2016.11.04. 15:38 – Nihil_AK

Én hívom a rendőrséget! Mi hívjuk a rendőrséget! - Még egy új dal Stingtől

Elsőként ő játszik a jövő szombaton újranyitó Bataclanban

sting_cr.jpg

Nem lehet tudni, hogy vajon kapuzárási pánik-e az oka, de az eddig hallott dalok alapján most már nagyobb összegben mernénk fogadni arra, hogy Sting 57th and 9th címmel jövő héten megjelenő új albuma rockosabb lesz, vagy mondjuk ki kereken, jobban hasonlít majd a The Police világára, mint bármi, amit a Dream of the Blue Turtles óta csinált. A művész Youtube-csatornáján ma megjelent Petrol Head kis túlzással ugyanúgy lehetne korábbi zenekarának kiadatlan szerzeménye, ahogy a korábban már bemutatott Can't Stop Thinking About You, vagy a 50 000 is. Vajon mi hozhatta meg Mr. Sumner kedvét az alapvetőbb hangszerelésű, tömörebb dalok írásához? Nos, erre nem keresünk választ a hajtás után, az új számot viszont meghallgatjátok!


pop rock hír sting the police új dal2016.11.04. 15:01 – Hirdetés

Varázslat, élő rocklegendák, lengyel-magyar barátság hétvégén a Barba Negrában

magashegyi_underground.jpg

Ezen a hétvégén sem lesz unalomra ok a Barba Negrában, hiszen ma este idei utolsó koncertjét játssza a fővárosban, melyre különleges látvánnyal, új és felfrissített hangzású régi dalokkal készül a zenekar, holnap pedig Hungarica lemezbemutató, melyen az Ismerős Arcok mellett élő rocklegendák is vendégszerepelnek. További infók, programajánló a hétvégére a hajtás után! 


hirdetés magashegyi underground ismerős arcok hungarica barba negra progamajánló2016.11.04. 14:30 – dankógábor

A valóság összemosódott a képzelettel - Luauna-EP-premier

Lángoló Premier

luauna_s_1_kicsi.jpg

A Luauna 2014 elején állt össze eredetileg három gitárosból, de aztán letisztult, hogy ki mit csinál a csapatban. A kezdeti időszakban Csatáry Ádám gitáros-énekes dalait valósították meg, aminek az eredménye lett az Édes kényszer című EP 2015-ben. Ezt 2016-ban követte a Könnyebb időkre keresztelt lemez, ami már jóval szélesebb spektrumát mutatta meg a zenekarnak a folyamatos jammeléseknek köszönhetően. Időközben játszottak a Bohemian Betyars, a makrohang, a Felső Tízezer és a Jurij vendégeként Budapesten és hde vidéken is felléptek. Jelenleg egy hosszabb és letisztultabb album dalainak az írására koncentrál a Luauna, aminek előfutára az Ezer iramban c. EP, amely tükrözi a későbbi számok irányvonalát is. Ennek a premierje van most itt a Lángolón, amit a zenekar némi információval is kiegészít a lejátszó alatt. Lemezbemutató november 9-én a Kuplungban.


premier hír luauna2016.11.04. 12:00 – Gnosis

Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem.

Pedig sajnos de. :(

32291f562a938b084e31b4a34ba78b25.jpg

A fenti fotó hangulata nem véletlen: Dead (balra) és Euronymus - a The True Mayhem zenekar emblematikus tagjai - már 1991-ben érezték, hogy valami nagy baj készülődik, valami elképzelhetetlen rossz fog történni velük. A zenei históriából tudjuk jól, hogy a fénykép elkészítése után pár héttel Dead öngyilkos lett, Euronymoust pedig két év múlva Varg Vikernes (Burzum) küldte örök álomra egy véletlen baleset során, kéttucatnyi késszúrással.


dráma mayhem akerlund burzum dead varg vikernes lords of chaos2016.11.04. 10:55 – roska

Bruno Mars tavaly megírta, most pedig el is énekelte Adele számát

brunomars640.jpg

A BBC Live Lounge című műsorában lépett fel a napokban Bruno Mars, itt énekelte el Adele All I Ask című számát, amit a két zenész közösen írt. Az énekesnő tavalyi, 25 című albumán megjelent számot Mars természetesen kellően saját stílusára formálta ahhoz, hogy véletlenül se legyen unalmas az előadás. A dalhoz való kötődéséről már korábban is beszélt az énekes, elárulva, hogy bár veszekedtek a dalszövegen, végül engedett az angol dívának, aminek nagyon örül, mert a végeredmény „fucking perfect” lett. Szóval Bruno Mars-performansz a tovább mögött.


hír cover adele bruno mars2016.11.04. 09:50 – roska

Sorra szállingóznak a klipek az Bon Jovi lemezhez

bonjovi640.jpg

November 4-én debütál az az ősz hajjal rendkívül furán festő Jon Bon Jovi együttesének új albuma, a This House Is Not For Sale, amiről már több számhoz is készítettek videoklipet: a címadó dal mellett a Knockout-hoz, valamint a Come On Up To Our House címűhöz. (Csak ennek a két dalnak a címében szerepel a house szó.) Ez utóbbi klippremierje a Jay-Z-ék tulajdonában lévő, az elit Spotify-jának is tartott Tielen volt, így egyelőre még nem elérhető a szélesebb közönség számára. Nem úgy a másik két videó a tovább mögött.


rock klip bon jovi jon bon jovi2016.11.03. 16:00 – Gnosis

Lovecrafti blackmetal - The Great Old Ones-dalpremier

Lángoló Premier

tgoo-band-02-small-valerie_cridelause.jpg

A könyörtelen ritmuskavalkáddal és énekkel operáló francia The Great Old Ones harmadik nagylemeze január 27-én jelenik meg EOD - A Tale Of Dark Legacy. A zenekar a H.P. Lovecraft által vizionált sötét világot transzformálja át a zenéjébe, ami így értelemszerűen tele lesz sötétséggel, elvontsággal és töménytelen zaklatottsággal. A korábbi Tekeli-Li album hozta meg számukra igazán az áttörést és váltak az underground egyik ismertebb csapatává, az új albumuk pedig még ennél is kiforrottabb. Aki szereti az effajta sötétebb, a szövegvilágra is igényes elvontabb blackmetalt, az azonnal ismerkedjen a Nagy Öregekkel:


blackmetal lovecraft dalpremier lángoló premier the great old ones2016.11.03. 15:52 – Lángoló

444-en a Max Cavalera-könyvért!

Lángoló Játék

roots_book_cover.jpg

November 21-én, Max és Iggor Cavalera budapesti koncertjén jelenik meg Max Cavalera önéletrajzi könyve magyarul, Dudich Ákos fordításában. A könyvet még november 8-ig elő lehet rendelni, akik pedig ezt megteszik, nem csak olcsóbban kapják meg, hanem még a nevük is bekerül a könyvbe. A Roots-újrajátszó koncerten is meg lehet majd természetesen venni, de ott már teljes áron. Szóval aki biztosra akar menni, klikk a fentebbi linkre, aki pedig a szerencsére bízza magát, az válaszoljon az alábbi kérdésre, és talán megkapja ingyen.