2016.12.31. 11:39 – m.adi

Az év utolsó hazai dalai

dalmegosztás

blaha.jpg

Van egy jó hírem azok számára, akiknek mostanára már teljesen elege lett a karácsonyi hangulatból, ugyanis minden várakozással ellentétben 2016 utolsó dalmegosztásában egyetlen ünnepi szám sem szerepel. Egy csomó érdekes újdonság viszont igen, olyan előadóktól, mint a Blahalouisiana, az Óriás, a TEJ, az EZ Basic vagy a Jazzékiel, és ez még közel sem mindenki, úgyhogy érdemes lejjebb tekerni.


magyar újdonság tej ez basic jazzékiel mius pátkai rozina blahalouisiana dalmegosztás belau2016.12.31. 09:34 – Lángoló

New Yorkba megy a Meszecsinka, de előtte itt egy klippremier

Lángoló Premier

Január 5-én New Yorkban lép fel Meszecsinka, egy, az Association of Performing Arts Presenters (APAP) expóhoz kapcsolódó eseményen. Egy magyar (Music Export Budapest) és egy amerikai (Cadence Arts Network) koncertszervező cég összefogásából, a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a New York-i Magyar Kulturális Intézet támogatásával három magyarországi előadó – Borbély Mihály Poligon, a David Yengibarian Trió és a Meszecsinka lép fel az East Village népszerű klubjában, a Dromban. Az esemény neve „The NOW Sound of Budapest”. Az APAP-on tavaly 3600 zenei szakember vett részt az USA 50 államából és 33 országból.


premier folk pop rock hír világzene meszecsinka2016.12.29. 19:35 – dankógábor

Ronnie James Dióval indul turnéra a Dio Disciples

Nem, nem írtuk el. Tényleg a 2010-ben elhunyt Ronnie James Dio is szerepelni fog a tribute-zenekar 2017-es turnéján, méghozzá hologram formában. Olyan szempontból nem lesz ez újdonság, hogy a Wackenen ez már megtörtént, mikor az énekest egy dalban odavetítették a színpadra, de a hologram készítője, az Eyellusion jövőre olyan turnét tervez, ahol a Dio Disciples frontemberei, Tim Ripper Owens és Oni Logan vagy hét számban is duettet énekelnek majd a néhai énekessel. Ráadásul Dio különböző korszakokból jelenik majd meg a színpadon, tehát nem egy cuccban nyomja végig a fellépést. Jeff Pezzuti, az Eyellusion vezetője szerint minden rajongó eldobja majd az agyát a show-tól, mert olyan lesz, mintha Dio még mindig élne. Hát, izé, ja, biztos.


metál hír heavy dio hologram2016.12.29. 11:45 – dankógábor

Karácsony utáni kajakóma a Tárkány Műveknél is

Lángoló Premier

tarkanymuvek.jpg

November végén jelent meg a Tárkány Művek negyedik nagylemeze Magyar konyha támad címmel. A Junior Prima díjas zenekar ezúttal koncepctalbumot készített, amelynek vezérfonalra az evés-ivás, vagy - ahogy Hamvas Béla mondaná - a szájvilág.

Étkezésében feltárul az ember világa és az ember maga. Ízek és illatok, szöveg és zene ad egy érzéki élményt ezen az izgalmas lemezen.

– mondja a nemcsak zenélni, de főzni is igen szerető zenekarvezető, dalszerző, Tárkány-Kovács Bálint.
2016.12.28. 18:45 – dankógábor

2016 nagy vesztesége: feloszlott az Avichi

Minden Avicsi-rajongó szomorú lehet idén. Egyrészt, mert Avicii nem ad több koncertet, másrészt mert az Avichi is feloszlott. Előbbinek több fellépésén is voltam, utóbbiról nem is tudtam, hogy létezik, most bukkant elém netezgetés közben. Kacagtam is picit a nevén, csak úgy, magamban, majd miután belehallgattam és rövid kutakodás után rájöttem, hogy már nem létezik, elszomorodtam, hogy inkább az ő koncertjeire kellett volna mennem annyiszor, mint a svéd house-istenére. Bár akkor valószínűleg szobám magányában kushadtam volna tíz évig, az Avichi ugyanis valószínűleg annyiszor állt színpadon, mint a Burzum.


metál hír black avichi2016.12.28. 13:36 – Hirdetés

Random Trip to 2017 - Egész estés luxus

randomtrip04_somaymark.jpg

Két koncert, hogy mindenkinek jó legyen: azoknak, akik esetleg éjfél előtt ágyba bújnának, de előtte még gyorsan mulatnának egyet. Azoknak, akik egy hajón koccintanának. És nem utolsósorban azoknak, akik nem szeretnek rohangálni, viszont különleges környezetben költenének el egy igazán nagyvonalú szilveszteri vacsorát, és az egész estét a Random Trip zenei forgatagában és koncertenként változó vendégművészeivel töltenék. Random Trip to 2017 – Budapest leglazább élőzenés klubestjének szilveszteri különkiadása, teljesen testre szabható formában, az A38 Hajón. (Fotó: Somay Márk)


hír szilveszter random trip2016.12.28. 08:49 – Hirdetés

Januárban újra Eine kleine Thrash Music a Barba Negrában

A kétfordulós játék első része

8ba7b9t3bb.png

Keményen kezdődik a 2017-es év, hiszen január 13-án immár másodszor Eine kleine Thrash Music Fesztivál lesz a Barba Negrában, olyan zenekarok közreműködésével, mint az Ektomorf, az Akela, a Bloody Roots, a Magor, és a Vesztegzár. A koncert nem akármilyen eseménynek ígérkezik a keményebb műfajban, ezért ma egy kétfordulós nyereményjátékot indítunk, amelyben több értékes nyereményt is kisorsolunk. További részletek a hajtás után! 


programajánló koncert fesztivál nyereményjáték akela magor ektomorf vesztegzár bloody roots barba negra eine kleine thrash music2016.12.27. 14:51 – dankógábor

Barátja talált a holtan fekvő George Michaelre

A George Michaellel már öt éve egy párt alkotó Fadi Fawaz talált rá az énekes holttestére vasárnap délelőtt. Ezt Fawaz már a Twitteren is megerősítette, mikor kiírta, hogy soha nem fogja elfelejteni ezt a karácsonyt, amikor a partnerét békésen fekve, holtan találta az ágyban. Azóta a Daily Telegraph-nak nyilatkozott is a sztárfodrász, ahol elmondta, hogy karácsonyi ebére indultak volna, ezért ment el az énekes oxfordshire-i otthonába. Azt is elárulta, hogy még mindig nem tudják mi történt pontosan. Fawaz szerint igaz, hogy korábban elég bonyolult volt minden az énekes körül, de nagyon várta már a karácsonyt. 

Most minden romokban hever. Azt akarom, hogy úgy emlékezzen rá mindenki, amilyen valójában volt, egy csodálatos emberként.

George Michael halálhírét egyébként szinte az egész celebvilág kommentelte, és egyaránt sokkolta a pop és rockszínteret az 53 éves popsztár váratlan elhunyta.


pop hír george michael2016.12.27. 11:59 – dankógábor

Eddie Vedder felcsapott Mikulásnak

Karácsony környékén rendre felbukkannak azok a szomorú történetek, amikben az elkeseredett, szegénységben élő szülők nem tudnak rendes karácsonyt biztosítani a gyermekeiknek. A Washington Post is lehozott egy ilyet, amiben Tyshika Britten a Craigslisten kért segítséget, hogy a hat gyermekének tudjon valamit adni karácsonyra. Erre aztán megindult az adományozás, van akitől Playstation 4-et kaptak, van akitől kiskutyát illetve sokan pénzt küldtek. Utóbbiba tartozott egy 10 ezer dolláros csekk is, amit egy bizonyos Eddie Vedder küldött, de Brittennek és családjának fogalma sem volt ki lehet ez a gáláns adományozó. Ezért aztán természetesen utánanéztek kis is ez a Vedder, azóta pedig Pearl Jam-koncerteken néznek az interneten. A zenész úgy magyarázta a nagy adományt, hogy megérintette a család története, és mivel neki sem volt egyszerű gyermekkora, így úgy gondolta ad nekik csaknem 3 millió forintnyi dollárt. Vedder egyébként rendszeresen adományoz különböző szervezetek számára, a Pearl Jammel is részt szoktak venni hasonló kezdeményezésekben, szóval ez nem kirívó eset.


hír pearl jam adományozás eddie vedder