2016.01.31. 15:51 – Lángoló

Jön a katarzis - 2015 legjobb nem metál lemezei

Ez volt 2015

kendrikkk.jpg

Ja, hogy már január vége van? Addig vitatkoztunk azon, hogy mik voltak a legjobb nem metál lemezek tavaly, amíg eltelt egy hónap. Nem, igazából nincs kifogás a késésre, nem is keresünk. Viszont akkor is itt van a Lángoló listája azokról a nem magyar lemezekről, amiket a legjobban szerettünk tavaly és nem zsizsgett benne túlságosan a gitár. 


pop lista rock hiphop rap electro legjobb lemezek top2015 poplista2016.01.31. 12:55 – dankógábor

Phil Anselmo náci megnyilvánulása felkavarta az amerikai metálszínteret

Január 22-én olyat csinált Phil Anselmo volt Pantera-énekes, amit örökre bánni fog. A Dimebag Darrell emlékére rendezett Dimebash rendezvényen karlengetett és white power-ezett. Így:

Elég kimagyarázhatatlan a szituáció, de azért Anselmo megpróbálta, már ha a kommentjét annak lehet nevezni. Azt mondta, ez egy aznap esti backstage-es belső poén volt, mert fehérbort ittak. Hogy mi a kapcsolat a fehér felsőbbrendűség hirdetése és a fehérbor között, azóta sem tudni, mindenesetre Anselmo kijelentette, hogy ő mindenkit szeret, mindenkit utál, és nem kér bocsánatot. Néhányan még felemlegették, hogy a Pantera Far Beyond Driven lemeze környékén felröppent, hogy a metálzenekar rasszista lenne, mivel a szövegekből ezt, plusz még homofóbiát is kiolvastak. Illetve az sem segített akkor az ügyön, hogy Anselmo a színpadon egyszer hosszabb beszédet mondott a fehér büszkeség mellett. Egy ideig úgy tűnt, itt megáll a történet, még ha több amerikai médiai is erősen elítélte Anselmo tettét, illetve felrobbantak a kommentfolyamok. De nem állt meg.


metál hír pantera machine head phil anselmo2016.01.29. 15:28 – Lángoló

Már a Belmondo Megint ez lett című dalát is karaokezhatod

Lángoló Premier

Nemrég jelent meg a Belmondo Kalapot le! című albuma, ezen szerepel a Megint ez lett című dal, amihez most szöveges videó is készült. A klip premierje mellet az egyik Belmondóhoz kapcsolódó hír, hogy a zenekar turnézni kezd (ami Magyarországon a hétvégi koncertezést jelenti), szóval számos városban lehet majd őket látni. Szombaton például Szarvason lépnek fel. A turné vendégei a Patikadomb és a Mongooz & The Magnet zenekarok lesznek. Viszont ma este is lesz koncert, igaz az Czutor Zoltán Belmondo-frontember külön projektje, aki a Honeybeast zenekar volt és jelenlegi énekesnőjével lép fel a Mika Tivadar Mulatóban. Magyarán Czutor Anett és Tarján Zsófi társaságában ad koncertet.


premier pop rock hír belmondo2016.01.29. 14:00 – dankógábor

Minek nekünk Tool, mikor itt van az új Angertea?!

Lángoló Premier

angertea_promo11.jpg

Március 15-én, négy évvel a legutóbbi album után, a finn Inverse kiadó gondozásában jelenik meg az Angertea ötödik nagylemeze, a Snakes in Blossom. A tízszámos lemez három dalban olyan vendégzenészek lesznek, mint Jaksa Róbert (Ektomorf), Franz Stahl (ex-Foo Fighters, Scream), Sarusi-Kis Flóra (jazzénekesnő), Csontos Péter (The Void) és Dióssy Ákos (Kispál És A Borz). A felvételek a szegedi Black Hole Soundban, és a szentesi Murphy stúdióban történtek, míg a keverésért Vári Gábor felelt, aki a lemez producere is volt.

A lemezen hallható lesz mindaz, amiről eddig az Angertea szólt, de lesznek rajta meglepő újdonságok is.

- mondja Mihály Gergely gitáros-énekes. Hát, az mindenképpen meglepő, hogy az alább bemutatkozó Sinking in Strain-ben a Tool-frontember Maynard James Keenan énekel. Ja, nem, de akár ő is lehetne.


rock metál hír angertea2016.01.29. 12:36 – dankógábor

Josh Homme mégis turnézik Iggy Poppal, de Bécsbe nem jönnek

iggysivatag.png

Ebben a posztban arra tippeltem, hogy a Rock In Vienna-s Iggy Pop-fellépés a Josh Homme-s Post Pop Depression lemez bemutatója lesz, de most kiderült, hogy mégsem. Ráadásul abban is tévedtem, hogy Josh Homme nem megy Iggy Poppal turnézni, merthogy megy. Európában összesen hét állomása lesz a turnénak, a legközelebb hozzánk Berlin lesz. Szóval a bécsi bulin már nem a fél Queens Of The Stone Age, illetve az Arctic Monkeys-dobos zenél majd Pop mögött, de így is biztos jó buli lesz.


pop rock hír iggy pop josh homme2016.01.29. 09:38 – dankógábor

Meghalt Paul Kantner, a Jefferson Airplane egyik alapítója

paul-kantner.jpg

A gitáros 2015 márciusában kapott szívrohamot, ennek a szövődményeibe halt bele most. Kantner 74 éves volt. A Jefferson Airplane megkerülhetetlen, ha a hatvanas évek pszichedelikus rockjáról beszélünk. Kantner a zenekart Marty Balin énekes-gitárossal alapította 1965-ben, egy évvel később már meg is jelent az első nagylemezük, majd csatlakozott hozzájuk Grace Slick énekesnő, és beindult a karrierjük. Második lemezük, a Surrealistic Pillow már nagy siker lett, ezzel váltak a hippikorszak egyik legjelentősebb zenekarává. A hetvenes években Kantner kiadta szólólemezét, amin szintén Slick énekelt (akivel időközben egy pár lettek, gyermekük is született), majd a Jefferson Airplane feloszlása után ketten megalapították a Jefferson Starshipet, és még nagyobb sikereket értek el. Ez a zenekar a nyolcvanas évek közepén oszlott fel, 1989-ben pedig összeállt a Jefferson Airplane, még lemezt is kiadtak. A turné után rögtön fel is oszlottak, csak 1996-ban, a Rock And Roll Hall Of Fame-be való beiktatásukkor játszottak újra együtt, igaz itt Slick nem jelent meg egészségügyi okokból. A Jefferson Starship egyébként 1992-ben újjáalakult, igaz Slick nélkül, de Kantner lényegében a haláláig itt zenélt.


rock hír gyász jefferson airplane pszichdelikus paul kantner2016.01.28. 19:05 – Lángoló

Idén is lesz Nagy-Szín-Pad!, ők lépnek fel rajta

naszinpadlogo.jpg

A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda idén harmadik alkalommal indítja el a Nagy-Szín-Pad! című programot, aminek most is az a célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen. Idén tizenketten versengenek az Akvárium Klub színpadán többek között azért, hogy a Szigeten, a Volton és a Strand Fesztiválon főszerephez jussanak, és Magyarországot képviselhessék a 2017-es Eurosonic Festiválon és kapjon egy videóklipet.


hír nagyszínpad2016.01.28. 16:51 – Lángoló

Tyler, The Creator most a Balaton Soundra jön

sok más előadóval egyetemben

tyler-0.jpg

A nagyon menő rappernek számító Tyler, The Creator tavaly a Szigeten adott egy kongó-bongó bulit, ahol állítólag nagyon fáradt volt, ezért félgőzzel tolta a tele lévő sátornak. Remélhetőleg Zamárdiban már nem lesz félgőz, bár ugye az igazi az lenne, ha felpakolná a teljes Odd Future brigádot, és úgy zúzná meg a Balaton Soundot. De ne panaszkodjunk, így is jó, hogy jön. Ahogy jön rappelon Tyga is, de persze nem csak rapperek lesznek, hanem DJ-k is. Például a Dimitri Vegas & Like Mike duó, vagy Sven Väth, esetleg Ferry Corsten vagy Timmy Trumpet, esetleg techno poppal a Booka Shade, az izraeli Borgore, a drum’n’basses Sub Focus, a trance-es Aly & Fila vagy a 20 éves holland Julian Jordan. Nem tudod kik ők? Nem baj, alább leközöljük a teljes sajtóanyagot, meg zenét is mutatunk.


fesztivál hír balaton sound2016.01.28. 15:51 – dankógábor

Lehet örökre ismeretlen marad a Wu-Tang Clan egypéldányos albuma

wusek.jpg

A lemezt, aminek Once Upon a Time in Shaolin a címe, az a Martin Shkreli vett meg 2 millió dollárért, aki korábban megszerezte egy AIDS-gyógyszer gyártási jogát, és azonnal sokszorosára emelte az amúgy nagyon fontos gyógyszer árát. Szóval, mondjuk ki, egy aljas kis geci a csávó. Most tovább aljaskodik, hiszen kiderült, hogy a lemezzel kapcsolatban két dolgon vacillál:

  • elpusztítja.
  • valami olyan távoli, szinte elérhetetlen helyre viszi, ahol csak azok tudják meghallgatni, akik valahogy mégis eljutottak oda.

Shkreliről most a vice-os Allie Conti készít riportfilmet, ő tudta meg ezt a tervet. A riportból derül ki, hogy Shkreli nem csak a zenei világ, hanem az egész Föld legnagyobb gecije akar lenni (a heel szóval fejezte ki magát, ami a pankrációban az aljas, gonosz karaktert jelöli). Conti egyébként úgy készítette az interjút Shkrelivel, hogy közben az ominózus Wu-Tang Clan-lemez szólt a háttérben, így annyira nem tudott rá figyelni. Amit felfogott belőle, abból úgy tűnt neki, hogy jobb, mint a mindenki számára elérhető legutóbbi album, szóval reméli, hogy Shkreli inkább kiadja, mint hogy összezúzza.


hiphop hír rap wu-tang clan martin shkreli2016.01.28. 15:00 – dankógábor

Nagyon epikus, nagyon fekete, nagyon metál - Necronomicon-dalpremier

Lángoló Premier

necronomicon-band_new_line-up_2014_c_malcolm_garn.jpg

Advent Of The Human God címmel március 18-án jelenik meg a Necronomicon zenekar új nagylemeze, amiről itt alább kapásból meg lehet hallgatni a Unification of the Four Pillars dalt. Hogy milyen is a muzsika? Hát black metal. Vagy death metal, attól függ honnan nézzük. Van benne thrash is. Meg szimfonikus szintizés is. Szóval minden Dimmu Borgir- és Behemoth-rajongónak be fog jönni. A zenekar egyébként kanadai, 1988 óta léteznek, szóval nem csak úgy felpattantak a szimfonikus black metal trendre. Lemezük mondjuk csak 1999-ben jelent meg először, szóval lehet mégis csak felpattantak a szimfonikus black metal trendre. Ez lesz egyébként az ötödik albumuk, a második a Season Of Mist kiadónál.


premier metál hír black death necronomicon