2016.01.31. 15:51 – Lángoló

Jön a katarzis - 2015 legjobb nem metál lemezei

Ez volt 2015

kendrikkk.jpg

Ja, hogy már január vége van? Addig vitatkoztunk azon, hogy mik voltak a legjobb nem metál lemezek tavaly, amíg eltelt egy hónap. Nem, igazából nincs kifogás a késésre, nem is keresünk. Viszont akkor is itt van a Lángoló listája azokról a nem magyar lemezekről, amiket a legjobban szerettünk tavaly és nem zsizsgett benne túlságosan a gitár. 


pop lista rock hiphop rap electro legjobb lemezek top2015 poplista2016.01.31. 12:55 – dankógábor

Phil Anselmo náci megnyilvánulása felkavarta az amerikai metálszínteret

Január 22-én olyat csinált Phil Anselmo volt Pantera-énekes, amit örökre bánni fog. A Dimebag Darrell emlékére rendezett Dimebash rendezvényen karlengetett és white power-ezett. Így:

Elég kimagyarázhatatlan a szituáció, de azért Anselmo megpróbálta, már ha a kommentjét annak lehet nevezni. Azt mondta, ez egy aznap esti backstage-es belső poén volt, mert fehérbort ittak. Hogy mi a kapcsolat a fehér felsőbbrendűség hirdetése és a fehérbor között, azóta sem tudni, mindenesetre Anselmo kijelentette, hogy ő mindenkit szeret, mindenkit utál, és nem kér bocsánatot. Néhányan még felemlegették, hogy a Pantera Far Beyond Driven lemeze környékén felröppent, hogy a metálzenekar rasszista lenne, mivel a szövegekből ezt, plusz még homofóbiát is kiolvastak. Illetve az sem segített akkor az ügyön, hogy Anselmo a színpadon egyszer hosszabb beszédet mondott a fehér büszkeség mellett. Egy ideig úgy tűnt, itt megáll a történet, még ha több amerikai médiai is erősen elítélte Anselmo tettét, illetve felrobbantak a kommentfolyamok. De nem állt meg.


metál hír pantera machine head phil anselmo2016.01.29. 15:28 – Lángoló

Már a Belmondo Megint ez lett című dalát is karaokezhatod

Lángoló Premier

Nemrég jelent meg a Belmondo Kalapot le! című albuma, ezen szerepel a Megint ez lett című dal, amihez most szöveges videó is készült. A klip premierje mellet az egyik Belmondóhoz kapcsolódó hír, hogy a zenekar turnézni kezd (ami Magyarországon a hétvégi koncertezést jelenti), szóval számos városban lehet majd őket látni. Szombaton például Szarvason lépnek fel. A turné vendégei a Patikadomb és a Mongooz & The Magnet zenekarok lesznek. Viszont ma este is lesz koncert, igaz az Czutor Zoltán Belmondo-frontember külön projektje, aki a Honeybeast zenekar volt és jelenlegi énekesnőjével lép fel a Mika Tivadar Mulatóban. Magyarán Czutor Anett és Tarján Zsófi társaságában ad koncertet.


premier pop rock hír belmondo2016.01.29. 14:00 – dankógábor

Minek nekünk Tool, mikor itt van az új Angertea?!

Lángoló Premier

angertea_promo11.jpg

Március 15-én, négy évvel a legutóbbi album után, a finn Inverse kiadó gondozásában jelenik meg az Angertea ötödik nagylemeze, a Snakes in Blossom. A tízszámos lemez három dalban olyan vendégzenészek lesznek, mint Jaksa Róbert (Ektomorf), Franz Stahl (ex-Foo Fighters, Scream), Sarusi-Kis Flóra (jazzénekesnő), Csontos Péter (The Void) és Dióssy Ákos (Kispál És A Borz). A felvételek a szegedi Black Hole Soundban, és a szentesi Murphy stúdióban történtek, míg a keverésért Vári Gábor felelt, aki a lemez producere is volt.

A lemezen hallható lesz mindaz, amiről eddig az Angertea szólt, de lesznek rajta meglepő újdonságok is.

- mondja Mihály Gergely gitáros-énekes. Hát, az mindenképpen meglepő, hogy az alább bemutatkozó Sinking in Strain-ben a Tool-frontember Maynard James Keenan énekel. Ja, nem, de akár ő is lehetne.


rock metál hír angertea2016.01.29. 12:36 – dankógábor

Josh Homme mégis turnézik Iggy Poppal, de Bécsbe nem jönnek

iggysivatag.png

Ebben a posztban arra tippeltem, hogy a Rock In Vienna-s Iggy Pop-fellépés a Josh Homme-s Post Pop Depression lemez bemutatója lesz, de most kiderült, hogy mégsem. Ráadásul abban is tévedtem, hogy Josh Homme nem megy Iggy Poppal turnézni, merthogy megy. Európában összesen hét állomása lesz a turnénak, a legközelebb hozzánk Berlin lesz. Szóval a bécsi bulin már nem a fél Queens Of The Stone Age, illetve az Arctic Monkeys-dobos zenél majd Pop mögött, de így is biztos jó buli lesz.


pop rock hír iggy pop josh homme2016.01.29. 09:38 – dankógábor

Meghalt Paul Kantner, a Jefferson Airplane egyik alapítója

paul-kantner.jpg

A gitáros 2015 márciusában kapott szívrohamot, ennek a szövődményeibe halt bele most. Kantner 74 éves volt. A Jefferson Airplane megkerülhetetlen, ha a hatvanas évek pszichedelikus rockjáról beszélünk. Kantner a zenekart Marty Balin énekes-gitárossal alapította 1965-ben, egy évvel később már meg is jelent az első nagylemezük, majd csatlakozott hozzájuk Grace Slick énekesnő, és beindult a karrierjük. Második lemezük, a Surrealistic Pillow már nagy siker lett, ezzel váltak a hippikorszak egyik legjelentősebb zenekarává. A hetvenes években Kantner kiadta szólólemezét, amin szintén Slick énekelt (akivel időközben egy pár lettek, gyermekük is született), majd a Jefferson Airplane feloszlása után ketten megalapították a Jefferson Starshipet, és még nagyobb sikereket értek el. Ez a zenekar a nyolcvanas évek közepén oszlott fel, 1989-ben pedig összeállt a Jefferson Airplane, még lemezt is kiadtak. A turné után rögtön fel is oszlottak, csak 1996-ban, a Rock And Roll Hall Of Fame-be való beiktatásukkor játszottak újra együtt, igaz itt Slick nem jelent meg egészségügyi okokból. A Jefferson Starship egyébként 1992-ben újjáalakult, igaz Slick nélkül, de Kantner lényegében a haláláig itt zenélt.


rock hír gyász jefferson airplane pszichdelikus paul kantner2016.01.28. 19:05 – Lángoló

Idén is lesz Nagy-Szín-Pad!, ők lépnek fel rajta

naszinpadlogo.jpg

A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda idén harmadik alkalommal indítja el a Nagy-Szín-Pad! című programot, aminek most is az a célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen. Idén tizenketten versengenek az Akvárium Klub színpadán többek között azért, hogy a Szigeten, a Volton és a Strand Fesztiválon főszerephez jussanak, és Magyarországot képviselhessék a 2017-es Eurosonic Festiválon és kapjon egy videóklipet.


hír nagyszínpad