ugyanis halálosan mókásan, fülbemászóan fifikásan és pörgősen tálalja nekünk ezt a bizonyos instru prog rockot, ráadásul pár percben, nem negyedóráig táncolva az idegeinken.  Kíváncsian várom a teljes Śūnyatā EP-t, ami január 20-án jelenik meg.


dalpremier lángoló premier vipassi2016.10.27. 14:00 – Lángoló

Kiszakadás a normális életből – itt az ARONS L.C.C. első videoklipje

Lángoló Premier

aron_hajba_pressfoto_2016_small.png

A hétköznapok szürkeségéből, a megszokottból történő kiszakadás hangulatát idézi a Jazzékiel volt gitárosaként ismert Hajba Áron, vagyis az ARONS Land Cargo Co. bemutatkozó, Homeward Bound című kislemezéhez forgatott videó. A Klinik gondozásában, Kovács-Szerján Kristóf főszereplésével készült videót Jakab Péter (a Jazzékiel zenekar frontembere) készítette, de cameoszerepben feltűnik benne Hajba korábbi zenekarának egykori alapítótagja, Molnár István is. 


premier folk rock hír hajba áron arons land cargo co