2016.11.27. 14:00 – Lángoló

Koncertvideóval jelentkezik a BeatKOHO

Lángoló Premier

beatkoho_park_foto.jpg

Új klippel és dallal jelentkezik a dunaújvárosi BeatKOHO. Augusztus végén megjelent klipjükhöz (KZDDK) írt néhány karakterben említést tettek róla, hogy a csapat a Halott Pénz szeptember 2-i Budapest Park-os koncertje előtt melegíti be a közönséget. Ez így is történt, és ha már előre borítékolható volt az emelkedett hangulat, a csapat úgy gondolta, itt a remek alkalom egy koncertklip anyagának felvételéhez. A Folyton című dal a Budapest Parkban debütált, ott hangzott el először koncerten, és a visszajelzések alapján a közönségnek tetszett. A videóanyagért - a felvételektől egészen az utolsó simításokig - Szentkuti Tamás és Végh Zoltán felel, a hanganyag megszólalása pedig ismét Nóniusz Gábor munkája.


premier pop hiphop hír beatkoho2016.11.27. 13:32 – roska

Szentjánosbogaras aranyromantikával ünnepelt a Quimby

_mg_0546.jpg

A Quimby nem az a zenekar, akiknél kérdéses lenne, hogy jó koncertet csinálnak. Láttam őket kisebb meg nagyobb színpadon is, és igazából a méretet leszámítva ugyanolyan jó show-t nyomtak mindkettőn. A 25. születésnapi arénás nagykoncert előtt inkább az volt a kérdés, hogy mennyire lesznek jók, illetve, hogy nem lesz-e sok az előre beígért három óra. Ami az elsőt illeti, ha a saját 25. születésnapomon is ilyen remekül fogom érezni magam, már nyert ügyem lesz. Ami pedig a három órát: nagy időmesternek bizonyult a zenekar, mert a 20 perces csúsztatott kezdést és a ráadást is beleszámítva pont háromórásra hozták ki a koncertet. Igazából pár perccel még rövidebbre is, de ez rendben volt, pont ez az effektíve két és fél óra kellett, hogy ne legyen túl sok a jóból. (Fotók: Sarkadi Bálint)


születésnap quimby koncertbeszámoló aréna 25 év micsodaország2016.11.27. 11:30 – dankógábor

Ott lángol kétmilliárd forintnyi punkrelikvia

Malcolm McLaren néhai Sex Pistols-menedzser fia tényleg megcsinálta, amivel fenyegetőzött. Joe Corre tényleg máglyára dobta a szülei örökségét, azaz a nagyjából 6 millió fontra becsült, rendkívüli ritkaságokat tartalmazó punkrelikvia-gyűjteményét. A Sex Pistols egyetlen nagylemeze épp most lett 40 éves, és mivel Corre szerint mára a punk meghalt, így ez remek alkalom arra, hogy rituálisan is elégesse az egészet. A fehérneműbolt-tulajdonos szerint a punk nem lehet nosztalgikus, nem lehet, hogy társadalmi, sőt, politikai, hatósági támogatás álljon mögötte. Sokáig nem hitte el senki, hogy tényleg megcsinálja, de szombaton már vígan lángolt a Temzén ringó uszály. Azért ráadásként pár konzervatív politikus (David Cameron, Boris Johnson, George Osborne) papírmása is máglyára került, csak a miheztartás végett.


punk hír sex pistols lángoló punkrelikviák2016.11.27. 11:05 – m.adi

Amikor nem örülsz a négyesnek – az új Middlemist Red-lemez otthon és koncerten

Az utóbbi pár évre a Middlemist Red lett az a zenekar, amit a leginkább tudtunk mutogatni külföldi barátainknak, hogy nézd, milyen király nyugati zenét játszó előadók vannak itthon. Egyrészt azért, mert neo psych stílusú dalokat írtak, ami épp nemzetközi szinten is divat volt, másrészt azért, mert ezt tök jól csinálták. Az igazi sikerhez azonban az ígéretes kezdés még csak az alapokat rakta le, amelyre múlt héten megjelent második nagylemezével szeretne építkezni a zenekar. Erről mondjuk most meg, hogy milyen, méghozzá nem csak otthon hallgatva, hanem élőben is.


kritika beszámoló lemezbemutató middlemist red2016.11.25. 11:48 – dankógábor

Blind Guardian és Therion is lesz a FEZEN-en

therion_js_140715.jpg

Az idei eklektikus pop-rock összeállítás után a 2017-es FEZEN egyelőre tiszta rockfesztiválnak néz ki. Múltkor ugye bejelentették Alice Coopert, most pedig további négy zenekart, ami mind metál. Jön például a Blind Guradian és a Therion, hogy picit adjanak az szimfonikus metálnak, de a nagy öreg Saxon is fellép majd Székesfehérváron is. Rajtuk kívül még azt árulták el a szervezők, hogy Ossian is lesz a FEZEN-en, de ezen annyira nem csodálkoztunk el. A 20. FEZEN augusztus 2-5-ig tart majd a székesfehérvári MÁV Pályán.


fesztivál hír ossian therion fezen blind guardian saxon2016.11.24. 13:46 – Lángoló

Már a kezdetektől megvolt a szikra - Skye and Ross-interjú

skyeross.jpg

A legegyénibb hangzású triphoptrió, a brit Morcheeba kétharmada, Skye Edwards és Ross Godfrey egy ideje  új projekten dolgozik együtt Skye & Ross néven, és úgy tűnik, az együtt eltöltött évek alatt megérett bennük valami különleges. Szeptember elején nagylemezzel kezdték az őszt, amelyet videoklip is kísért, melyet egy európai turné követ, amelynek hazai állomása november 27-én lesz a Dürer Kertben. Godfrey válaszolt röviden néhány kérdésünkre.


interjú pop triphop morcheeba sky ross