2016.12.18. 14:31 – Gnosis

Underground élet a Hargitán - Siculicidium-interjú

Lángoló Interjú

lugosi-siculicidium_2016_mch.jpg A Siculicidium mindig is kedves volt fekete szívünknek, a monoton és szürke hétköznapokat sikerült a zenéjükkel kicsit még monotonabbá és szürkébbé varázsolniuk, a végén már azon vettük észre magunkat hogy még az elidegenedéstől is elidegenedtünk. Ennél nagyobb visszaigazolást nem is kaphatna zenéjére ez a hargitai zenészcsapat, akik az undergroundban csak papíron léteznek, szívük szerint amúgy ott sem igazán. A Lángoló Gitároknak elsőként (!) sikerült a világon (és ez most nem túlzás, hanem tény) interjút készítenie Lugosi Béla énekessel és Pestifer gitáros/dalszerzővel. A laza beszélgetés során többek között kiderült az is, hogy a zenekar 13 éves fennállása óta ki viseli nehezebben a másnaposságot, milyen zenei hatásaik vannak/voltak illetve, hogy ki nem fog szólózni az új Wolfsgrey-lemezen.


hargita siculicidium2016.12.17. 09:27 – dankógábor

Karácsonyra jön az új Nine Ninch Nails-lemez

nin_atticus.jpg

Jó, nem lemez, csak EP, de a zenekar régebben kiadott már pár klassz EP-t (Broken, például), szóval nem kell sírni, hogy csak öt szám lesz rajta. Egész pontosan december 23-án jelenik meg a Not The Actual Events, amit Trent Reznor egy barátságtalan, nehezen befogadható anyagként jellemez, amit hangosan kell lejátszani, szóval elég izgalmasan hangzik. Reznor azt mondja, muszáj volt megszületnie. Mellesleg hivatalosan beszállt a Nine Inch Nailsbe Atticus Ross (a képen előtérben) is, akivel Reznor már egy rakás filmzenét is csinált például. Az EP-n kívül még jön a régi lemezek bakelit újrakiadása, illetve egy The Fragile: Deviations 1 négyvinyles cucc, tele kölönlegességekkel az 1999-es The Fragile lemez idejéből, ahogy a címe is elárulja. Ebből csak egy nyomás lesz, szóval siessen, akinek kell


rock hír electro industrial nine inch nails2016.12.16. 15:49 – roska

Itt az ultimate karácsonyi dal egy rakat sztárral

christmascorden640.jpg

James Corden tudja, hogyan járjon nézői kedvében. A karácsony közeledtével nem érte be annyival, hogy csak szimplán meghívja Mariah Carey-t egy közös carpool karaoke-ra és elénekeljék minden rádióadó és pláza karácsonyi zeneválogatásának központi darabját, az All I Want For Christmas-t, hanem igazi meglepetéssel készült. Mint az most kiderült, év közbeni vendégei jó részét is rávette ugyanerre, vagyis, hogy elénekeljék a mindenki által ismert slágert, és most ebből készített egy baromi feelgood videót. Szóval egy kis karácsony, Red Hot Chili Peppers, Lady GagaAdele, Chris Martin, Elton John és a többiek a tovább mögött.


red hot chili peppers gwen stefani karácsony elton john lady gaga chris martin mariah carey adele james corden2016.12.16. 14:49 – Nihil_AK

Vignetta Robi és a többiek - Új dal az Immolationtól

immolationbanddec2016peomo_638.jpg

Február végén érkezik az új Immolation, amiről már ki is szivárgott egy új dal, a Destructive Current. Nagy meglepetés nincs, hiszen a szerzemény alapján a zenekar tizedik, Atonement című albumán sem fogja alapjaiban megváltoztatni a stílusát, de hát csodálkoznánk is, ha így lenne: már az első, 1991-ben megjelent első anyagukon is annyira kiforrott, egyedi zenei világuk volt, ami csak az igazán jó bandák sajátja. A játék neve death metal, amelynek két sarokköve a frontember Ross Dolan egyedi orgánuma, és a műfaj egyik titkos gitárhőse, Robert Vigna (magyarosított néven Vignetta Róbert), aki még huszoniksz év után sem unta meg a védjegyszerű, megtekert riffek gyártását. További biztos pont még a régi bútordarab, Steve Shalaty (magyarosított néven Saláta Pista) dobolása, illetve Paul Orofino hangmérnök, meg a Millbrook stúdió, innentől kezdve borítékolni lehet, hogy most sem lőnek majd mellé. A friss sláger alapján, melyet egy 360 fokos borítónézegetős videóban tálaltak, mindenki eldöntheti, hogy ez jó lesz-e neki, vagy sem.


hír immolation death metal új dal 360 fokos videó2016.12.16. 13:40 – Lángoló

Álomszerű világot alkot a Tape Delay

Lángoló Premier

tapedelay_image_05_kicsi.jpg

A soulos, electrós, popos, olykor a távol-kelet világát, vagy a 80-as évek bőrdzsekis romantikáját megidéző Tape Delay ötlete három éve fogalmazódott meg Szőke Zoltánban. 2016 nyarán kelt életre és azév őszén debütált a közönség előtt. Az első hírek és megjelenések konkrét név és arc nélkül történtek, hogy a közönség a zenére tudjon koncentrálni. Tape Delay projekt mögött Szőke áll, az élő fellépések alkalmával zenekarrá alakulva szólal meg a Tape Delay Live Set Szőke Bence dobos, Ménesi Móric gitáros és Háló Gergő szintetizátoros segítségével. Zwickl Ábel felel a felvételek összerakásáért, kialakításáért és az élő koncert technikai részéért. (Fotó: Bodnár Zsófi)


pop hír soul electro tape delay2016.12.16. 10:00 – Lángoló

Felkelt Jancsi, a mekis dolgozó - Itt a Kelemen Kabátban új klipje

Lángoló Premier

kelemenkabatban.jpg

A rádiókból már ömlik egy ideje a Kelemen Kabátban Felkel a város című dala, ami a csapat új lemezének második száma. Szóval ideje volt, hogy klipet is kapjon a szerzemény, ezt mutatjuk most be itt a Lángolón. Horváth Boldi énekes:

A dal a hajnali, reggeli pillanatokat foglalja össze. Számunkra a reggel, az éjszaka és a nappal, vagyis két világ misztikus találkozása.

A videót Lehel Olivér rendezte, és tele van olyan jelenettel, amit a rajongók küldtek a zenekarnak a reggelükről. Egyébként maga az új Kelemen Kabátban-lemez valamikor jövőre jön majd ki, és a csapat nagyjából kéthavonta megjelenő kislemeziből fog majd állni. Koncert legközelebb december 27-én lesz az A38-on.


premier pop hír kelemen kabátban2016.12.16. 08:57 – Nihil_AK

Billentyűs nélkül az Enslaved

Herbrand Larsen a jövőben inkább a stúdiózásra koncentrálna

667x375_kiff_290916.jpg

Kisebbfajta meglepetés, de a progresszív black metal csapatból tizenhárom év után kilépett a billentyűs/énekes Herbrand Larsen. Bár ennyi idő még egy munkahelyen is hosszú időnek számít manapság, nem örülünk a hírnek, mivel Larsen fontos alkotóelemét adja a jelenlegi Enslaved-hangzásnak, és bár a szintit Ivar Bjornson korábban is meg tudta oldani, a tiszta énekes részek előadása mindenképpen sarkalatos pont lesz a jövőt illetően. A hangulat a nyilatkozatok alapján baráti a felek között.


hír enslaved black metal norvég tagcsere viking metal2016.12.15. 17:13 – Hirdetés

Jelmezes maszkabál és metálkarácsony a Barba Negrában

peterfy_bori_love_band.jpg

A Barba Negra nem áll le, kimaxolja még a karácsony előtti időszakot is, varázsdobozából jobbnál jobb koncerteket húz elő a szórakozni vágyók számára. A Péterfy Bori & Love Band egy kicsit sem szokványos, karácsonyi farsangra, míg a Depresszió zenekar évzáró nagykoncertre hív, de az MTV Headbangers Tour budapesti állomása is óriásit fog szólni az adventi éjszakában, hiszen olyan zenekarok közreműködnek rajta, mint az Iced Earth, a Kataklysm, az Ensiferum és az Unearth. További részletek a hajtás után. 


hirdetés farsang pop programajánló rock metál koncert depresszió karácsony ensiferum kataklysm iced earth nova prospect péterfi bori unearth barba negra2016.12.15. 16:00 – Nihil_AK

Ultrakomplex teadélután - Replacire-dalpremier

Lángoló premier

replacire-0214-small-tom_couture.jpg

Mindazok, akik éjszakánként nyugtalanul forgolódtak amiatt, hogy vajon mikor érkezik meg az az ultrakomplex death metal zenekar, akik akár még a Gorgutsra is rá tudnak fejelni komplexitásban, most megnyugodhatnak. A bostoni Replacire ugyanis bő három perces, Do Not Deviate címet kapott dalában annyi témát pakolt egymásra, amelyből egy-egy hagyományosabb metálbanda a fél lemezt megírja, de lehet, hogy az egészet. Ehhez hasonló rifftengert utoljára talán a Cryptopsy And Then You'll Beg lemezén lehetett hallani, de akkor sem járunk messze az igazságtól, ha egy korai Atheisttel jammelő Necrophagist képe dereng fel lelki szemeink előtt. Ők maguk a Deathre és a Cynicre hivatkoznak, meg vagyunk lepve. Tipikusan az a zenekar, amely a fél életét a próbateremben tölti, a másik felét pedig otthoni gyakorlással, hogy aztán ötven embert érdekeljenek egy-egy erre szakosodott fesztivál délutáni műsorsávjában, és ez ebben az esetben az elismerés hangja. Efféle zenét manapság kizárólag szent őrültek csinálnak, úgyhogy minimum a tiszteletet kijár nekik. Második lemezük hamarosan megjelenik a Season of Mist gondozásában, addig is érdemes elkezdeni az ismerkedést a 2012-es, Human Burden című debütalbummal. Az új dal a hajtás után élvezhető.


premier dal death metal komplex season of mist technical death replacire vár minket boston megjött a parancs2016.12.15. 15:03 – Lángoló

Szarul fizetsz, szarul dolgozunk - Itt a Mazamata X új videója

Lángoló Premier

mazamataszarul.jpg

Az Anselmo Crew frontemberét, és néhány volt tagját is felvonultató Mazamata X még mindig csak fantomizált infókat csepegtet magáról, és azt is csak zenei-képi formában. A Petőfi Rádió toplistáját is megmászott Riding My Bike és a Manu Chao barcelonai, Mariatchi Bárjának válogatáslemezén szereplő Graffiti után, gagyesztáni tropikál környezetben éneklik spanyolul és magyarul a romantikus, Szarul fizetsz, szarul dolgozom című, Magyarországon még tájidegen cumbia-punk rapszódiájukat. Ígéretükhöz híven, a lemezük összes felvételei elkészültek idén, azonban a keverést végző stúdiótól a következő üzenetet kapták: "Szarul fizettek, szarul dolgozunk", így türelemre intenek bennünket, míg kézhez vehetjük első albumukat. Addig is itt a premier.


reggae punk pop hír cumbia mazamata x2016.12.15. 13:41 – dankógábor

Major Lazer, Bad Religion meg egy rakás fellépő a 25. Szigetre

Bár a Bad Religion annyira nem lesz öröm, ha a hangzás ugyanaz lesz, mint a legutóbbi szigetes fellépésükkor. Amúgy az öreg kaliforniai punkok nem tudnak rossz koncertet adni, akkor sem rajtuk múlt a dolog. A Major Lazerre meg lehet majd twerkelni ezerrel, biztos lesz CD-ről Lean On. CD-ről, mit beszélek, laptopról. Aztán lehet majd megint be lesz harangozva egy kisklubos Diplo dj-set, talán most oda is megy majd. Természetesen lesznek más dj-k is, mint például az End Show alatt zenélő Dimitri Vegas & Like Mike. A nagyszínpadon lesz még Tom Odell és a Two Door Cinema Club is. Az A38 sátorba meg jön az egyre népszerűbb holland Kensington, hogy hazai közönség előtt adjon nagy bulit. De lesz Mac DeMarco és Oh Wonder is, ahogy a legendás DJ Shadow, és a  GusGus is itt lép fel. Na meg ki ne hagyjuk a house-trap GTA duót, illetve a keleti parti hip-hop színtérről érkező Vince Staples sem. Az Arénában a line-up Oliver Heldensszel és a W&W-val indul jövőre.


fesztivál sziget hír2016.12.15. 11:00 – Dankó Gábor

Tunéziában sem adta fel az Intim Torna Illegál

Lángoló Premier

iti_akva_1024x1024.jpg

Merőben szokatlan helyszínen, Tunéziában forgatta legújabb klipjét az Intim Torna Illegál. Maga a Nem adom fel című dal is új, rajta lesz a csapat következő nagylemezén, és amolyan stresszoldóként szakadt ki a zenekarból, reflektálva az elmúlt hónapok nem túl pozitív történéseire. Alább be is mutatjuk a Galler András Indián által rendezett videót, illetve elbeszélgettünk a zenekarral, méghozzá nem is akárhogy. Ott a helyszínen, Tunéziában, a teljes egy hetet végig követve néztük meg, hogyan is készült el a klip, a dal, illetve kiderül hogyan érzik magukat a tagok.


interjú premier pop rock hír intim torna illegál